Jump to content

Ревю: KillCopy - Убийственото копиране


Препоръчан пост

Ревю: KillCopy - Убийственото копиране

 

Не знам за вас, но аз съм маниак, пълен ненормалник (то кой ли се учудва вече). Само да поясня, че става въпрос за копиране и преместване на файлове. Имам два големи твърди диска вкъщи и по цял ден все нещо премествам, все нещо не е на мястото си, все ми трябва малко повече пространство. Ако взема да калкулирам колко файла съм преместил или копирал на ден, то няма да ми остане никакво свободно време.

Понеже тези процеси ми отнемат доста време и наистина работя постоянно с файлове, отдавна се отказах от скучния и дървен Windows Explorer и минах на прекрасния (за мен) Total Commander. Но заедно с това ми трябваше още нещо. Трябваше ми програмка, която да ме улесни в копирането, да ми помогне да премествам множество файлове и то големи, без да се притеснявам, че компютъра ми ще забие или ще се рестартира. Трябваше ми програмка, която да може да копира по множество файлове наведнъж и същевременно да не ми товари компютъра.

Беше едно хубаво лято преди няколко години, когато Павката (chenkete) ми каза "Нека да ти покажа една страхотна програмка за копиране, просто е невероятна". Освен всичко, той твърдеше, че тази програмка щом захапе и не пуска. Осмели се да каже също, че щом започнел да тегли от някого във вътрешната ни мрежа и онзи от другата страна си рестартирал компютъра, защото не искал да се тегли от него, програмката продължавала да смуче като змей. Много смели твърдения от страна на Павката, но се оказа прав (както винаги). Тогава се запознах с KillCopy.

 

И така след това творческо въвеждане, нека да ви запозная с това чудесно приложение. Както във всяко наше ревю, така и тук ще ви кажа като за начало, че можете да изтеглите най-актуалната версия от нашия каталог - KillCopy @ SoftVisia.com. Версията, която съм използвал за това ревю е 2.85.

 

И така, какво можех (и вие също) да очаквам(те) от подобна програмка. Най-общо това се води copy & resume manager, т.е. програма, която може да възстанови процеса на копиране на даден файл (или файлове) по всяко едно време без значение дали системата е рестартирана. Освен това авторите пишат, че програмата може да ускори процеса на копиране на файлове, да поправя повредени файлове като запълва празните региони с нули, интеграция с любимия ми файлов мениджър (Total Commander), поддръжка на различни облици и други интересни възможности.

 

След инсталирането си, програмата създава група в Старт менюто, в която има няколко елемента:

http://pics.softvisia.com/design/pics/2867/KC1.png

 

- KillCopy configuration (local) и (network) - чрез тях можете да зададете настройките на програмата при копиране и преместване на локалния компютър и при мрежово копиране. Ще ги разгледам малко по-късно.

- Read Me на английски и руски - има наистина доста полезна информация за програмата и ръководство как да се работи с нея.

- Resume Manager - ако копирате или премествате даден файл и компютъра ви забие или се рестартира, то текущата операция се запаметява и в последствие можете да я възстановите от този модул:

http://pics.softvisia.com/design/pics/2867/KC2.png

 

- Uninstall модул за деинсталиране на програмата

- Copy history лог файл, в който можете да видите всички операции, извършени с програмата, заедно с допълнителна информация - доста полезно според мен

- преглед на любимите папки (Favorites folder) - програмата поддържа добавяне на любими папки като дестинация за копиране или преместване на файлове. Доста удобно според мен.

 

След инсталирането си програмата се вгражда в контекстните менюта на операционната ви система. Когато желаете да използвате програмата за копиране или преместване на даден файл трябва просто да го изберете и после да го провлачите с десния бутон на мишката. След като отпуснете бутона ще ви се появи разширено контекстно меню (в сравнение със стандартното):

http://pics.softvisia.com/design/pics/2867/KC3.png

 

Както ще забележите, стандартните команди за копиране и преместване си остават, но можете да използвате функционалността на KillCopy. Можете също така да създавате твърди линкове (за повече информация [link=http://en.wikipedia.org/wiki/Hard_link]Wikipedia[/link])

 

Можете да използвате функциите на програмата и като просто чукнете с десен бутон върху някой файл. Тогава ще ви се появи отново разширено меню:

http://pics.softvisia.com/design/pics/2867/KC4.png

 

При избиране на някоя от опциите на програмата от това меню се отваря нов прозорец, в който можете да изберете в коя директория да копирате или преместите избраните елементи:

http://pics.softvisia.com/design/pics/2867/KC5.png

 

При копиране или преместване на файл се отваря един интересен прозорец, в който можете да видите каква част от файла е копирана/преместена, каква част от целия процес е завършил, колко елемента са копирани, преместени, колко байта и кой е текущия файл, който се копира или мести. Също така можете да видите каква е скоростта на преместване, колко време е изминало от началото на процеса и колко време остава. заедно с това имате възможност да спрете на пауза процеса, да пропуснете даден елемент и да настоите допълнителни опции:

http://pics.softvisia.com/design/pics/2867/KC6.png

 

Ако случайно прекъснете процеса можете да използвате мениджъра за възстановяване (описан по-горе) или да го повторите по стандартния начин. В такъв случай, ако не сте изтрили частичния файл от мястото-дестинация, програмата ще ви извади диалогов прозорец, в който ще ви пита какво желаете да направите, при положение, че вече съществува подобен файл на мястото, където се опитвате да копирате новия. Тук можете спокойно да зададете на програмата да продължи процеса, откъдето е спряла (Resume), както и много други действия.

http://pics.softvisia.com/design/pics/2867/KC7.png

 

Остана само да разкажа за опциите на програмата, а те не са никак малко:

http://pics.softvisia.com/design/pics/2867/KC8.png

 

Можете да забележите, че програмата има възможност за нагласяне на лимит на скоростта, задаване на размер на буфер, автоматично възстановяване на операции, увеличаване на скоростта на четене и записване на файловете, проверка на копирането. Също така можете да използвате различни езици за интерфейса, различни облици, да настройвате звуци при определени действия и още много други опции.

 

 

Като за заключение мога да кажа, че отдавна използвам тази програмка или еквивалента й TotalCopy и определено са ми помогнали много в ежедневните дейности. Спокойно мога да нарека KillCopy помощник за едно убийствено копиране.

 

 

 

Всички права върху текущото ревю и картинките включени в него са собственост на автора им и нямат право да бъдат възпроизвеждани под каквато и да е форма без изричното съгласие на автора.

 

Автор: Милен Метев (Tragedy @ SoftVisia.com)

Link to comment
Сподели другаде

Програмата е наистина супер, имам я скоро 3-4 години...

 

Ето и скинове за нея - Линк

 

Само, внимавайте с нея какво правите, не я препоръчвам за начинаещи...това е една сериозна програмка. :yes:

Използвайте я повече за трансфер на данни чрез локалната мрежа.

 

Иначе, програмата по мое мнение е :thumbsup: :OK:

 

Браво за експлицитното обяснение Tragedy.

Link to comment
Сподели другаде

  • 8 months later...
имам превод на програмата в по стара версия. Мога да предложа ако някой му се играе да го приспособи за последната.

Здравей, пусни го в тази тема и ще видя да го адаптирам.

 

Благодаря!

Link to comment
Сподели другаде

  • 1 year later...

Странно превода на Резюм мениджъра не се визузализира при мен. Не знам къде е проблема...

Tragedy - нещо против да кача тук малко едитнатият от мен превод. Намерих в твоят и моят превод на програмата малко неточности и създадох хибриден превод на програмата съвсем скоро в които изчистих това което не ми хареса на твоят и моят превод.

Link to comment
Сподели другаде

  • 3 weeks later...
Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...