Jump to content

Как да прехвърля запис от видео камера на компютъра


Препоръчан пост

  • Отговори 34
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

С VirtualDub отново. File-> Capture AVI ...

Натискаш С от клавиатурата и избираш компресията. Аз правя това с XviD codec. Избираш го примерно и после има настройки , които можеш да нагласиш както желаеш , но настройката quality е добре да се остави на maximum.

Това е общо взето. Аз така съм го правил.

Успех!

Link to comment
Сподели другаде

как да прехвърля касетите

 

Това което е написал Pantockrator е вярно, само че преди това трябва да имаш инсталирана TV тунер карта на компютъра, тъй като камерата е аналогова и трябва преобразувател за цифров сигнал. Освен това със всеки TV тунер си върви и програма за capture, така че ако нямаш VirtualDub под ръка (което е малко вероятно) можеш да използваш и програмките на TV Tuner картата (само дето тяхната компресия е по-гадна).

Link to comment
Сподели другаде

Нека да допълня:

По принцип има видеокарти с възможности за "прехващане" (capture), но са доста по-скъпи от обикновените. По-разпространеният и лесен вариант наистина е запис на аналогов сигнал от камерата през хардуерен TV тунер, инсталиран на компютъра.

През IEEE 1394 (capture) карта пак става, но за цифрова камера (DV - digital video).

Аз правя така: хващам сигнала от аналоговата камера през ТВ тунер, като кабелен сигнал от телевизията и го записвам с програмата на TV плеъра (може с iuVCR, че е по-лесно). После обработвам записа с Windows Movie Maker или подобна програма. Същото може да стане и с VHS плеъри - връзка през TV тунер. Може и през S-Video, стига да има съответните връзки.

 

Снимка:

http://www.picvalley.net/u/71/70636_411.GIF

Link to comment
Сподели другаде

Аз също търся подходяща програма за сваляне на видеозаписи от камера. Пробвах през ТВтунера.Става, но качеството на картината се влошава доста. С VirtualDub не съм пробвал, дано да става по добре. При мен, обаче се получи друг проблем. Наскоро си купих камера SONY DCR-HC24E. Софтуера, който върви с нея е добър и има доста прилични възможности. Проблемът е че записвачката ми не е съвместима с програмата и съответно тя не я разпознава.

Има ли възможност да оправя това софтуерно, или трябва да си сменя залисващото устройство.

Link to comment
Сподели другаде

Здравейте. Аз също имам дигитална камера Сони с касетка Мини ДВ. За сваляне на записаното от касетата на компютъра ползвам FireWire връзка и кабел /IEEE 1394 стандарт/. Съответно на камерата и компютъра трябва да има такива входове-изходи.

След като се вържат двете устройства ползвам професионалния оригинален софтуер на Сони - 2 програми:

1. Sony Vegas и

2. DVD Architect - последни версии за сваляне от тук - Софтуер

 

Първата програма има вграден кепчър /конвертор от аналогов в цифров вид/, т.е. самото сваляне на записа от касетата и превръщането му в цифров вид на компютъра. Файловете, които прави са с разширение ".avi" Хубавото на вградения кепчър е, че "разбира" и дели отделните клипчета, които сме заснели, а не прави един грамаден файл. В последствие това е много удобно за редактиране и направа на един краен филм. Програмата има камари екстри и ефекти.

 

Обработката на свалените файлове в краен филм става със същата програма.

 

Направата на DVD диск става с втората програма. Тя иска изходния файл от предходната процедура и като се следват стъпките тя дори изпича диска. Превръща готовия цял филм направен с Vegas и с разширение .avi, в готов за гледане DVD филм. Програмата има камара екстри - менюта, ефекти и т.н.

 

Успехи.

Ако има въпроси - питайте. Не обещавам бърз отговор, бе имам малко време, а интернет само през работното такова :giggle:

Link to comment
Сподели другаде

Здравей Юнак,програмките наистина са с сголеми възможности,но многото опции объркват.Знаеш ли къде мога да намеря някакво ръководство за тях? :crosseyes1:

А за тези,които просто искат да си свалят филмите от камерата на диск(DVD,VCD),препоръчвам Picture Package(също на sony).Много лесна за работа програма,която дава добри резултати.

Link to comment
Сподели другаде

  • 3 months later...

Здравейте, пробвам да вържа камерата към PCто чрез IEEE 1394 към FireWire, но изобщо не я засича. Възможно е просто FireWire да е дефектен, защото кабела е тестван. Има ли възможност да вържа камера към ПС по друг начин?

Благодаря.

Редактиран от lpa
Link to comment
Сподели другаде

  • 4 months later...
Купих си тунер ATI AVStream Analog capture.Инсталирах си софта обаче като вържа видеото ми към кепчера ми му дам комадна да записва ми излиза съобщение This movie is copyright protected и така немога да си прехвърля касетките на компа.Ако някой знае как да го оправя това нека да помогне!Ще му бъда много благодарен! :help:
Link to comment
Сподели другаде

Не.Инсталирах си драйвера на тунера и софта CyberLink PowerCinema 4,които си бяха в комплекта.Нищо друго не съм пипал.

Много добре! Но май и в комплекта на CyberLink имаше някаква защита против копиране. Моят съвет е да пробваш с друга програма за capture. Лоша работа. Пазят потребителите да не нарушават авторските права...

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...