Прехвърляне към съдържание


Снимка

Ръководство за работа с DivFix++


  • Моля, влезте, за да отговорите
Няма отговори по тази тема

#1 Night_Raven

Night_Raven

    Subject Delta

  • Администратори
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 23024 мнения
  • Пол:Мъж
  • Живущ в:Русе

Публикувано: 03 January 2007 - 16:21

Кратко ръководство за работа с DivFix++


DivFix++
Официална страница: divfixpp.sourceforge.net
Линк за изтегляне и повече информация: DivFix
Размер: 876KB
Лиценз: Безплатен (General Public License)

***

Преди доста време ми се беше случило много да искам да гледам един филм, но за жалост се оказа повреден и никой плеър не можеше да го възпроизведе. Доста майки отнесоха ... "поздрави", защото наистина чаках момента от адски много време. След консултация с г-н Гугъл установих, че има софтуер за поправка на поврдени AVI файлове - DivFix. Реших да го пробвам, той бидейки безплатен и много малък по обем. След приключване на работата на програмата аз с трепереща ръка си пуснах филма и, о, слава на Адун, той тръгна нормално. Наскоро попаднах на пренаписана и по-добра версия на DivFix - DivFix++ и реших да ви я представя и на вас.

DivFix е малка безплатна програма, която има за цел да поправи повреден или недоизтеглен AVI файл, който отказва да се възпроизведе в плеъри или се възпроизвежда с голямо закъснение при превъртане. Причината за това обикновено е нарушена структура - т.нар. индекс (списъкът с всички аудио и видео сегменти на файла). Програмата анализира файла и добавя/пренаписва структурата му, за да е цялостна и завършена. Програмата има абсолютно елементарен интерфейс.
Публикувано изображение

Бутонът горе вляво служи за избиране на папка, в която да се създадат поправените файлове. Пътят можете и да си го напишете ръчно в полето вдясно от бутона, но ме съмнява някой да си играе да пише. :)
А ето и описание на долните бутони:
- Add File(s) - отваря диалогов прозорец, за да си изберете файлове, които ще поправяте. Избраните файлове се появяват в лявото поле Source files.
- Remove File(s) - премахва маркирания файл от списъка.
- Clear List - премахва всички файлове в списъка.
- About - извежда информация за програмата.
- Rebuild Index - пренаписва/поправя структурата (индекса) на AVI файла(овете), който (които) са в списъка.
- Strip Index - премахва премахва индекса от целия файл и той става неизползваем. Важно: това е процес, който изисква промените да се извършат върху самия файл и е необратим, затова внимавайте с тази функция.
- Check Errors - сканира файла(овете) за грешки. Сканиращият енджин не е перфектен и е напълно възможно да докладва, че няма грешки, а то да има, и обратното. И все пак в повечето случаи е точен.
- Stop - спира извършваната в момента операция (ако има такава).

Описание на отметките вдясно:
- Keep Original - указва на програмата да не презаписва върху самия файл, а да създаде нов такъв. Мястото на създаване на новия се определя от бутона горе вляво, който описах в началото. Ако изходният файл трябва да се създаде в същата папка на оригиналния, DivFix++ добавя DivFix++. в началото на името на файла.
- Cut Out Bad Parts - указва на програмата да изреже и "изхвърли" негодните части.
- Log Errors - указва на програмата да записва грешките в LOG файл. Слагането на отметка тук активира бутона горе по средата, където можете да зададете къде да се създаде LOG файла.

В общи линии е това. Програмата е много елементарна и лесна за работа. Ако имате въпроси, забележки или мнения, пишете в темата. ;)

***

Всички права върху текущата статия и картинките включени в нея са собственост на автора им.

Копирането на цялата статия е забранено без изричното разрешение на автора.
Копирането на части/пасажи от нея е разрешено и без допитване, НО при условие, че се спомене източникът на информацията.

Автор: Венцислав Димитров (Night_Raven)

Love is just a chemical, no matter the origin. We give it meaning by choice.
 


- Eleanor Lamb (BioShock 2)

0 потребители четат тази тема

0 регистрирани потребители, 0 гости и 0 анонимни потребители