Jump to content

Компютъра ми се изключва сам


Препоръчан пост

Това, че досега захранването не е създавало проблеми, в никакъв случай не значи, че не е възможно да е започнало да създава. Най-добре натовари системата като цяло и следи напреженията с мултицет. Методът на замерване с въпросния уред е описан в тази тема.
Link to comment
Сподели другаде

  • Отговори 40
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Интересното в случая е , че гасне сутрин като го пуснеш минават 10-15 минути и се изключва , пускам го отново работи по цял ден без проблем натоварвам го до 100 процента , температурите се вдигат до 80 градуса на ядрата и не се изключва работи до вечерта.Незнам мисля си дали някакъв кондензатор не прави проблем вече да е тръгнал .
Link to comment
Сподели другаде

Ами, огледай тогава и за подути кондензатори по дънната платка. Замерването на напреженията с мултицет обаче си остава много добра идея, за да имаме по-надеждна информация как се справя захранването.
Link to comment
Сподели другаде

Да прочетох статията ,но понеже го нямам уреда първо ще трябва да си го набавя и после ще видя как ще се справя според инструкциите, че електрическите неща не са стихийята ми,но ще пробвам все някога има първи път.За кондензатори огледах , но нищо подозрително не видях та си мисля , че е нещо в началото, което още няма категорична клинична изява.
Link to comment
Сподели другаде

Здравейте, мисля , че открих проблема включих компютъра тази сутрин и започнах да наблюдавам температурите, които започнаха да се покачват стремоглаво достигнаха до 117 градуса на двете ядра и като отворих кутията вентилатора не работеше ,включих го отново вентилатора започна да върти и нещата са както трябва.Скоро го свалях да го почисвам и смазвам ,че много бръмчеше и сигурно съм разместил нещо , но интересно ми е , че първият път не зацепва , а при повторно пускане без някаква намеса започва да работи нормално цял ден.
Link to comment
Сподели другаде

Дайте , ако може идея за хубав вентилатор този е китайски Qoolmaster някакъв ,нямам идея общо взето какви са изизскванията за добър такъв.
Link to comment
Сподели другаде

Да на процесора, аз имам само 2 един на захранването и един на процесора. Не знам дали няма да е разумно да сложа и още един има място ,но не знам как да го вържа за захранването.
Link to comment
Сподели другаде

Значи нека се разберем за какво става въпрос. Охлаждането на процесора е общо взето комбинация от радиатор + вентилатор. Ти имаш предвид смяна на цялото охлаждане с ново, смяна само на вентилатора на охладителя на процесора или добавяне на допълнителен вентилатор за кутията?
Link to comment
Сподели другаде

Става дума за вентилатора на охладителя, не тръгва при първото пускане на компютъра сутрин, след това тръгва ,но не върти добре явно се е задръстил и от там се вдигат температурите и компютъра гасне.
Link to comment
Сподели другаде

Пишеш,че скоро си го свалял,почиствал и даже смазвал,а после - че се е задръстил? Аз никога не съм отварял вентилатор за смазване. Твоят колко е стар? Ако ще взимаш само вентилатор за процесора - виж добре как се закрепва към радиатора. А през лятото ако нямаш климатик е добре да сложиш един вентилатор пред харддисковете - може и на 5 волта.
Link to comment
Сподели другаде

Благодаря за съветите взех някакъв китайски сложих го и всичко е ОК.Да чистих му праха и капнах малко масълце там където върти защото беше станал много шумен и се оправи, но след няколко дена започна да създава проблеми тази сутрин го свалих пак свалих му и перката почистих всичко основно сглобих го тръгна и всичко беше добре до следобяда .После лека полека пак започнаха да се вдигат температурите и аз отидох и купих нов за сега проблем няма.С температурите на хартдиска не съм имал проблем най високата до сега измерена е лятото 39 градуса, само тази на MCP е около 70 градуса та затова си мисля дали да не сложа нещо допълнително, а другите в момента са под 40 градуса.
Link to comment
Сподели другаде

  • 8 months later...

Здравейте, и при мен изникна същия проблем. От 2 дни след включване на компютъра сутринта той си изгасна сам без натоварване, без нищо просто ей така.. Проблема се повтори за деня още 2,3 пъти след което спря до вечерта нямаше проблем.. Но на другия ден отново се повтори сценария... Та реших и аз да пиша в темата за помощ понеже не сам много на "ти" с компютрите и желая малко мнения/препоръки. В момента е включен от 40мин и няма проблем..а някои път вече е изключвал 2 пъти.. Темата е малко старичка, но се надявам да ми помогнете и на мен. Благодаря предварително.

Ето и снимки от Еверест..

 

http://store.picbg.net/pubpic/F8/89/11e981b0427ff889.JPG

 

 

http://store.picbg.net/pubpic/55/74/0bc8cb7f81dd5574.JPG

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...