Jump to content

Романтични филми


emz

Препоръчан пост

http://ia.ec.imdb.com/media/imdb/01/I/24/06/68m.jpg

 

Shall We Dance :bravo:

 

Много критерии... Задължително ли трябва оценката в ИМДБ да е > от 6? А жанровете- и трите ли трябва д обхваща? А относно излизането им на ДВД- къде трябва да са излезли? В България ли? Малко разяснение наистина ще е от полза.

Иначе имаш едно голямо БРАВО за пуснатата тема.

 

Оценката е според мен е важен критерий за това има ли смисъл да гледаме даден филм. Не винаги, но... Не е задължително и трите жанра да са преплетени във филмите. Излизането им на ДВД-та означава изобщо да са излезли.

Редактиран от emz
Link to comment
Сподели другаде

The Butterfly Effect (Ефектът на пеперудата)

http://i.imdb.com/Photos/Ss/0289879/the-butterfly-effect.jpg

 

Изключително разтърсващ филм според мен и един от най-любимите ми. Може да попадне в доста категории (най-добър трилър, психо, фантастика и т.н.), но искам да го включа и тук, защото основата на филма за мен е романтиката и любовта на главния герой към момичето, което обича.

Самата история е доста необикновена и се свежда до това, че любимата на Ейвън (Аштън Кътчър) умира и той е съкрушен, защото е успял да я обича завинаги, не е успял да й каже много неща. В същото време той има нещо като тъмни петна в паметта си когато е бил малък и открива, че може да се връща назад в миналото в тези петна и да променя нещата около себе си. И всичко това в опит да я спаси, но дали ще успее, дали ще промени нещата така, че всичко да е наред или ще се получи ефекта на пеперудата..... Да видим :)

Link to comment
Сподели другаде

  • 3 weeks later...

здравейте аз рядко харесвам филми а още по-рядко пък им помня заглавията но има филми които ми харесват много един от тях е Serendipity (2001)

филм за знаците и иронията на съдбата който те кара да се замислиш

извинявам се че не мога да го постна както трябва

Link to comment
Сподели другаде

Това е едно от любимите ми романтични филмчета

http://i.imdb.com/Photos/Ss/0240890/forsite_s28_04.jpg

 

На български името му е "Знак на съдбата" и точно около това се върти и сюжета - мъж и жена се запознават случайно в магазин и веднага се влюбват. Проблема обаче е, че и двамата са сгодени и ще се женят. Тогава те решават да тестват съдбата дали ще ги събере и се разделят. Години след това любовта им не е угаснала и те започват да се търсят един друг. А дали ще се открият - зависи дали ще изгледате филма ;)

 

В този филм участват двама мои любимци - Джон Кюсак и Кейт Бекинсейл - двама абсолютни сладури, което прави удоволствието от гледането на филма още по-голямо.

Link to comment
Сподели другаде

Преди време бях гледала "Знак на съдбата" и споделям мнението ви за този филм - много ми хареса. Наскоро гледах Lake House - Къщата на езерото и много ми допадна. Странен е като сюжет - става двама за двама (в ролите Киану Рийвс и Сандра Бълок), които общуват помежду си чрез писма и се влюбват...Но те трябва да продолеят времето, за да бъдат заедно.
Link to comment
Сподели другаде

Споделям мнението на Ива за "Къща край езерото".

 

http://i.imdb.com/Photos/Ss/0410297/1Sht45.jpg

 

Интересното за този филм е, че в него се срещат отново Киану Рийвс и Сандра Бълок след хитовия "Скорост". Филмчето определено е доста романтично, но същевременно не е скучно, защото в него се преплита и леко фантастична нишка. Както каза Ива, Киану и Сандра започват да общуват с писма в една пощенска кутия, но малко по-късно се оказва, че ги делят 2 години разлика във времето. Така се появява и невъзможността да бъдат заедно, защото това, което единия вижда сега, другия е видял преди две години. Но това не пречи на чувствата им, на това да се обикнат един друг и да споделят най-съкровените си емоции. Лошото идва обаче, когато Сандра разбира, че Киану ще умре и тя не може да направи нищо, за да го спаси. Дали...

Link to comment
Сподели другаде

"Знак на съдбата" - страшно романтичен филм за хората които вярват в съдбата :) Усещането което ти носи е невероятно силно и въпреки че не съм от хората които вярват в съдбата, този филм ме накара за миг да изневеря на това си мнение.
Link to comment
Сподели другаде

  • 3 years later...

A Walk to Remember / Незабравимата (2002)

 

 

Тя нахлу в живота му.Тя му показа верния път и любовта.Тя промени живота му завинаги!Романтична история за това как любовта е по-силна от смъртта.

 

 

 

В малкото пристанищно градче Бюфорт, Северна Каролина, Ландън Картър си спомня последната година в местната гимназия и Джейми Съливан, момичето, което промени живота му.Сериозна и консервативна, Джейми(Мур) е много далеч от разбиранията на околните за готин тийнейджър, но това въобще не я интересува.Ландън(Уест) живее безсмисления си живот на звезда в гимназията, нямайки нито планове за бъдещето, нито вяра в себе си.Когато една на пръв поглед безобидна шега има ужасни последици и едно момче е в болница, Ландън е наказан да преподава на изостанали ученици през уикендите и да участва в театралната постановка в училище.Имайки много ангажименти, с които не може да се справи, той е принуден да потърси помощта на Джейми.Скоро абсолютно против собствените си очаквания и тези на хората, които нарича свои приятели, Ландон ненадейно се влюбва в момичето, което ще му предаде страстта към живота, която никога не си е представял...

 

 

http://bungjoehanz.files.wordpress.com/2010/03/a-walk-to-remember.jpg

Link to comment
Сподели другаде

  • 4 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...