Jump to content

Статия: Справочник за кодеци


Night_Raven

Препоръчан пост

07.03.2008: обновена най-накрая информацията за пакетите с кодеци. За K-Lite отне немалко време, защото трябваше на практика почти да се пренапише.

Работи се върху информация за използване на два монитора или монитор+телевизор. Кога ще се добави това обаче не мога да кажа.

Link to comment
Сподели другаде

  • 4 months later...
  • Отговори 127
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Haali Media Splitter е достатъчен, за да можеш да отвориш MPEG-TS потоци. Оттам насетне трябва да имаш нужните кодеци за декодиране на видео и аудио потоците. Иначе Media Player Classic и VLC трябва да могат да се справят с възпроизвеждането и без допълнителни кодеци.
Link to comment
Сподели другаде

  • 1 month later...
Здравейте имам един въпрос има ли някаква алтернатива на ffdshow имам предвид без да инсталирам ffdshow да се декодират форматите поддържани от него.Вече няма пакет от кодеци без него а аз не искам да го инсталирам, защото е много нестабилен.С две думи може ли да ми предложите набор от кодеци с които да заменя ffdshow.Благодаря на всички отзовали се. :)
Link to comment
Сподели другаде

За повечето формати има алтернативи, макар и за някои от тях да са платени. За други формати обаче няма. Така или иначе замислям разширение на текущия материал, замислям да добавя информация за всеки видео и аудио формат кой кодек може да се използва. Това би било полезно на потребители, които искат да инсталират кодеци поотделно или по някаква причина трябва да го направят. Това разширение трябва да го добавя тези дни. Ако не ти се чака обаче, кажи за кои формати ти трябват алтернативни кодеци.
Link to comment
Сподели другаде

Аз мога да изчакам за никъде не бързам но ме притеснява това че аз ползвам не само стандартните като .mp3 .avi .ac3 формати ами често ми се налага да ползвам и .flac .aac .wav a също и .mkv разширение със h.264 компресия мисля че така се казваше.И тук идва проблема че не знам други алтернативи освен coreAVC който е платен за H.264.Та затова реших да питам за други възможности. :)
Link to comment
Сподели другаде

  • 2 weeks later...

Добавена секция с информация за всеки формат кой кодек е нужен и с информация за HD/HDTV. Линк.

Въпросната секция (коментар) също подлежи на обновяване и ако се сетя нещо, ще го добавям.

Ако някой има забележки, въпроси и идеи спрямо допълнението, нека пише.

Link to comment
Сподели другаде

  • 4 months later...
От тази тема разбрах доста неща, но има нещо което не ми е ясно. Два пакета с кодеци не е добре да се инсталират, защото може да стане голяма боза, но се чудя дали има проблем да се инсталира KMPlayer и K-Lite Codec Pack, като се има в предвид, че KMPlayer съдържа кодеци? Някой може да попита, защо ми е кодек пакет, след като KMPlayer съдържа доста кодеци? Ами например, защото Subtitle Workshop не може да отваря филми с помощта на кодеците от KMPlayer. Та, понеже KMPlayer ми харесва, но пък искам да използвам и външни кодеци за други програми, има ли проблем да се инсталира player, които съдържа кодеци и отделно кодек пакет?
Link to comment
Сподели другаде

Плеър с вградени кодеци и отделен пакет могат да съжителстват по принцип без проблем на един компютър.

Благодаря ти за отговора, Night_Raven!

 

Поздравления за темите които пишеш! Много точно, подробно и ясно обясняваш! :bravo: Браво! :bravo:

Link to comment
Сподели другаде

  • 2 months later...

Имам проблем с регистрацията на филтите. Като се опитам да регистрирам AC3Filter излиза съобщение за грешка. Същото съобщение излиза и при опит за регистрация на Haali Media Splitter.

 

 ОС - Windows Vista SP1

 

П.С.

Имах k-lite codeck pack. Деинсталирах го, почистих ригистрите. Инсталирах AC3Filter, Haali Media Splitter.x-div и divX кодеци. С Cristal Plaer-а мога да гледам филми и слушам аудио, но при положиние че плеърът използва своят ac3 филтър. Ако го изключа няма звук, а само картина. С WMP има звук и картина.

post-5579-1238692813_thumb.jpg

post-5579-1238692911_thumb.jpg

Link to comment
Сподели другаде

След като го написах в кавички стана. Мерси.

Другият ми въпрос е свързан с Cristal Player-а,. Като гледам филм на него–обикновен AVi ми гълта по около 150 рам. Ако гледам h.264 гълта около 220 рам - с настройки по default. За сравнение GOM плеърът на същият филм гълта около 78рам и натоварва процисора с около 3-4% по-малко. Това нормално ли е?

Link to comment
Сподели другаде

Слез като конвертирах един .flv в .avi с помоща на total video converter при опит да го стартирам с  cristal player  има звук, но няма картина/всъщност има, но екранът е зелен/. давам снимка от gspot. В по-горният пост съм посочил какви кодеци съм инсталирал. Ако има други въпроси питайте.

post-5579-1238757632_thumb.jpg

Link to comment
Сподели другаде

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...