Jump to content

Търся програма която да може да махне звука на някоя песен и да остави само гласа


Препоръчан пост

Здравейте.

Търся програма която да може: когато пусна някоя песен да може да махне звука и да остава само гласа или обратното.

Благодаря предварително.

Link to comment
Сподели другаде

  • Отговори 31
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

Mission Impossible :)

Ако Adobe Audition не може, няма коя друга да успее. Имай предвид обаче, че това влошава качеството на песента. Просто НЯМА начин да се премахне САМО вокалът. Изрязват се честоти, в които вокалът е най-чуваем и така се "отстранява", но в тези честоти има и музика, така че...

Link to comment
Сподели другаде

И аз така си мислех, че не може, ама филмите ме разболяват. :)

Имаше една програма в един филм, където пуснаха една песен или клип (не съм многo сигурен) и се появиха две под екранчета с диаграма на звука (вокала) и говора. И там си премахваш което искаш. Затова реших да питам тука, защото моето търсене не даде никакви резултати. Все пак някои ако има предложения как може да стане това нека казва. ;)

Link to comment
Сподели другаде

Хе-хе-хе, то ако съдим по филмите какво е възможно и какво - не, лелееееее. Те там от снимка 5х5 пиксела, с лошо качество, правят плакат за магистрала с прецизност до нанометър. :P
Link to comment
Сподели другаде

Привет и от мен!

Ванка, за жалост и аз мисля, че няма такова чудо. Преди известно време исках да отделя гласа от музиката- да направя караоке. Пробвах с някакви програми, които не помня вече, но нищо не се получи. Поне не така, както очаквах. Пробвах и с функцията на Неро- да, заглушава гласа, но пак се чува и то някак странно и глухо. С една дума- никак не ми допадна резултатът.

Аз лично, не можах да открия.

Поздрави! :)

Link to comment
Сподели другаде

  • 3 months later...

Както каза Night_Raven - Mission Impossible ;)

Преди години и аз се мъчех да правя такива работи, но от опит мога да ти препоръчам да се откажеш.

В Adobe Audition (и други подобни програми) ще видиш доста ефекти от сорта на "Acapella" или "Vocal Remove", но няма смисъл дори да се опитваш (е, при положение че искаш инструментала или акапелата да са с прилично качество, но ако не те бърка пробвай) :P

Link to comment
Сподели другаде

  • 2 weeks later...

За пълно отделяне неможе да става и дума, въобще думата "отделяне" просто няма място тук. Човешкия глас има някакви граници на честотите, музикалните инструменти други. Границите им се застъпват, дори може да се каже, че човешкия глас е в малка част от границите на честотите на инструментите.

Какви са изводите? Първо ако се отстрани човешкия глас, с него си заминават и честотите на музиката попадащи в същия периметър. Съответно колкото по-добре (по-широко) се премахва човешкия глас, толкова повече и музиката заминава.

В реалност в караокетата не се премахва човешкия глас а се заглушава ;-)

Link to comment
Сподели другаде

  • 3 months later...

:crosseyes1:

Каквото и да правиш, както и да правиш, с която и да е програма да го правиш, не можеш да отстраниш гласа на певеца, проумей го веднъж за винаги. Максималното което можеш да направиш е разни евтини опити за програмки да го заглушиш частично, в различни степени, но според заглушаването имаш и различна степен на увреждане, обикновено, при по-агресивно заглушаване, значи по-сериозно увреждане, но не и да го прехахнеш изцяло. При поточното аудио, като Wav, мр3, огг ворбис, всичцко е записано в общ поток, разделен на 2 - стерео - ляво и дясно ухо, или при DTS/AC-3 един поток е разделен на 6 части 5.1, но си остава един поток, и за да премахнеш изцяло гласа ти трябва да елиминираш целия честотен диапазон, в който се намира гласа, а това значи че ще осакатиш музиката, защото тази част от музиката която се намира в същият диапазон, също ще бъде елиминирана. Най- добрият начин да направиш това което искаш е: търси си инструменталните вердсии на въпросните песни.

 

Моля някой администратор или модератор да заключи темата, защото според мен е изчерпана.

Link to comment
Сподели другаде

Нима в този си вид темата може да се развие още? Как и накъде? темата си е изчерпана отвсякъде, исканото не може да стане, и не защото, аз и ти го твърдим, а защото реално няма как да стане. Има препоръчани програми които притъпяват гласа за да се чува по-слабо, използват различни алгоритми. Нека ги пробва, нека "извади" гласа изцяло, и да се убеди че не става така както го гледа по филмите, цък-цък и хоп готово. Това го има само във филмите. Между другото филмите не спадаха ли към "Магията на великата ИЛЮЗИЯ"?
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...