Jump to content

Снимки от нашите софри


vesodimov

Препоръчан пост

Привет на всички любители на софрите :P

 

Мисля, че е доста егоистично да си поркаме и хапваме самопоединично и да не споделяме с останалите. Вижте какво правят сънародниците в Сървайвър. Затова предлагам в тази тема да поместваме снимки от нашите подвизи от масите и столовете ... че и под тях. Ама без извращения, че бременни жени и малки деца четат форума :blush:

 

Започвам първи. Ще бъда откровен. Тази салата е направена специално за снимката, а ракийката е 10 годишна шабленска кайсиева. Честно !!! Аз по принцип не сядам сам да смуча, ама какво ми стана тоя път ... салатата свърши след час . Та такива ми ти работи .... Ще се радвам да споделите и вашия "опит".

 

http://www.softvisia.com/users/vesodimov/Other/nazdrave.jpg

 

Тцтцтц сега като чета написаното излизам егати алкохолика битов, ама да знаете, че не е така ... хлъц !

Link to comment
Сподели другаде

  • Отговори 63
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Подготовка и резулат за снощната вечеря:

 

суровите картофки, подготвени да бъдат изпържени: http://pics.softvisia.com/design/pics/2465/1.jpg

 

и старателно приготвените шишчета, вече метнати на скарата: http://pics.softvisia.com/design/pics/2465/2.jpg

 

 

Софрата и част от нашия хол: http://pics.softvisia.com/design/pics/2465/4.jpg

 

като натюрморт: http://pics.softvisia.com/design/pics/2465/3.jpg

 

Салатката е от печени чушки с чесънче, а бирата - Шуменско :bravo:

 

п.п. съжалявам за лошото качество, но фотоапарата спа в офиса и нокийката на Миленския толкова може :haha:

Link to comment
Сподели другаде

Vesodimov, направо ми открадна идеята от главата за подобна тема! Който има желание, да слага и рецепти. Аз след малко ще пост-на снимки от "нашта" софра.
Link to comment
Сподели другаде

Честит Никулден на всички, които празнуват.

 

Ето и две снимчици от нашата скромна софра и вкусното шаранче, което Мирето сготви толкова вкусно, че си охапах пръстите на няколко пъти:

 

post-1-1165430214_thumb.jpg

 

post-1-1165430309_thumb.jpg

Link to comment
Сподели другаде

КРЕХКИ СВИНСКИ РЕБЪРЦА

 

Барбекюто се загрява до необходимата температура. Малко преди слагането на месото барбекюто се намазва два пъти : първия път с олио или свинска мас, а втория път с лук, набоден на виличка ... Първото се прави за да не залепва месото , а второто - за дезинфекция и вкус ! Свинските ребърца се обръщат най - малко по 2 пъти на всяка от четирите страни. Забележка: ребърцата са киснати в продължение на 24 часа в специална марината и стават невероятно крехки и напоени. След изпичане се слагат в широка тенджера покрита с еднослоен парцал. В никакъв случай капак !!! През парцала месото си взима необходимото количество въздух, не изстива и не променя вкусовите си качества. Забележка 2 : появилият се огън задължително се гаси с бира. Чувал съм за всякакви извращения от рода на лимонов сок ... вода ... Бира и само бира ! Задължително условие: до приключване на манипулацията готвачите задължително трябва да са изпили поне по две бири. В противен случай духът на свинските ребърца няма да бъде благоразположен. Проверено е. Така е ! Та ... резултатът е следния:

 

http://www.softvisia.com/users/vesodimov/Other/reburca.jpg

 

Забележка 3 : след изпичането на ребърцата остава жар, която се ползва за ....... но за това - следващият път :crazy:

 

Желая ви приятен апетит и наздраве !!! :yes:

Link to comment
Сподели другаде

Това за гасенето на огъня с бира е хубава идея, макар че то обикновено бирата я свършваме още докато правим скарата :)

 

Най-накрая успях да си издиря в коя папка бях заровил снимките, правени в момент на вдъхновение преди охолна вечеря. Естествено, за украсата отговаря едно прекрасно същество от женски пол, аз съм по дегустациите.

 

http://img237.imageshack.us/img237/2254/img5042mh3.th.jpg http://img178.imageshack.us/img178/4969/img3587pi0.th.jpg http://img244.imageshack.us/img244/5010/img4234kl5.th.jpghttp://img246.imageshack.us/img246/1419/img5043ma0.th.jpg

 

http://img141.imageshack.us/img141/8664/hpim0781wn0.th.jpg http://img296.imageshack.us/img296/5623/hpim0572eu1.th.jpg http://img299.imageshack.us/img299/8763/img3302op6.th.jpg

Редактиран от Neuton Gimic
Link to comment
Сподели другаде

... Естествено, за украсата отговаря едно прекрасно същество от женски пол, аз съм по дегустациите.

 

Точно като видях снимките, си помислих че ги е подреждала жена. Браво, мисля че заслужава поздравления! :bravo:

Link to comment
Сподели другаде

Neuton Gimic , че това са си произведения на изкуството направо. И как ти даде сърце да ги изядеш ... Всъщност то се яде с уста, не със сърце, така, че те разбирам :haha: И ето, че достигнахме до колосален извод: трябва да се яде с уста, но от сърце Ха ха ахааа ... очаквам и други снимчици ... Чак мед ми капе на душичката ... милата тя ... хлъц ! .. .наздраве !!!
Link to comment
Сподели другаде

Тази тема нещо почна да поизстива...Абе хора, вие к'во се опитвате да ми кажете - че не ядете изобщо вкъщи ли? Предполагам по коледа и Нова година тук ще бъде пълно със снимки на печени прасенца, сърмички, чушчици, пържолки, баници, тортички, меденки, ореховки и тем подобни символи на хранителна вакханлия :) Дотогава, ето нещо като предястие - гнездо от кайма, пълнено с яйце и зеленчуци. Става изключително бързо - тръгвате да правите шницели, и като усетите, че нещо формата не се получава, слагате набързо моркови, грах и чушки, чуквате отгоре едно яйце и докато останалите дойдат, удряте една украса за замаскиране на положението :)

 

http://img367.imageshack.us/img367/6480/img5486sqj7.th.jpg http://img277.imageshack.us/img277/3122/img5489sva4.th.jpg

Link to comment
Сподели другаде

Как се приготвя маринатата?

Приятелю, ти ме затрудни.

Вече десета година се опитвам да изкопча тайната от жена ми, но ... уви ....

Била някаква семейна рецепта. Надявам се моето послушание през 2006 г. да бъде оценено и да получа рецептата. А получа ли я - веднага я поствам. Но до тогава ... попивайте слюнката и експериментирайте.

 

По общата тема: коледните празници освен източник на нестихващи хранителни и алкохолни рекорди са и повод за невероятни снимки. Скоро ще напиша за още подвизи. А до тогава - пишете вие :thumbsup: хлъц !

Link to comment
Сподели другаде

Надявам се моето послушание през 2006 г. да бъде оценено и да получа рецептата

Само да си се издънил нещо аз ще ти се карам,наистина искам рецептата. :crazy:

Ребърцата ги изядох на коледа.Мариновах ги в соев сос,малко мазнина и лук.Стнаха хубави,но при наличието на такава семейна тайна мисля че твоите ще са по-вкусни.

 

ПП. Бързо се ометоха и нямаше време да ги снимам. :beer:

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...