Прехвърляне към съдържание


Снимка

Снимки от нашите софри


  • Моля, влезте, за да отговорите
63 отговора по тази тема

#1 vesodimov

vesodimov

    Русенец

  • Автори
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 1579 мнения
  • Пол:Мъж

Публикувано: 30 November 2006 - 14:50

Привет на всички любители на софрите :P

Мисля, че е доста егоистично да си поркаме и хапваме самопоединично и да не споделяме с останалите. Вижте какво правят сънародниците в Сървайвър. Затова предлагам в тази тема да поместваме снимки от нашите подвизи от масите и столовете ... че и под тях. Ама без извращения, че бременни жени и малки деца четат форума :blush:

Започвам първи. Ще бъда откровен. Тази салата е направена специално за снимката, а ракийката е 10 годишна шабленска кайсиева. Честно !!! Аз по принцип не сядам сам да смуча, ама какво ми стана тоя път ... салатата свърши след час . Та такива ми ти работи .... Ще се радвам да споделите и вашия "опит".

Публикувано изображение

Тцтцтц сега като чета написаното излизам егати алкохолика битов, ама да знаете, че не е така ... хлъц !
Публикувано изображение

#2 mireto

mireto

    Г-жа Мишкова

  • Глобални модератори
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 775 мнения
  • Пол:Жена

Публикувано: 01 December 2006 - 10:51

Подготовка и резулат за снощната вечеря:

суровите картофки, подготвени да бъдат изпържени: Публикувано изображение

и старателно приготвените шишчета, вече метнати на скарата: Публикувано изображение


Софрата и част от нашия хол: Публикувано изображение

като натюрморт: Публикувано изображение

Салатката е от печени чушки с чесънче, а бирата - Шуменско :bravo:

п.п. съжалявам за лошото качество, но фотоапарата спа в офиса и нокийката на Миленския толкова може :haha:
Ако отказваме да приемем друго, освен най-доброто, много често просто го получаваме.Публикувано изображение

#3 Neuton Gimic

Neuton Gimic

    Космополит

  • Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 436 мнения

Публикувано: 01 December 2006 - 14:06

Vesodimov, направо ми открадна идеята от главата за подобна тема! Който има желание, да слага и рецепти. Аз след малко ще пост-на снимки от "нашта" софра.
От демокрацията още никой не е избягал жив...

Роднинството е тоталитаризъм - нямаш право на избор, но е истинско и вечно!... Приятелството е демокрация, но колко трае? (Радой Ралин)

#4 danina

danina

    Потребител

  • Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 1548 мнения
  • Пол:Жена

Публикувано: 01 December 2006 - 22:41

Eй, купонджии!
Като слагате софри, гости каните ли?
Аз пък си нямам цифров фотоапарат, та засега само ще се наслаждавам!
Публикувано изображение
Публикувано изображение

#5 vikinik

vikinik

    Потребител

  • Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 142 мнения
  • Пол:Жена

Публикувано: 01 December 2006 - 23:07

Vesodimov, браво за темата - чудесна е.
И не се притеснявай, с такава салатка всеки може да стане битов ... :giggle:
Публикувано изображение

#6 mireto

mireto

    Г-жа Мишкова

  • Глобални модератори
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 775 мнения
  • Пол:Жена

Публикувано: 01 December 2006 - 23:33

Каним. При нас гостите винаги са поканени, особено, ако са купонджии ;) Тези, които са идвали знаят колко е забавно :bravo:
Ако отказваме да приемем друго, освен най-доброто, много често просто го получаваме.Публикувано изображение

#7 Tragedy

Tragedy

    Mouse driver (мишка шофьор)

  • Администратори
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 4054 мнения
  • Пол:Мъж

Публикувано: 06 December 2006 - 20:39

Честит Никулден на всички, които празнуват.

Ето и две снимчици от нашата скромна софра и вкусното шаранче, което Мирето сготви толкова вкусно, че си охапах пръстите на няколко пъти:

Прикрепен файл  P1070294.jpg   608.87К   83 Брой изтегляния

Прикрепен файл  P1070297.jpg   829.4К   82 Брой изтегляния

In The Darkness We All Shall Rise!

----------------------------------------
Господи, дари ме със спокойствието да приема нещата, които не мога да променя,
със смелостта да променя нещата, които мога,
и с мъдростта винаги да правя разлика между двете.


#8 vesodimov

vesodimov

    Русенец

  • Автори
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 1579 мнения
  • Пол:Мъж

Публикувано: 06 December 2006 - 21:47

КРЕХКИ СВИНСКИ РЕБЪРЦА

Барбекюто се загрява до необходимата температура. Малко преди слагането на месото барбекюто се намазва два пъти : първия път с олио или свинска мас, а втория път с лук, набоден на виличка ... Първото се прави за да не залепва месото , а второто - за дезинфекция и вкус ! Свинските ребърца се обръщат най - малко по 2 пъти на всяка от четирите страни. Забележка: ребърцата са киснати в продължение на 24 часа в специална марината и стават невероятно крехки и напоени. След изпичане се слагат в широка тенджера покрита с еднослоен парцал. В никакъв случай капак !!! През парцала месото си взима необходимото количество въздух, не изстива и не променя вкусовите си качества. Забележка 2 : появилият се огън задължително се гаси с бира. Чувал съм за всякакви извращения от рода на лимонов сок ... вода ... Бира и само бира ! Задължително условие: до приключване на манипулацията готвачите задължително трябва да са изпили поне по две бири. В противен случай духът на свинските ребърца няма да бъде благоразположен. Проверено е. Така е ! Та ... резултатът е следния:

Публикувано изображение

Забележка 3 : след изпичането на ребърцата остава жар, която се ползва за ....... но за това - следващият път :crazy:

Желая ви приятен апетит и наздраве !!! :yes:
Публикувано изображение

#9 Neuton Gimic

Neuton Gimic

    Космополит

  • Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 436 мнения

Публикувано: 07 December 2006 - 09:05

Това за гасенето на огъня с бира е хубава идея, макар че то обикновено бирата я свършваме още докато правим скарата :)

Най-накрая успях да си издиря в коя папка бях заровил снимките, правени в момент на вдъхновение преди охолна вечеря. Естествено, за украсата отговаря едно прекрасно същество от женски пол, аз съм по дегустациите.

Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображениеПубликувано изображение

Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

Мнението беше редактирано от Neuton Gimic: 07 December 2006 - 09:06

От демокрацията още никой не е избягал жив...

Роднинството е тоталитаризъм - нямаш право на избор, но е истинско и вечно!... Приятелството е демокрация, но колко трае? (Радой Ралин)

#10 Destiny

Destiny

    Влюбен ангел

  • Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 177 мнения
  • Пол:Жена

Публикувано: 14 December 2006 - 18:50

... Естествено, за украсата отговаря едно прекрасно същество от женски пол, аз съм по дегустациите.


Точно като видях снимките, си помислих че ги е подреждала жена. Браво, мисля че заслужава поздравления! :bravo:
Публикувано изображение

#11 vesodimov

vesodimov

    Русенец

  • Автори
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 1579 мнения
  • Пол:Мъж

Публикувано: 14 December 2006 - 20:47

Neuton Gimic , че това са си произведения на изкуството направо. И как ти даде сърце да ги изядеш ... Всъщност то се яде с уста, не със сърце, така, че те разбирам :haha: И ето, че достигнахме до колосален извод: трябва да се яде с уста, но от сърце Ха ха ахааа ... очаквам и други снимчици ... Чак мед ми капе на душичката ... милата тя ... хлъц ! .. .наздраве !!!
Публикувано изображение

#12 Neuton Gimic

Neuton Gimic

    Космополит

  • Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 436 мнения

Публикувано: 19 December 2006 - 11:49

Тази тема нещо почна да поизстива...Абе хора, вие к'во се опитвате да ми кажете - че не ядете изобщо вкъщи ли? Предполагам по коледа и Нова година тук ще бъде пълно със снимки на печени прасенца, сърмички, чушчици, пържолки, баници, тортички, меденки, ореховки и тем подобни символи на хранителна вакханлия :) Дотогава, ето нещо като предястие - гнездо от кайма, пълнено с яйце и зеленчуци. Става изключително бързо - тръгвате да правите шницели, и като усетите, че нещо формата не се получава, слагате набързо моркови, грах и чушки, чуквате отгоре едно яйце и докато останалите дойдат, удряте една украса за замаскиране на положението :)

Публикувано изображение Публикувано изображение
От демокрацията още никой не е избягал жив...

Роднинството е тоталитаризъм - нямаш право на избор, но е истинско и вечно!... Приятелството е демокрация, но колко трае? (Радой Ралин)

#13 BO6KO

BO6KO

    Потребител

  • Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 198 мнения

Публикувано: 23 December 2006 - 18:56

[Забележка: ребърцата са киснати в продължение на 24 часа в специална марината и стават невероятно крехки и напоени.

Как се приготвя маринатата?

#14 vesodimov

vesodimov

    Русенец

  • Автори
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 1579 мнения
  • Пол:Мъж

Публикувано: 27 December 2006 - 00:43

Как се приготвя маринатата?

Приятелю, ти ме затрудни.
Вече десета година се опитвам да изкопча тайната от жена ми, но ... уви ....
Била някаква семейна рецепта. Надявам се моето послушание през 2006 г. да бъде оценено и да получа рецептата. А получа ли я - веднага я поствам. Но до тогава ... попивайте слюнката и експериментирайте.

По общата тема: коледните празници освен източник на нестихващи хранителни и алкохолни рекорди са и повод за невероятни снимки. Скоро ще напиша за още подвизи. А до тогава - пишете вие :thumbsup: хлъц !
Публикувано изображение

#15 BO6KO

BO6KO

    Потребител

  • Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 198 мнения

Публикувано: 27 December 2006 - 18:33

Надявам се моето послушание през 2006 г. да бъде оценено и да получа рецептата

Само да си се издънил нещо аз ще ти се карам,наистина искам рецептата. :crazy:
Ребърцата ги изядох на коледа.Мариновах ги в соев сос,малко мазнина и лук.Стнаха хубави,но при наличието на такава семейна тайна мисля че твоите ще са по-вкусни.

ПП. Бързо се ометоха и нямаше време да ги снимам. :beer:




0 потребители четат тази тема

0 регистрирани потребители, 0 гости и 0 анонимни потребители