Jump to content

Имам проблем с оптична мишка


Препоръчан пост

Здравейте, имам една мишка, с която съм работил не повече от 15-16 дни и не работи сега, а лазера отдолу свети. Възможно ли е да проработи по някакъв начин?
Link to comment
Сподели другаде

Т.е. курсора се вижда, но при местене на мишката той си стои на едно място?

Опитай с някоя друга мишка ако имаш под ръка.

Виж в Device Manager дали я разпознава както трябва: десен бутон на My Computer -> Properties -> Hardware -> Device Manager и погледни в Mice and other pointing devices дали мишката фигурира и дали има някакви проблеми с нея.

Link to comment
Сподели другаде

Ами начин мисля, че има, пробвай по следния начин:

След като ти зареди компютъра и те пусне на десктопа, натисни буквата М и Tab бутона от клавиатурата, докато не ти се маркира My Computer, след това натисни бутона, до левия Ctrl (прилича на една страничка с курсор), след като го натиснеш ще ти се появи менюто, което ти се показва при натискане на десен бутон от мишката.

След това чрез движение на стрелките от клавиатурата стигаш до Propeties, и натискаш Enter.

След като ти се отвори прозорчето, натисни отново Tab, да ти се маркира табчето General в една пунктирана линия, след като ти се маркира, чрез движение на стрелките (на ляво ; дясно ; горе ; долу) стигаш до табчето Hardware, след това натискаш Tab, и Device Manger ти се маркира в същата пунктирана линия, след това натискаш Enter.

Готово - вече си в Device Mangera.

Сега натискаш Таб отново, да ти се маркира най-горе, името на компютъра, след това натискаш стрелкичката от клавиатурата на дясно, да ти се разколони дървовидната структура, след това намираш това което Night_Raven ти написа, натискаш (дясната стрелкичка от клавиатурата), за да ти се разколни, след това на долу да стигнеш до каквото ти трябва (на кратко тук се движиш само с стрелките).

След като стигнеш, натискаш онова бутонче, което се намира до левия контрол (незнам как се казва, ако някой знае да пише), за да ти се появи менюто, и чрез натискане на стрелките избираш Propeties.

И след това с помоща на Таб(+пунктираната линия), стрелките и Ентер си ти.

Успех :)

Link to comment
Сподели другаде

coojoe_213, ако обяснението на krisku не фела, заемаш мишка от хавер.Четири са проводниците на мишката.Захранване, маса, часовник, инфо.Щом свети значи е захранена, остава другите два проводника или порта на дъното.В BIOS чоплил ли си?
Link to comment
Сподели другаде

:))) ами не не сам чоплил и както каза не ми свърши работа на по горния човек писането и се значи на мишката и свети лазера отдолу,от нататук кжо да прая тя мишката ми не се разглобяжа (няма болчета)
Link to comment
Сподели другаде

:))) ами не не сам чоплил и както каза не ми свърши работа на по горния човек писането и се значи на мишката и свети лазера отдолу,от нататук кжо да прая тя мишката ми не се разглобяжа (няма болчета)

E!? Нещо ме търкаляш по тръните.И като я отвориш к'во правиме? 99% от мишките са с един самонарезен винт с кръстат фрезенг. 0.9% са с два и останалите са на щипки.На първите два типа винтовете са скрити под лепенки съобщаващи, че са минали OK тест на производителя.Отлепящ и търсиш.Ако не, гнявиш мишката и подлагаш плоски отверки да разкопчиш щипките.Малко нюх и час по трудово прояви.В раздел статии има нещо мое за капризите на мишките.

Успех

 

Харесваш ли Лучано Павароти? Побърква ме.Музиката му е криле на птица.Като чайка съм.Летя си безгрижен.От време на време помагам за някое яйце, а когато видя лош чичко му се изцвъкам на главата.Никакви грижи.Летиш си волен.Кеф ти топлите страни, кеф ти паламуд.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...