Jump to content

Night_Raven Codec Pack - официална тема


Препоръчан пост

Поздравления,много добър кодек пакет.

Върви си на Виста СП2 БГ всички ъпдейти без проблем.

И тъй като съдържа неща на потребителско ниво(т.е. не е с хиляди кодеци и др. излишни глупости,ползващи се от мзуикалните компании вече,както и такива занимаващо се конкретно с проесионална обработка на медии видео и аудио) го преръчвам на нвовоинсталиран компютър,защото осигурява много добра поддръжка,лесна инсталация и инструкции на БГ ЕЗик.

Link to comment
Сподели другаде

  • Отговори 59
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Благодаря за потвърждението, че функционира на Windows Vista. Не че не съм го тествал на виртуална машина и не съм получавал мнение от други потребители, че все пак работи под Vista, но понеже е тестван доста повече под XP (защото нея ползвам аз), всяко потвърждение за Vista е добре дошло.
Link to comment
Сподели другаде

Благодаря за потвърждението, че функционира на Windows Vista. Не че не съм го тествал на виртуална машина и не съм получавал мнение от други потребители, че все пак работи под Vista, но понеже е тестван доста повече под XP (защото нея ползвам аз), всяко потвърждение за Vista е добре дошло.

Да наълно е съвместим.

Краткото въведение във уорд формат работи коректно и при 2010 офиспкаета,така,че имаш офицялно потвръждение че работи под виста и инструкциите работят под 2010

Link to comment
Сподели другаде

  • 4 weeks later...
Старая се пакетът да е максимално малък и да поддържа само най-важните формати и то основно за декодиране. Идеята е малък и стегнат пакет с най-важните нещица. Кодекът на TechSmith е добър, но той е полезен само при запис на работния плот с Camtasia, CamStudio и други подобни програми и възпроизвеждането на въпросните файлове след това. Това е доста слабо разпространено явление според мен и не оправдава включването на кодека в пакета. Ако става въпрос, аз мислех да не включвам някои от в момента включените кодеци.
Link to comment
Сподели другаде

  • 4 months later...

Възможно е, но е малко по-сложно, отколкото ми се иска.

 

Вариант №1: отваряш файл с H.264 видео поток и субтитри, за да ти се зареди VSFilter. Кликаш върху зелената стрелка до часовника с десния бутон и избираш MPC - Video decoder. Там в подпрозорец Codecs можеш да си настроиш кои формати да се декодират. Още не съм открил начин за директен (и следователно по-лесен) достъп до този прозорец.

Вариант №2: инсталираш си желания алтернативен декодер и използваш DirectShow Filter Manager, за да намалиш приоритета на MPC Video Decoder (двоен клик върху филтъра и използваш вертикалния плъгзач в горната дясна част на прозореца) на Normal или Unlikely. Ако новият декодер за H.264 е с по-висок приоритет, ще се използва именно той вместо този на MPC-HC.

Вариант №3: забраняваш MPC Video Decoder филтъра централно и си инсталираш желания. За да забраниш филтъра в Start -> Run напиши regsvr32 /u MPCVideoDec.ax и кликни OK. Това ще отрегистрира филтъра и той няма да се използва повече.

 

Ако не е тайна, защо искаш да ползваш друг декодер?

Link to comment
Сподели другаде

Свалих си еднин филм. Филма е full HD - Journey.to.the.Edge.of.the.Universe.2008.Bluray.1080p.AC3.Audio.x264-CHD. Когато го пусна през Crystal Player отдолу има една зелена линия, звъкът пращи и спира от време на време. Когато го пусна през KM Player картината е супер но звукът избързва постоянно. Като инсталирани кодек пакети имам в момента само Night_Raven Codec Pack 2.02. 

Допълнително имам и Матрицата - отново на full HD и върви перфектно - без никакви насичания, прекъсвания и артефакти по картината и звука.

 

Странното, че като пусна филма/за Матрицата става въпрос/ през KM player отново има разминава между звукът и картината.  Свалих и инсталирах Core AVC декодер за h.264. Зададох на KM Player-а да го използва като външен кодек и засега не виждам разминаване между картината и звукът, въпреки че още не съм изгледал целият филм отново.

Предпочитам да използвам cristal player. Тъй като има инсталирам твоят кодек пакет, добавих само coreAVC и искам да проверя дали с него ще има проблеми или не.

Link to comment
Сподели другаде

Стана по следният начин - инсталирах core AVC и изполдвах DirectShow Filter Manager-а за да настроя приоритета. Като пуснах  филма през cristal player-а картината беше ОК, но звукът отново пращеше. Филма като цяло насичаше и имаше изпуснати кадри.  Пуснах след това Матрицата - също full HD и проблеми нямаше! След малко отново заредих jurney to the edge of the univers и спрях всички видео и аудио филтри и стана. Филма тръгна без проблеми.  Поне засега проблеми няма. 

 

 

Драснах  тук защото сметнах, че ще е по-удобно въпросите за кодек пакета да са в  темата. 

 

 

Link to comment
Сподели другаде

  • 1 year later...

 Здравей   Night_Raven.

 

 Смятам да пробвам твоя пакет кодеци. Досега предпочитах да ползвам по два, даже три плейъра с техните си кодеци - струваше ми се по-сигурно, просто и удобно... Сега обаче плейърите сякаш "пресъхнаха" - VLC ми се самозатваря веднага, KMplayer започна да ми прави някакви номера със субтитрите и синхронизацията на звука, PotPlayer ми се бавеше твърде дълго при отваряне на филм...

 

 Въпросът ми е - след като инсталирам тези кодеци - трябва ли да настройвам плейъра, който ползвам - GOMPlayer - да използва тези кодеци, или да го оставя да ползва по възможност собствените, а по невъзможност - твоите? Наскоро попаднах на филм във формат .mp4 с 6-канален звук(ползвам стерео тонколони) и въпросният плейър ми съобщи че съм нямал нужния кодек - нямаше звук.

Link to comment
Сподели другаде

Пакетът с кодеци е насочен основно към Windows Media Player, защото той няма вградени кодеци. Останалите плеъри си имат свои кодеци и нямат нужда от други. В настройките на GOM Player, в секция Filters -> Source Filter трябва да можеш да посочваш кои контейнер формати да се поемат от плеъра (с отметки) и кои - от системните кодеци (без отметки). В секция Filters -> Codec пък са съответните настройки за видео/аудио форматите.
Link to comment
Сподели другаде

 Според написаното от мен и твоят отговор излиза че няма смисъл да инсталирам тези кодеци. Изглежда ще е по-добре когато попадна на по-особен формат - да търся съответния кодек. В случая програмата "любезно" ми го предложи и трябваше само да го сваля и инсталирам.

 

 П.П. Възможно ли е един кодек да е с размер 252 kB - coreaac ? Просто се учудих...

 

 

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...