Jump to content

Ревю: Windows Uptime - колко време е бил включен компютърът ви


Препоръчан пост

Всички ние постоянно включваме и изключваме компютъра си или рестартираме. Често някои от нас се чудят колко ли време е работил компютърът им, колко най-дълго е бил включен. Даже вече в Интернет има специални състезания и класации, които следят онлайн чий компютър е бил включен най-дълго. Аз съм един от хората, които обичат да знаят колко време е работил компютърът им без да бъде изключен или рестартират. Преди известно време попаднах на идеалната програмка за тази цел - Windows Uptime.

 

Програмата е безплатна и може да бъде изтеглена от нашия каталог - Windows Uptime @ SoftVisia.com

 

Самият интерфейс на прогармата не е изобщо сложен, като тя е направена така, че да върши точно това, което трябва - да отчита времето между включването на компютъра ви и текукия момент:

http://pics.softvisia.com/design/pics/2389/WindowsUptime1.png

 

Чрез нея можете също така да видите и колко време не сте работили с компютъра си докато той е бил включен.

 

Заедно с това можете да създадете и специален лог, в който да се записва подробна информация за всеки път когато сте включили компютъра си и когато той е бил изключен или рестартиран. Също така можете да видите дали компютъра ви е бил изключен нормално или е забил:

http://pics.softvisia.com/design/pics/2389/WindowsUptime2.png

 

Програмата ви предоставя изключително подробна статистика, която включва най-дългото време и най-краткото време, през което компютъра ви е бил включен, средното време на работа на компютъра ви, броя на рестартиранията и забиванията на машината ви, процентното съотношение между времето в което сте били активни и когато не сте били, както и друга интересна информация:

http://pics.softvisia.com/design/pics/2389/WindowsUptime3.png

 

Можете също така да задавате периоди, за които да получите същата тази информация.

 

Една от допълнителните опции на програмата е възможността да се свържете с друг компютър и да вземете същата информация и от него:

http://pics.softvisia.com/design/pics/2389/WindowsUptime4.png

 

 

Това ревю се получи кратко, защото самата програма не е сложна и не разполага с хиляди възможности, но както написах по-горе - върши идеално това, за което е създадена. Остава само да я пробвате.

 

Автор: Милен Метев (Tragedy @ SoftVisia.com)

 

Всички права върху настоящето ревю и картинките включени в него са собственост на автора и нямат право да бъдат възпроизвеждани под никаква форма без изричното съгласие на автора.

Link to comment
Сподели другаде

Интересна тема и програма, аз обичам често да си гледам uptime-а. :D

 

Cъщо вариант да се види uptime-а на машината е от Start -> Run пишете "cmd" и след това "systeminfo". Системата се сканира и в резултатите има System Uptime.

Link to comment
Сподели другаде

странно, защо на моя компютър на system up time пише 0 дена 9 часа с 3 минути? Само за деня ли засича колко е работил ? А програмката на Tragedy показва ли примерно, колко време е бил включен компютъра за 1 година?
Link to comment
Сподели другаде

Програмата засича времето, от което е бил включен компютъра, т.е. от момента, в който за последно си го включил или рестартирал. ИНаче може да ти покаже за една година колко време е работил, трябва само да укажеш периода в полето Filter в екрана с подробната статистика (третата картинка горе).
Link to comment
Сподели другаде

Добро наистина допадна ми.Би ми било интересно да се напише статия за предпочитаните полезни програми за системна администрация под уин.
Link to comment
Сподели другаде

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...