Jump to content

Ревю: AAA Screen Capture


Препоръчан пост

AAA Screen Capture

 

Основна страница: http://www.share2.com/capture/

Download: http://www.share2.com/capture/download.htm - 1.1 МВ.

 

Лиценз: Trial / US $ 24.95 /

 

Поддържани операционни системи: Windows 95, 98, ME, NT, 2000, XP

Не се поддържат: MAC, Linux, Unix, OS2.

 

AAA Screen Capture е мощна и в същото време лесна за използване програма, която служи за прихващане на цели екрани / включително Direct X метод /, прозорци, обекти, правоъгълна част от екрана чрез т.нар. "горещи клавиши" или командно меню. Програмата поддържа преглед и редакция на снимките и техния запис в три различни формата: BMP, JPEG и GIF. За съжаление не се поддържа формат PNG, което може да се счита за недостатък. В долната част на програмата потребителят има достъп до файловете, които са ползвани и записани чрез нея. Освен това прихванатите обекти могат да бъдат преоразмерявани и превъртани, а върху тях могат да се слагат текст, фигури, стрелки и др.

 

Програмата може да се похвали с:

- запис на обектите в три различни формата: BMP, JPEG и GIF

- прихващане всяка част от вашия екран

- поддръжка на "горещи клавиши" включително и дефинирани от потребителя

- достатъчно мощна функция за редактиране

- автоматично записване на прихванатите екрани

- копиране на картинките в клипборда

- работа през system tray

- стартиране в мини режим

- запис и позакване на извършените прихващания

 

Поради факта, че програмата е лесна за употреба ще ви запозная само с основните функции, служещи за прихващане на цели прозорци или част от екран. След стартиране в системния трей се появява иконката http://www.softvisia.com/users/vesodimov/AAAScreenCapture/icon3.gif, което значи, че програмата е готова за работа, а стартовият прозорец е следният :

 

http://pics.softvisia.com/design/pics/2109/nachalna_str.gif

 

От най - важно значение са две от иконките:

http://pics.softvisia.com/design/pics/2109/icon1.gif - след като я натиснете може да прихващате цели прозорци

http://pics.softvisia.com/design/pics/2109/icon2.gif - а след като използвате тази икона имате възможност да маркирате с голяма точност мястото, което да бъде прихванато

 

След, като сте избрали обекта за прихващане трябва просто да натиснете бутона на мишката. След това се появява информационен екран, който ви уведомява за размера на картинката. От там имате възможност да изберете къде да запишете и в какъв формат. За да онагледя разликата в качеството между форматите прихванах вградения калкулатор и го записах в трите различни формати.

 

Запис като BMP - 198 KB

Запис като GIF - 14,2 КВ

Запис като JPG - 23.2 KB

 

Изводите ги оставям на вас. Остава само да добавя, ако изберете JPG програмата ви дава възможност да променяте качеството на изображенията ползвайки следния екран:

 

http://pics.softvisia.com/design/pics/2109/jpg_q.gif

 

Освен това на потребителя е дадена свободата да копира прихванатото директно в клипборда, да го записва във файл, да се укаже директория, в която програмата автоматично да записва готовите неща чрез следните опции:

 

http://pics.softvisia.com/design/pics/2109/edit.gif

 

След като сме прихванали обект става още по - интересно. Програмата ни дава възможнаст да го обработваме по различни начини: да използваме опцията "Zoom" за намаляне и увеличаване на изображението, да преоразмеряваме обекта, да го въртим, да чертаем различни фигури с различен цвят, да пишем текст ... и др. Всичко това се намира в менюто

 

http://pics.softvisia.com/design/pics/2109/menu.gif

 

Неслучайно в рекламата на програмата пише, че може да прихваща обекти по десет различни начина. За да се уверите, цъкнете върху Capture и ще ви излезе следното меню.

 

http://pics.softvisia.com/design/pics/2109/capture_menu.gif

 

От него е видно, че програмата прихваща целия екран, активния в момента прозорец, правоъгълник, квадрат, кръг и т.нат.

 

Особен плюс за програмата е фактът, че потребителят сам може да дефинира "горищ клавиш" с помощта на който бюрзо маже да се прихващат обекти. По този начин се спестява цъкане върху менюта и подменюта и води до по - бързо изпълнение на задачата. Конфигурацията се извършва след натискане на Setting --- > Configure посредством следния екран:

 

http://pics.softvisia.com/design/pics/2109/configure_capture.gif

 

Като заключение мога да кажа само, че програмата е много добра и върши чудесна работа. Единствените недостатъци са, че е платена и че няма изходящ формат PNG, но това е тема на друг разговор.

 

Успех !

 

Всички права върху текущото ревю и картинките включени в него са собственост на автора им и нямат право да бъдат възпроизвеждани под каквато и да е форма без изричното съгласие на автора.

 

Автор: vesodimov

Link to comment
Сподели другаде

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...