Jump to content

Ревю: StrongDC++ - добър алтернативен клиент


Препоръчан пост

Ще разгледаме малко настройките на програмата. Последната версия на програмата е 2.02 и може да бъде изтеглена от официалния сайт или моя мирър. Самата програма е open source. В бг миръра съм сложил и бг файл ,който е доста сполучлив в сравнение с предишните, които бяха преведени на около 20-30%. И тук някои менюта не са преведени, ама аз го преживявам. Изтеглената програма разархивираме на избрано от нас място, аз съм го направил в Program files направо, защото програмата не се инсталира. За в бъдеще ще стартираме програмата от ТАЗИ икона и не е зле да и направим пряк път на декстопа или друго удобно за нас място. Стартираме и отиваме на настройки, при вас е на английски:

http://pics.softvisia.com/design/pics/2094/33516_477.JPG

За да изберем български език отиваме на "вид", където бутонът "преглед" все още е "browse". Браузваме в папката, където сме сложили програмата, за езиков файл. По подразбиране файловете са два - английски и чешки. В бг миръра, който съм посочил, има бг езиков файл, който ни трябва в случая. Избираме файла, даваме "ок" и рестартираме програмата:

http://pics.softvisia.com/design/pics/2094/33517_646.JPG

Сега ще погледнем какво трябва да направим, за да се кънектнем към някой хъб. От "файл" (горе вляво), "настройки", "общи", избираме юзърнейм, с който да се представяме, и имейл. Посочваме и типа на нашата връзка:

http://pics.softvisia.com/design/pics/2094/33519_229.JPG

След това отиваме на долното меню, а именно на Connection settings, където слагаме отметка на Direct connection. Тука е строго индивидуално все пак. Ако не ще да ви кънектва, си поиграйте с active/passive mode. Ако не сте с реално ИП, е възможно пак да имате проблем с това. По принцип по подразбиране е направено така, че повечето от вас да нямат проблем:

http://pics.softvisia.com/design/pics/2094/33523_599.JPG

Сега слизаме надолу в "Сваляния", където указваме къде да отиват свалените файлове - правите го, където ви е удобно:

http://pics.softvisia.com/design/pics/2094/33525_748.JPG

Отиваме на "Споделени", където ще се впусна в обяснения малко. За да теглите, в повечето хъбове имат изисквания към вас за обем на споделените неща. Много е важно да не споделяте папки като Program files и C:\Windows. Хъбовете имат и изисквания за брой слотове, тоест колко човека едновременно да могат да теглят от вас. Обикновено с 5 слота няма да имате проблем с повечето хъбове:

http://pics.softvisia.com/design/pics/2094/33821_071.JPG

В "Цвят и шрифтове" можете да избирате кое как да се вижда, това обаче спада към козметичните промени и е строго индивидуално:

http://pics.softvisia.com/design/pics/2094/33526_282.JPG

В "Logs" можете да изберете да ви се записват например личните съобщения:

http://pics.softvisia.com/design/pics/2094/33527_468.JPG

Общо взето другите неща са козметични и ние няма да се спираме на тях. След като сме въвели ника, имейла, споделеното и слотовете време е да се включим към някой хъб. Такива можете да търсите ТУК. Копираме адреса на хъба и отварямe нашия StrongDC++ където избираме "Favorites" или "Любими":

http://pics.softvisia.com/design/pics/2094/33528_862.JPG

Там натискаме бутона "Нов" и въвеждаме адреса на хъба, в който искаме да влезем, както и ника ако искате да е различен от този, който сте въвели първоначално за програмата. Има възможност за всеки хъб да имате отделен ник и парола ако ви е дадена такава. В случая въвеждате само адреса на хъба и ника:

http://pics.softvisia.com/design/pics/2094/33531_152.JPG

След въвеждането натискате "ок" и сме готови. Слагаме отметка ако искаме всеки път като си пуснем програмата да се кънектва към въпросния хъб:

http://pics.softvisia.com/design/pics/2094/33532_334.JPG

Рестартиреме програмата и вече сме в хъба. За да погледнем другите какво са споделили даваме десен бутон на ника на някого и избираме:

http://pics.softvisia.com/design/pics/2094/33534_552.JPG

Гледаме какво е споделил потребителя чрез цъкане по дървовидната структура на файловете. В случай, че ни хареса нещо му даваме десен бутон и:

http://pics.softvisia.com/design/pics/2094/33537_753.JPG

С това важните неща се изчерпват. В заключение ще кажа, че Strong DC++ се бори за призовото място сред тоя тип клиенти и че съществуват десетки други, които се настройват по аналогичен начин. Клиентът поддържа сегментен даунлоад и почти няма нещо, което да го има в друга програма. Има начини за визуализация и персонализация. Държа да е ясно, че споделянето/изтеглянето на незаконни материали си остава ваша отговорност и че пиратството нарушава закона за авторското право.

 

Автор: Калоян Драгозов (dragozow)

Link to comment
Сподели другаде

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...