Jump to content

Нов трансферен удар за ЦСКА


Vankata

Препоръчан пост

http://www.nameri.bg/portal/images/uploads/cskalogo_360.jpg

 

Активната трансферна политика в ЦСКА стартира преди малко по-малко от година с продажбата на Радослав Забавник и Ибрахима Гай. Френските авоари подмамиха Васил Божков и двойката халфове Христо Янев и Емил Гъргоров също потеглиха в странство в началото на тази футболна есен. Сега обаче е време за един нов изключителен трансферен удар. Името му е ЦСКА.

 

Не, не се учудвайте. Време е и ЦСКА да бъде продаден, защото явно всички хора в клуба обичат търговията и покупко-продажбите. Било то под масата или пред очите на оклюмалия запалянко.

 

Тази сутрин в пресата се появи информация, че Васил Божков е "трансферирал" част от акциите си на индийския милиардер Прамод Митал, собственик на "Кремиковци Глобал Стийл". Въпреки че от "Армията" упорито отричат подобни слухове, пресаташето на стратегическия металургичен център Тодор Христов се дистанцира от слуховете пред вестник "Тема Спорт" по твърде многозначителния начин: "Нямаме коментар по въпроса, ще научите повече когато му дойде времето".

 

Според някой източници сделката все още не е сключена, но се очаква подписването на договора да бъде въпрос на часове или дни. Румънските медии вече са финализирали "трансфера", вдъхновени от наличието на трима техни съотборници на стадион "Българска армия".

 

В действителност какво значение ще има евентуалната промяна на собствеността върху бъдещето на клуба? Крачка напред ли е тя или поредната интрига около "червените", които надали ще могат някога да се радват на спокойствието, което позволи на Левски да изгради един стабилен отбор и да участва в Шампионската лига?

 

С изказванията на управителния съвет относно амбициите на клуба в началото на футболната есен, с трансферите на едни от най-стабилните футболисти и с провалите относно "армейските бази" вече стана повече от видно: Васил Божков няма изгода от ЦСКА, няма мотивация да поддържа отбора и учудващо как все още не е се отказал от финансирането. Емоционална привързаност или навик - интерпретирайте го по свое желание. "Червените" обаче имат нужда от силен финансов гръб, ако имат желание да се борят за титлата, а не за равенство срещу Ботев и за евентуално влизане в Шампионската лига, а не за преодоляване на култовия Хайдук Кула.

 

В този смисъл появата на стратегическия инвеститор Прамод Митал на "Българска армия" може да се окаже позитивен ход поради няколко причини. На първо място родът на Мидал е изключително популярен и разполага с повече от стабилни финансови позиции. На второ - евентуалният собственик на ЦСКА се ползва с добро име сред българските институции заради възстановяването на "Кремиковци" и може да получи благословията за прословутите бази. И трето - кардиналните промени, особено когато имат финансова база, са повече от добър мотиватор за един клуб - примерите през последните години съвсем не са малко, дори като става дума и за по-скромни отбори от класата на Астън Вила например (тук "скромни" съвсем не си пасва с българската действителност, но спрямо Роман Абрамович и Челси е подходящо).

 

Дали сделката с армейския клуб е поредният медиен бум или реалност само времето ще покаже. Едно обаче е ясно - ЦСКА има нужда от промени, защото в противен случай догодина участието в груповата фаза на УЕФА ще бъде само мираж.

 

Източник: www.nameri.bg

Link to comment
Сподели другаде

Александър Томов шеф в ЦСКА

Политикът ще заеме мястото на Стефан Орманджиев.

 

Бившият вицепремиер от правителството на Димитър Попов и настоящ председател на партия "Българска социалдемокрация" Александър Томов ще бъде новият шеф на Надзорния съвет на ЦСКА, пишат в днешния брой на "Тема Спорт".

 

Това е стара информацийка - вчерашна но , вече незнам какво става. Да се смея ли, да плача ли... :crosseyes1:

Link to comment
Сподели другаде

Не разбирам какво става с любимия ми ЦСКА, но дано това е за добро. Някой по навътре в нещата може ли да направи по подробен коментар за това "Какво толкова ще се подобри в отбора ако го купи някакъв индиец, който едва ли знае кога се свири дузпа например?" Това че има пари добре , ама той Лупи ще му свие каквото може и пак тая.... :haha: :crazy: Редактиран от Pantockrator
Link to comment
Сподели другаде

Ако това е така,трябва да помисля за смяна на клубната си принадлежност !

"Вълкът Лупи"-връткодупестият политик,който за власт,е готов и на роля в цирка !

Индиеца,няма да допусне това,ако действително е решил да инвестира в ЦСКА !

Ако остане т.н."черепа",няма да се учудя,ако Сираков,също се приюти на Армията !

Долна лъжа-мое мнение !

Link to comment
Сподели другаде

Е, стига де! Едва ли ще си смениш клубната принадлежност заради една мижитурка! Плюс това нищо не е сигурно още - за Томов де. А относно индиеца единственото което можем да направим в този момевт е да чакаме! Доста хора искат Божков да продаде отбора, но това все едно комшиите ми да искат да си продам колата! Моето мнение е, че двамата ще играя комбина - всичко в името на общата цел - прословутите бази! Мнооого апетитна хапка!
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...