Jump to content

Силвио Данаилов заплаши, че Топалов може да напусне мача с Крамник


Tragedy

Препоръчан пост

Световният шампион по шахмат Веселин Топалов може да напусне мача за титлата срещу претендента Владимир Крамник в Елиста. Това ще стане, ако организаторите не изпълнят исканията на българската делегация, съобщи за Агенция "Фокус" пресаташето на Топалов Живко Гинчев. Записите на видеокамерите са показали, че Крамник влиза над 50 пъти по време на партия в тоалетната на стаята за почивка. Това е единственото място, където няма видео и аудио контрол на състезателите. Нашата делегация иска да се забрани и на двамата гросмайстори да ползват тези тоалетни по време на партиите.

Мениджърът на Веселин Топалов Силвио Данаилов разпространи официално писмо до Организационния комитет на мача и Апелационния комитет. В него се казва:

"Уважаеми дами и господа,

След внимателно проучване на видеозаписите от стаите за почивка от техническите експерти на българския щаб се установиха следните факти, които любезно излагаме на Вашето внимание:

1. След всеки свой ход г-н Крамник незабавно се отправя към стаята за почивка, а оттам влиза директно в тоалетната. Средно по време на всяка партия той е посещавал стаята за почивка 25 пъти и над 50 пъти е влизал в тоалетната - единственото място, където няма видеонаблюдение.

2. За разлика от г-н Крамник, световният шампион Веселин Топалов прекарва основно времето си на масата за игра. Средно по време на всяка партия той е посещавал стаята за почивка 8 пъти и тоалетната - 4 пъти.

 

Кратка извадка от статистиката, която показва камерата от стаята за почивка на г-н Крамник по време на третата партия.

15.54 – Крамник играе ход номер 15

15.55 – Влиза в тоалетната

15.56 – Излиза от тоалетната

15.57 – Влиза в тоалетната

15.59 – Излиза от тоалетната

16.03 – Влиза в тоалетната

16.04 – Излиза от тоалетната

16.07 – Излиза за ход номер 16

Аналогично е поведението на г-н Крамник по време на всички партии, изиграни досега. Възниква логичният въпрос: Колко пъти по време на една шахматна партия играчът има нужда да посети тоалетната и през какъв период от време? Логичният отговор е: между 5-10 пъти максимум, но в никакъв случай 50, колкото сочи статистиката от изиграните досега партии на Крамник. Отново искаме любезно да напомним, че тоалетната е единственото място, където няма нито видео, нито аудио контрол. Според нас тези факти са доста странни, за да не кажем съмнителни. Във връзка с гореизложеното, за да се обезпечат максимални условия за честна игра и за да няма никакви съмнения, настояваме:

1. Да се преустанови използването на стаите за почивка и тоалетните към тях и за двамата играчи.

2. Ако някой от играчите желае да посети тоалетна, той може да използва обществената тоалетна, но само с разрешение на главния съдия и придружаван от неговия помощник.

3. Организационният комитет да предостави записите от видеонаблюдението на стаите за почивка на всички журналисти в пресцентъра на мача, за да имат възможност сами да се убедят в изложените от нас факти. Ако този изключително сериозен проблем не бъде решен до 10.00 часа утре (29 септември 2006 г.), ние сериозно ще се замислим дали световният шампион Веселин Топалов ще продължи участието си в този мач".

АГЕНЦИЯ "ФОКУС" ПРИПОМНЯ:

Мачът за световната титла между Веселин Топалов и Владимир Крамник е в 12 партии, като за победител ще бъде обявен този, който събере 6,5 точки. При равенство 6:6 ще има допълнителни партии със съкратена контрола. До момента резултатът е 3:1 в полза на Крамник. Той спечели първата и втората партия, като на няколко пъти много съмнително намери фантастични ходове, с които да избегне очертаваща се загуба. Наградният фонд на мача е 1 милион долара. Двамата ще си разделят по 500 000, независимо от крайния резултат.

 

Източник: http://www.focus-sport.net

 

 

Личен коментар: Голям пикльо тоя Крамник бре :)

Link to comment
Сподели другаде

И ние едно време играехме така шах онлайн. На единия компютър играеш с противника онлайн, а на другия си пуснал Deep Fritz с огледални цветове.

:bye1:

Link to comment
Сподели другаде

Че то ако това е истина, Крамник трябва да му отнемат правата да играе поне за 2 години. А аз се чудя що не мога да бия на шах, то хватката била да се почива и да се ходи до тоалетна...а аз един такъв напрегнат, стиснат, концентиран... Редактиран от Neuton Gimic
Link to comment
Сподели другаде

Че то ако това е истина, Крамник трябва да му отнемат правата да играе поне за 2 години. А аз се чудя що не мога да бия на шах, то хватката била да се почива и да се ходи до тоалетна...а аз един такъв напрегнат, стиснат, концентиран...

Ти сигурно си събирал, събирал, събирал ..... докато не ти изскочат очите и чак тогава си се предавал, само и само да отидеш до тоалетната :D :D :D

Link to comment
Сподели другаде

Мухахха :D

Топалов получи една победа, защото Крамник е бил недоволен от това, че не му е било дадено да използва тази тоалетна ( 3 на 2 за Крамник )

А 6-тия мач го е отложил съдията, докато не се разберат или ...

Link to comment
Сподели другаде

През днешната 6та партия, която е била кратка, според коментатора на BTV (6-7 часа) г-н Крамник е посетил ВеЦет-то между 11 и 13 пъти, което не било много в сравнение с предишните срети, но пак правело впечатление...Ако не се твърдеше, че е мъж, щях да кажа, че е бременен :D
Link to comment
Сподели другаде

Елиста. Световният шампион по шахмат Веселин Топалов победи претендента Владимир Крамник в деветата партия от мача за титлата, предаде официалният сайт на състезанието. На 39-ия ход игралият с белите фигури Топалов принуди руския гросмайстор да се предаде. Резултатът в мача вече е 5:4 в полза на българина. Според регламента Топалов и Крамник трябва да изиграят 12 партии. За победител ще бъде обявен този, който събере 6,5 точки. При равенство 6:6 ще се играят допълнителни партии с намалена контрола на времето. Днешната победа е втора поред за Топалов. Той спечели и седмата партия с черните фигури в четвъртък

 

Бравоооо

Топалов и на М-тел Мастърс започна зле,но после ги смачка всичките.Дано да продължи така до края

Link to comment
Сподели другаде

Бравоооо

Топалов и на М-тел Мастърс започна зле,но после ги смачка всичките.Дано да продължи така до края

Браво на Топчо. Дано да продължи все така, че отначало наистина тръгна доста зле.

Link to comment
Сподели другаде

Крамник изравнява

 

В Елиста на мача за световно първенство по шахмат руският гросмайстор Владимир Крамник, който загуби вчера, игра с белите фигури срещу българина Веселин Топалов и успя да вземе убедителен реванш. След "Каталунско начало" Крамник завладя инициативата и успя да се възползва от неточности на съперника, който остана без материал, и леко доведе партията до победа, съобщава руската телевизия РТР. Топалов се принуди да се предаде на 43-ия ход, макар че можеше да го стори 10 хода по-рано. 11-ата от 12-те партии ще се състои във вторник.

 

Лошо :'(

Link to comment
Сподели другаде

  • 1 year later...
Никога не съм си мислела, че шаха може да е толкова интересен. :crazy:

Аз пък не мога да свикна с мисълта родители да кръщават децата си с имената на VIP персони от заведение "Спартакус". Силвио Данаилов?! Срам за дядо му.

За шаха.

Арабите го домъкват от Индия през VI век и го модифицират. В последно време за арабин-шахматист да ми напомните?

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...