Jump to content

Ръководство: Как да създаваме и да работим с архиви с помощта на WinRAR


Препоръчан пост

  • 7 months later...
Да архивираш и после да разцепиш поне при мен не се получава. Това би трябвало да стане от опцията за конвертиране на архив. Пускаш WinRAR, намираш си архива, Tools -> Convert archives, кликаш Compression и настройваш опциите за цепене. Това на теория изглежда логичния начин да се разцепи след като е компресиран даден файл, но поне при мен не се получава.

Ами, хиляди благодарности! Много съм научил от теб, от danina, от Slammer (Tragedy не го споменавам, за да не помисли, че се подмазвам). При мен се получи точно по начина, който си описал. Един ученик, втора възраст - 9г (на 59г съм) благодари на групата.

Link to comment
Сподели другаде

  • 3 years later...

Как се прави саморазархивиращ се (.exe) файл с архиватора WinRar с български интерфейс?

 

1.Стартирайте(влезте в) WinRar.

2.Натискате бутона "Прегледай", ако няма никакви файлове в архива.

3.Натиснете бутона "Съветник".

4.Изберете опцията "Добави файлове към съществуващ архив" и след това - бутона "Напред".

5.Изберете папка или файл(файлове или папка с файлове), които искате да се запишат(да влязат) в саморазархивиращия се архив .exe, след това напишете име на архива и отново натиснете бутона "Напред".

6.На следващата страница изберете опцията "Създай саморазархивиращ се (.exe) архив" и натиснете бутона "Край". Ако искате може да използвате и другите опции, както и да зададете парола за отваряне на архива и разделяне архива на части, за да се побере в посочените носители.

7.След като натиснете "Край" изчаквате докато архивирането завърши.

 

P.S. Имайте предвид, че някои антивирусни и помощни такива, опознават саморазархивиращи се архиви, като троянски кон, макар че не са такива!

 

Успех на всички!

 

RR

Link to comment
Сподели другаде

  • 2 months later...

Здрасти,

Имам един въпрос:

Как мога да направя архив примерно от три папки, които да е .exe и като го разархивирам тези папки да са така както са били преди архивирането. Пробвах с горния метод, но ми изписва, че има проблем с 32-бита и 64-бита на компютъра.

Това е описанието на проблема:

The version of this file is not compatible with the version of Windows you're running. Check your computer's system information to see whether you need an x86(32-bit) or x64(64-bit) version of the program, and then contact the software publisher.

 

Използвам програма 7zip

Link to comment
Сподели другаде

  • 1 year later...

Втората опция ще накара програмата да постави възстановителен запис в архива, в случай на повреждането му. Чрез този възстановителен запис ще можете да извлечете файловете и директориите си с минимални загуби.

http://pics.softvisia.com/design/pics/1965/picture018yc1.jpg

 

След като поставите отметката за възстановителния запис, трябва да укажете и неговата големина. За целта отидете на страницата "Advanced" и там в полето "Recovery Record" задайте да бъде 3%:

http://pics.softvisia.com/design/pics/1965/picture019nw5.jpg

 

 

 

Има ли полза от възстановяващ запис при компресиране на файлове, чийто размер е голям, примерно всеки файл е не по-малък от 500 MB? Примерно архивирам два файла по 500 MB и архива става 1000 MB. Възстановяващия запис е максимум 10%, което значи 100 MB допълнителни. Ще има ли полза от тези 100 MB, при положение че един файл е 500 MB? 

Възниква и въпроса - защо записът е препоръчан на няколко места като 4% или 3%?

Link to comment
Сподели другаде

  • 8 years later...

Десен клик върху файла -> Add to archive.... После в полето „Split to volume“ пишеш жеалният размер на всеки индивидуален том, последван от "MB". То се вижда и в падащото меню. 

Link to comment
Сподели другаде

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...