Jump to content

Ревю: WinXP Manager - универсален продукт за подръжка на системата


Препоръчан пост

Първо ще спомена че продукта се продава от http://www.yamicsoft.com/ за 39.95$ и за да го инсталирате ви е нужен Microsoft NET Framework.

 

Ще разгледаме по-важните функции на програмата защото е невъзможно да се обхване всичко подробно.Започваме със стартирането на програмата,първо се вижда кратка информация за системата:

http://pics.softvisia.com/design/pics/1927/15443_931.JPG

Следващото е Hardware info и предоставя информация за хардуера,прескачаме го и отиваме на Process menager където можете да видите стартираните процеси в системата и да ги контролирате:

http://pics.softvisia.com/design/pics/1927/15445_278.JPG

http://pics.softvisia.com/design/pics/1927/15447_404.JPG

Optimization Wizard с който ще оптимизирате напълно вашия Уиндоус стъпка по стъпка от рода на "next","next" и затова няма да обяснявам как се прави.Би се справил и новак:

http://pics.softvisia.com/design/pics/1927/15449_821.JPG

Отиваме на Optimizer където избираме Speed system.Тук можете по свое усмотрение да решите кое да махнете и кое да оставите,при мен е така:

http://pics.softvisia.com/design/pics/1927/15452_144.JPG

Следващото е Service menager,тук бъдете изключително внимателни какво изключвате.Уверете се че знаете за какво е следния сървиз преди да правите нещо с него.Изглежда така:

http://pics.softvisia.com/design/pics/1927/15458_480.JPG

След това отиваме на Startup menager:

http://pics.softvisia.com/design/pics/1927/15463_678.JPG

Появява ни се това,и тук бъдете внимателни какво спирате.Спокойно можете да спрете чат клиента,даунлоад менажера и разни други които не са жизнено необходими за вашата система.При мен изглежда така:

http://pics.softvisia.com/design/pics/1927/15468_881.JPG

Избираме бутона Cleaner,тук ще видим може би най-силната страна на програмата,а именно почистването на регистри:

http://pics.softvisia.com/design/pics/1927/15473_150.JPG

Сега и аз ще почистя регистрите за да ви покажа,натискаме оградения горе бутон и се появява това:

http://pics.softvisia.com/design/pics/1927/15475_309.JPG

Натискаме бутона Scan горе вляво и изчакваме(става сравнително бързо).След като приключи сканирането натискаме бутона delete,ще ви попита за бекъп на изтритото:

http://pics.softvisia.com/design/pics/1927/15477_562.JPG

Въпреки че досега не ме е подвеждала в избора си какво да изтрие моя съвет е винаги да се прави бекъп за да ви е мирна главата.Винаги се оглеждайте какво триете.

Програмата дефрагментира успешно регистри от тук:

http://pics.softvisia.com/design/pics/1927/15491_899.JPG

Прескачам някои функции умишлено защото са познати или не са свързани със сигурността и подръжката на системата.Говоря за смяна на икони,уолпейпъри и скрийнсейвъри.Има функция за промяна на контекстното меню.

Отиваме в Network където ще разгледаме полезната функция IE Menager,натискаме бутона:

http://pics.softvisia.com/design/pics/1927/15504_247.JPG

http://pics.softvisia.com/design/pics/1927/15505_319.JPG

Тук можете да пускате вашия поп-ъп блокер,да боравите в вашите IE тулбари,конткстното му меню,да огранизирате вашите favorites и още множество знайни и незнайни настройки на браузъра на Майркософт.

От множеството настройки на програмата можете да настройвате кога да угасне компютъра,да си видите серийния номер на Уиндоус,да оптимизирате вашия Outlook Express,да сканирате портове,да оптимизирате вашата връзка с интернет,да проверите за повтарящи се файлове,да изчистите кошчето,да анализирате диска,да деинсталирате програми,да правите леки настройки на Уиндоус медия плеър и множество други на които няма да се спираме.

На компютъра си имам инсталирани няколко програми за почистване на регистри и смея да кажа че WinXP Menager винаги намира след тях непочистени регистри.Програмата се явява като мощен конкурент на известния TuneUp Utilities 2006,ползвам я от повече от година вече и мога да кажа че се справя прекрасно.

 

Автор: Калоян Драгозов(dragozow)

Link to comment
Сподели другаде

Този вълшебник когато се пусне, маркира автоматично няколко неща, които строго трябва да не са маркирани според мен. Запомних само едно - да не търси за хардове при буут. Да, но в момента в който деинсталираш драйверите за дъното, в които се включва и драйвер за харда (за да сложиш по-нови например) казваш едно "чао-чао" на Windows-a си. За табчето Speed system има странно бъгче - по Default е маркирано с чавки Enable automatic disk optimizer и Еnable automatic reboot. Да, но ако някой пипа и иска да ресторне сетингите, ще му се изключи от програмата Enable automatic disk optimizer. Което не е така по подразбиране!

 

Чистачката по подразбиране ще изтрие вашите .db файлове, деактивирайте това разширение, възможно най-тъпото което може да се измисли е това. А пък трие всичко от Local settings/temp та питам аз : откъде програмата е наясно дали ми трябва нещо от там?

Чистачката на регистритата винаги открива невалидни ключове, дори веднага след "чистенето". Дори и след няколко чистения да почнеш ръчно да триеш цели key-ове и да не се показват повече като невалидни, щом отвориш нещо хайде още 100 ключа. Параноя голяма, смисъл - никакъв.

Редактиран от tao
Link to comment
Сподели другаде

Dragozow, много харесах ревюто ти. Благодаря ти!

 

Но искам да споделя някои лични впечатления, и то в само един аспект - сигурност:

WinXP Manager e доста популярна и използвана програма, но забелязах следното:

при стартиране на програмата и/ или на което и да е от подпрограмните приложения се осъществява изходящ/ входящ трафик от няколко КВ при вкючен Интернет. Не съм се занимавал да следя къде отива и откъде идва този трафик. Той е напълно достатъчен за събиране на информация от авторите на програмата. Но доста приложения за Windows правят същото, за съжаление.

Link to comment
Сподели другаде

  • 2 weeks later...

По отношение на сигурността една добра защитна стена ще блокира въпросният изходящ трафик,както и възможност да се индикира къде и какво отива. Всичко останало е въпрос на настройки.

Същото важи и за различните Win-приложения.

Някой програми за да работят изискват връзка с Мрежата за съжаление.

Link to comment
Сподели другаде

Добре, но в случая само споменах че тази програма си прави трафик за проверка. "Добра стена" е относително понятие и по подразбиране нищо не блокира, ако не зададеш параметър.

 

За съжаление моето мнение е е изключително негативно за използването на WinXP Manager. Опитайте да отворите официалния сайт в момента. Поне при мен не става от доста време. Какво да говорим, ако съм си я купил и искам поддръжка.

 

Yamicsoft са авторите:

http://www.yamicsoft.com/

http://www.winxp-manager.com/

И всички подобни дават следния резултат (сега снимах, така е от около две седмици):

http://pics.softvisia.com/design/pics/1927/29179_039.JPG

 

Само китайския http://www.yamicsoft.com.cn/ се отваря. Но за целта е хубаво да научите китайски.

 

Иначе може да се теглят файлове, ако знаете къде са.

Най-малко това е несериозно. Или говорим за проблеми, дано не са фатални...

Link to comment
Сподели другаде

Sir William , проблема при теб е персонален. Явно ги спираш с нещо или доставчика...при мен Fasterfox ги отваря и двата за 0.141сек, скорост с която не могат да се отворят повечето български сайтове. ЕТО.
Link to comment
Сподели другаде

Sir,

Използувам Avant Browser, който без проблеми отваря официалният сайт www.winxp-manager.com

Непрятно впечетление ми направи факта,че бисквитката която ви пуска сайта е със срок на годност до 31.12.2050./без коментар/

Това не е по темата, но ще поясня само,че една "добра" защитна стена задължително трябва и да блокира всякакъв изходящ трафик, а дали ще го допуснем преценяваме ние.Подчертавам това, защото има стени, които не вършат това.

Link to comment
Сподели другаде

За съжаление моето мнение е е изключително негативно за използването на WinXP Manager. Опитайте да отворите официалния сайт в момента. Поне при мен не става от доста време. Какво да говорим, ако съм си я купил и искам поддръжка.

това е 3-4 часа .. а Вие пишете в 8 часа .. правете разлика.... тогаво не е работилм сега работи!

Link to comment
Сподели другаде

Сега взе, че се отвори :blink:!

Наистина имах проблем с отварянето на сайтовете доста време.

Благодаря на Pesho за излкючително точното разяснение, което даде за стената и "бисквитката"!

Link to comment
Сподели другаде

  • 9 months later...

Здравейте!

 

Преди половин час си инсталирах програмата. Почистих регистара, включих/изключих 2-3 екстри. След, което рестартирах, но учудването ми беше от това, че се рестартира за много по-бързо време, което означава, че найстина прави подобрения. Видях една опция за настройка на часа на Windows-а. Въпроса ми е би ли ми помогнала, тя да задам точен час на часовника, тъй като ми е грешен и как?

Link to comment
Сподели другаде

Кои са магическите опции, която си включил?

Относно часа, защо не го свериш ръчно от лентата за задачи? Ако мислиш, че е нещо по-различно, дай шотче, че и на мен ми е интересно.

 

Леко offtopic: за мен програми като тази са правене на пари от въздуха. Те предлагат (много) малко нови неща, а в повечето случаи само предоставят на потребителя по-улеснен достъп с леко оцветен интерфейс до вградени в Windows инструменти. Като цяло за всички опции и настройки могат да се намерят други, безплатни програми или да се направят ръчно (информация в интернет има колкото душа поиска). На всичкото отгоре иска и .NET.

Накратко: малко редове в регистратурата + шарен интерфейс за някои модули = етикетче с ценичка.

Link to comment
Сподели другаде

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...