Здравейте. С Windows 10 съм, 64-битов. Лаптопът ми е Asus X550JK. Използвам екранни четци поради това, че съм незрящ. Също така използвам програмата Aura – горска звукова атмосфера. Искам да разделя звука на програмата от този на екранните четци, така че когато свържа слушалки към лаптопа да мога да чувам екранния четец през слушалките, а Aura през колонките на лаптопа. Това беше възможно, когато бях с Windows 8.1, но от както съм с Windows 10, не мога да постигна това. Независимо дали свързвам слушалки, или не, звуците идват все от едно и също място. Знам, че мога да намаля звука на Aura, така че да не ми врещи през слушалките, но не желая това, а по-скоро да я чувам от колонките.
Това, което пробвах до тук са 2 неща:
Virtual audio Cable. Изпробвах също вградената в Windows възможност за миксиране на звука, но резултатът е ехо от звуците на компютъра. Преди да инсталирам виртуалния кабел ми се извеждаше само едно изходно устройство, наречено Speakers Conex Smart Audio и то независимо дали съм включил слушалки с кабел, или не. Изпълних всички процедури по създаване на виртуален кабел, както и насоките за работа с вградените възможности на Windows, но резултатът е просто едно отдалечено ехо на звуците в системата.
Вече се чудя какво да си мисля. Подозирам, че ми липсва драйвър, който не ми позволява да пренасочвам част от звуците към отделни приложения, но не знам какъв по-точно.
Предложиха ми да си закупя звукова карта, но също отхвърлям този вариант при условие, че преди без допълнителна такава можех да разделям звуците в Windows.
Нито разбирам от звукови карти, нито знам каква би ми свършила работа, още по-малко пък ми се дават пари за това. Някакви други идеи и решения?