Здравейте!Качих две mkv-та на една флашка.При стартиране на едното ми изписва "неподдържан видео кодек",а другото mkv си върви нормално.При сравнение на двете в MediaInfo се виждат някои разлики,но не виждам с какъв точно кодек е кодирано видеото.Това е за да не се налага да качвам филм и чак тогава да стане ясно че няма да се възпроизведе.Та как най-лесно да разбера това?

Въпрос за кодеци
Публикувано: 04 April 2021 - 12:49
Публикувано: 08 April 2021 - 20:32
Качи логове от MediaInfo от двата файла.
Кой плеър използваш?
Love is just a chemical, no matter the origin. We give it meaning by choice.
- Eleanor Lamb (BioShock 2)
Публикувано: 10 April 2021 - 07:43
Всъщност сега чак като писахте за плейър видях че съм пропуснал най-важното,т.е. че става въпрос за възпроизвеждане на файловете на телевизора ми,въпреки че се подразбира за какво става въпрос.Видях че на едното mkv резолюцията е 1280*720(16:9),а на другото 1280*536(2.40:1) и последното не тръгва.Предполагам по това трябва да се ориентирам кое ще върви и кое не.
Публикувано: 12 April 2021 - 18:17
Това са стандартни разделителни способности, така че не би трябвало те да създават проблеми. Никой плеър, който не е пълен боклук, не трябва да има проблем с тези разделителни способности.
Както казах, пусни по една извадка от MediaInfo за двата файла.
Публикувано: 25 April 2021 - 09:45
Apocalypse Now.png 331.51К
0 Брой изтегляния
100 code.png 307.18К
0 Брой изтегляния
Първата снимка е този който не се възпроизвежда.
Публикувано: 25 April 2021 - 15:52
От снимките мога да заключа, че може би устройството не се справя с по-високите нива на AVC. Първият файл с Level 4.1, докато другият е с 3.1. Няма как да е сигурно, докато не намериш не тестваш с други файлове, за да се потвърди теорията.
Ако не е проблем, превключи на изгледа (в машинния превод на MediaInfo явно е „Преглед) на „текст“ и дай нови снимки или копирай текстовете тук.
Публикувано: 02 May 2021 - 20:35
Първите два текста са на горните файлове,а третият от едно друго mkv,което трудно се стартирва.

Публикувано: 10 May 2021 - 19:19
Честно казано, не виждам нищо, което да ме насочи в някаква конкретна посока. Единствената по-сериозна разлика, която ми се набива, е нивото на профила, както споменах и по-рано.
Можеш да опиташ да репакетираш първите два файла с помощта на MKVToolNix. Ако случайно и двата не се възпроизвеждат тогава, значи най-вероятно плеърът има проблеми с начина, по-който по-новите библиотеки създават MKV контейнера.
Публикувано: 12 May 2021 - 08:04
Всъщност въпросът ми не e защо не се възпроизвеждат някои mkv-та,а как най-лесно да разбера,т.е. по кой показател,гледайки предварително MediaInfo,ще тръгне или не някое mkv и аз си отговорих....по резолюцията,но не съм сигурен че е така.
Публикувано: 20 May 2021 - 11:02
Както казах и по-рано, разделителната способност не би трябвало да е проблем за ниокой нормален плеър. В случая явно използваш вградения плеър в телевизора, а този тип плеъри са посредствени в най-добрия случай, така че има реален шанс наистина точно заради това да се дъни.
Докато не тестваш с по няколко файла с различни разделителни способности, няма как да е сигурно, че наистина това е препъни-камъкът.
Публикувано: 20 May 2021 - 17:23
Благодаря за отговорите!Темата е приключена!
0 потребители четат тази тема
0 регистрирани потребители, 0 гости и 0 анонимни потребители