За първи път от като разполагам с компютър / над 10 години/ се сбъсквам с толкова труден и щекотлив проблем !
Вече близо седмица не съм в състояние да го разреша, макар че прерових изцяло Интернет пространството,
свързано със сайтове на английски и руски език !?
В един момент в който поисках да ползвам WEB камерата на моя лаптоп се оказа че системата Windows 10, не може да е открие:
WE CAN NOT FIND YOUR CAMERA
Приложенията от трети страни като SKYPE, VIBER & YANDEX TELEMOST ми се оказаха блокирани.
От диспечера на устройствата ми изчезна камерата, както и от останалите "сервизи" на оперативната система Windows !
На Skype имам черен екран с някакъв странен надпис на UScreen Capture / програма която никога не съм инсталирал на своето РС /
и която липсва на компютъра ми."Телемоста" на Яндекс пък показва само снимка на работния плот на компютъра ми, което ме накара
веднага да сложа парче от черен изолирбанд върху камерата на лаптопа ми:
От инструкциите които събрах по разни форуми из Интернет пространството, направих следното:
1./ От НАСТРОЙКИ - ПРИЛОЖЕНИЯ - нулирах камерата и рестартирах > НИЩО.
2./ Изтрих камерата - рестартирах - преинсталирах и пак > НИЩО.
3./ Проверих ДОПЪЛНИТЕЛНО системата срещу вируси чрез сканиране с UnHackMe
и Process Hacker > НИЩО.
4./ Опитах се също да добавя камерата /като старо устройство/ в Диспечера на устройствата,
но и там тя не ми излиза. А системата иска да я добавя от диск на . . . производител !?
5./ С риск влязох в регистрите и промених ключа на WEB камерата > НИЩО.
6./ ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА СИСТЕМАТА не съм ползвал, защото от някои от форумите разбрах
че и това не помага !
Там твърдят че са се отървали от този проблем след като са изтрили
програмата - REPLAY VIDEO CAPTURE.
Но такава програма аз нямам на компютъра си !
Явно проблемът се крие в някоя друга програма на лаптопа ми със същите функции ?!
Скоро подобни съмнителни програми с "прихващане на екрана", които съм свалил от торенти са:
1./ Cameyo v2.6.1191
2./ Turbo Studio v19.6.1208.25
3./ VMware ThinApp v5.2.4.99646 00
И явно по всяка вероятност ще трябва да започна от тях . . .