Jump to content

Съвет за избор на колони


Препоръчан пост

Здравейте, бих желала съвет за колони, които да ползвам едновременно на ТВ и РС предпочитам да са 6 или 7 канала. Бюджета ми е до 550лв. максимум, гледах няколко моделчета на Edifier и Creative, но не мога да реша, какви точно да са?! Ако може малко помощ по въпроса, досега си ползвах Creative Т6100 и съм много доволна. 

Link to comment
Сподели другаде

Когато става въпрос за мултимедийни колони, единствените два производителя, които се намират в България и си заслужават, са Edifier и Microlab. За жалост в момента, по ред причини, изборът на модели (на почти каквото и да било) е силно ограничен и няма нищо, което да пасва на бюджета ти добре, т.е. има по-евтини, които няма да са голям ъпгрейд спрямо текущите ти Inspire T6100, и има такива надвишаващи бюджета.
 
Edifier по принцип имат по-малко разнообразие на 5.1 комплекти спрямо 2.1 и 2.0/stereo/bookshelf колоните. Може би най-близо до твоите нужди и в бюджета ти са DA5100. За жалост ги няма в момента. Когато ги е имало, са били около 350 лева.
 
От асортимента на Microlab има само FC730, които да заслужават внимание в случая. Не са нищо особено, но са от FineCone серията, която не е най-ниската им и предлага доста прилично качество за парите си. Убеден съм, че ще са по-добри от текущите ти, проблемът е, че не знам с колко; най-вероятно не с много. Едно леко уточнение: сателитите изглеждат двулентови, но всъщност не са. Имат само един говорител, „пищялката“ в горната част е изкуствена, т.е. има пластмаса, която да придава илюзията, че има говорител, но в действителност няма.
 
Ако включиш режим YOLO и решиш да се поглезиш, можеш да хвърлиш око на Edifier S550 Encore. Тук, както и при в общи линии всички 5.1 системи, центърът на вниманието е събуфърът. В случая е не просто голям и мощен, но е и с пасивни говорители. Не слиза толкова ниско откъм честоти заради дизайна, но звукът е по-точен и стегнат. 
 
Ако говорим за комплекти, пасващи идеално на бюджета ти, има Logitech Z906. Откъм мощност/сила на звука определено са над всичко по-горе. Проблемът е, че като качество не са нищо особено. Да, ще са ъпгрейд на T6100, но лично аз бих изчакал нещо по-добро да стане налично. Не са ужасни разбира се, просто са с посредствен звук за парите си според мен. Ако не целиш особено качество и повече имаш нужда да разтърсиш малко стаята по време на филми, ще свършат работа. Друг потенциален плюс е, че разполагат и с цифрови входове, което може да влезе в употреба.

Link to comment
Сподели другаде

Венци, едно огромно благодаря за изчерпателния отговор, беше ми полезен, като информация и мисля да изчакам да видя, какво по-добро ще излезе налично! 

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...