Jump to content

Забиване и загубване на картината на дисплея на лаптоп


Препоръчан пост

Привет на всички! - От скоро време  получавам следния проблем докато сърфирам  в мрежата -лаптопа забива. Какво значи? - ами просто изчезва всичко от дисплея за секунди и след това все едно се рестартира отново- програми ,приложения и др!?

 Прикрепям снимка от контролния панел на /диспечер на устройства чрез /FаstStImageViewer/ като прикачен файл- ако това може да помогне.  Явно става дума за драйвър? Дали  не може да се   актуализира или друго?  Какво може да се направи в случая защото доста често започна  да се случва!? Бл

 

Link to comment
Сподели другаде

Да повторя да се опиташ да предоставиш информация от Event Log. Можеш да изнесеш информацията от Application и System списъците, като кликнеш с десния бутон върху тях и изберш Save All Events As. След това архивираш файловете и ги прикрепяш към коментара си.

Link to comment
Сподели другаде

Ще се опитам. Последвах съветите и свалих списъците,тъй като са големи като размер за прикачени файлове- ще можете ли да ги разчетете като архивирани така?

Link to comment
Сподели другаде

От това, което видях, имаш проблеми с видеокартата (драйверите или самия видеоадаптер), безжичната мрежа и Windows Update; освен това системата се е рестартирала няколко пъти (последния записан - на ‎30.‎09.‎2020г. в 16:54:26 ч.).

 

На първо време можеш да отвориш Контролния панел -> Система -> Windows Update и да забраниш автоматичното актуализиране - можеш да си актуализираш системата веднъж месечно, ако е нужно и ако има какво да актуализираш (поддръжката на Windows 7 е прекратена, не знам дали има още актуализации за нея).

 

Изтегли си HWMonitor и прикачи един screenshot от програмата, за да видим температурите и напреженията на компонентите - възможно е някой компонент да прегрява.

 

Изтегли и BlueScreenView и покажи screenshot и от него - може да има записана информация за причината за рестартирането на системата.

 

Относно безжичната връзка: щракни с десен бутон на мишката върху Моят Компютър -> Управление -> Диспечер на устройствата; отвори списъка Мрежови карти, щракни двойно върху върху името на безжичния адаптер и избери Подробни данни -> Хардуерни идентификатори. Покажи един screenshot или копирай информацията от този прозорец тук, за да потърсим драйвери за адаптера.

Link to comment
Сподели другаде

Отговарям така на по горната публикация относно изброените проблеми и къде може да е решението?

- Windows update ми е забранен поне от три години и изброените актуализации по-късно не знам, как са появили!

-Blue Screen View го имам свален, но неизписва нищо,какво трябва да сканирам и ръчно ли да се стартира?

Link to comment
Сподели другаде

Здр! - ами не е често,обикновенно когато се стартира видео /клип или др./ -тогава се получава образно това забиване и рестартиране  на системата.  Преди година ми е правена профилактика на охладителната система - вентилатор и др.- относно опасения за качване на температура

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...