Jump to content

Черен екран при старт на компютъра


Evda

Препоръчан пост

Къде намери KEA кондензатори? Те са на поне 30 години

 

Ами ..в интерес на истината са доста старички, но са ми чисто нови, преди години си купувах едни(кит-ове) за сглобяване(на Монтана и списание млад конструктор) та, тия КЕА кондензартори са от там повечето. Тогава ходих на курс по приложна електроника се позапалих по тия неща.

 

 

Па ти жена ли излезе? 

 

Определено съм жена.. и ДА знам, че е необичайно, ама тихо не казвай на никой :booo: ! С годините покрай компютрите и другите новички неща бях позабравила някой особености на електрониката, но добре, че има интернет и много инфо по въпроса. Тия VENT, не били точно такива, а CapXon, явно затова са се издънили всички. 

 

1602517481796.jpg

Link to comment
Сподели другаде

С годините покрай компютрите и другите новички неща бях позабравила някой особености на електрониката, но добре, че има интернет и много инфо по въпроса. Тия VENT, не били точно такива, а CapXon, явно затова са се издънили всички. 

 

Забравих CapXon-а. И те са ужасни. От по-китайските OST-а стоят под дънни платки без проблеми, CapXon-и масово се прецакват.

Обаче и температурата играе доста често роля. Може да пише максимална температура 105 градуса, но колкото по-висока е, толкова повече се скъсява живота им. По дъна CapXon не слагат почти никога, но в захранвания на монитори, телевизори и в някои компютърни захранвания - класика са там. Инженер комуникационна и компютърна техника съм. С какво ли не съм се сблъсквал.

Link to comment
Сподели другаде

  • 3 weeks later...

Здравейте на мен случая е подобен.

Първоначално при пускане ми показваше цветни вертикални ленти на дисплея, след това днеска премина на син екран, след това на черен екран.

 

След това изключих компютъра от контакта за няколко часа. После след като го включих компютъра стигна до декстопа и таман да направя нещо се рестартира с син екран. От там нататък е черен екран.

 

Другото след това което ми направи впечатление когато натисна копчето за пускане на компютъра за 1-2 секунди изгуби напрежение и си стартира с черен екран.

 

procesor: intel core quad q6600 2,40Ghz

HDD-2TB WD GOLD

RAM CORSAIR 2x2GB 2x1GB

Дъно: Asus p5q pro.

захранване: seventeam model: ST-750EAD-05G-750W

монитор: samsung synmaster 760BF, когато махна кабела от видеокартата се показва съобщение че кабела не е свързан към видеокартата. След като отново поставя кабела отново черен екран.

Link to comment
Сподели другаде

След като го изключих вчера от контакта и днеска тръгна и реших да инсталирам windows но ми даде грешка recovery0x00000e9

Вече ве помня как стигнах до фенкцията reset windows и дадох да изтрие всичко, след това windowsa се инсталира онлайн.

и се оправи всичко.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...