Jump to content

Препоръчан пост

Здравейте,

 

Искам да свържа телевизора към компютъра. Разстоянието е около 7 метра. Ще се използва за игри. Видеокаратат е RX 580. Ще играя на 2К variable refresh rate.

 

Моделът на телевизорът е UE55RU8002UXXH.

 

Възможно ли е да стане с HDMI кабел без допълнителни устройства за увеличение на сигнала.

 

Ако да - може ли някой да препоръча от къде да купя качествен HDMI кабел.

 

Поздрави

Link to comment
Сподели другаде

Ще играя на 2К variable refresh rate.

Предполагам имаш предвид AMD FreeSync.

 

Моделът на телевизорът е UE55RU8002UXXH.

 

Възможно ли е да стане с HDMI кабел без допълнителни устройства за увеличение на сигнала.

Доколкото виждам, телевизорът поддържа максимално 120Hz, но не знам каква ти е целта.

Ако до 75Hz честота на опресняване те устройва, в общи линии всеки HDMI кабел в момента трябва да ти свърши работа. Всички кабели на пазара в момента поддържат поне версия 1.4 (v1.4) на HDMI, така че на разделителна способност 2160x1440 до 75Hz честота на опресняване всичко трябва да е тип-топ.

Ако обаче искаш да оползотвориш пълния диапазон на телевизора, ще е добре да се насочиш към кабел, който поддържа HDMI версия 2.0 (v2.0).

Поддържаните версии на HDMI трябва да си ги пише в описанието на кабела в дадения сайт/магазин.

 

Ако не ти се дават повече пари за версия 2.0 кабел, би трябвало да можеш да подкараш 120Hz на 1440p и с кабел версия 1.4, ако в настройките на видео картата промениш изходния формат на цветовете от RGB на YCbCr 4:2:2, което ще влоши качеството на видео потока на теория, но на практика разликата трябва да е нищожна или никаква.

 

В случая не трябва да имаш нужда от допълнителни усилватели/удължители.

 

Ако да - може ли някой да препоръча от къде да купя качествен HDMI кабел.

Най-често достпъните HDMI кабели са на Hama и VCom. Напълно редовни кабели са. Лично аз предпочитам VCom, защото имат по-голямо разнообразие и по-ниски цени.

Ако 75Hz те устройва, това трябва да ти свърши работа. В противен случай — това, но в момента не е наличен. Ако имаш акаунт, можеш да се бонираш за известие, когато е наличен. А можеш и да им се обадиш, да попиташ кога се очаква доставка. Ако не ти се чака, ще трябва да скочиш на 15-метров кабел, но там и цената скача доста.

 

Давам линкове към Декада Диджитал, защото е вносител на VCom и я намирам за коректна фирма, а и имат безплатна доставка на при покупка от 40лв., но разбира се ти можеш да си купиш кабела от който магазин желаеш, стига да го имат наличен.

 

В опит да изпреваря твой бъдещ въпрос: ферити и позлатени конектори не ти трябват изобщо. Това са маркетингови глупости.

Link to comment
Сподели другаде

 

 


В опит да изпреваря твой бъдещ въпрос: ферити и позлатени конектори не ти трябват изобщо. Това са маркетингови глупости.

 

Благодаря за изчерпателният отговор.Чесно казано на 2К не мога да играя на повече от 60-70. Ако сваля на 1920р, с горепосочените кабели мога ли да стигна >75

Link to comment
Сподели другаде

Да, ако играеш на 1080p, тогава и кабел версия 1.4 ще е напълно достатъчен за дори 144Hz.

 

Вече ти си преценяваш дали разделителната способност или чесотата на опресняване са ти по-важни. Лично според мен разделителната способност е далеч по-важна, особено след като ще трябвя да се upscale-не до 4K, но преценката е твоя.

Link to comment
Сподели другаде

Здравей Night_Raven,

 

Благодаря за включването. Поръчах от нашето ИТ този кабел - http://hama-bg.com/bg/product-view/29699.html

 

Но понякога прави проблеми - https://dox.abv.bg/download?id=ed7573b383#-> линк за сваляне. Снинах с телефона, но не мога да прикача тука. 35 мб  е файла - мп4.

 

Прави го понякога, на всяка резолюция от Full до 4к 60. От време на време при игрите екрана присветва за части от секундата /става черен/. Иначе няма проблеми, освен тизи.

 

Поздрави

Link to comment
Сподели другаде

Ако случайно се мъчиш с вградена Интелска графика обикновено не се поддържа 60Hz при 4К. 

За изходите на дънните платки става дума. Виж в настройките за 30Hz и дали ще изчезне проблема.

Link to comment
Сподели другаде

За жалост тук навлизам малко в неизследвани води, защото не съм се занимавал много с връзки между компютър и телевизор или с някакъв дисплей с честота на опресняване над 60Hz, а с монитор никога не съм имал подобен проблем.

 

Като цяло би било много добре, ако можеш да тестваш с друг HDMI кабел (особено ако е и различна дължина). Hama имат по принцип достатъчно добри продукти, така че не би трябвало да е от кабела, но не е изключено.

Ако можеш, тествай кабела с друг дисплей.

 

Можеш да тестваш и с други HDMI портове както на компютъра, така и на телевизора. Също не би трябвало това да е проблем, но е тест, който гарантирано можеш да направиш и изисква малко време и усилия.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...