Прехвърляне към съдържание


Снимка

Свързване на смартфони и мобилни устройства към LAN-кабелен интернет

lan интернет кабелен интернет смартфони андроид

 • Моля, влезте, за да отговорите
1 отговор по тази тема

#1 Simply Red

Simply Red

  Потребител

 • Потребители
 • ПипПипПипПипПипПип
 • 19 мнения

Публикувано: 30 May 2019 - 11:50

Здравейте!
Тъй като наскоро прочетох някои статии и изгледах видеа за вредата от електромагнитното облъчване на рутерите вкъщи и вредата им върху здравето на хората (въпрос за който още не се говори у нас) решихме да преминем на кабелен интернет на всички устройства. Речено-сторено. Изключих копчето на Wi-Fi на рутера и техник ми свърза кабели от него към всички стаи където ми беше необходима интернет връзка. След няколко дни почувствахме разлика в съня и здравословното състояние: съня на всички стана по-дълбок, главоболието на майка ми изчезна, раздразнителността ни също намаля и т.н. и т.н. да не ви занимавам. Всичко беше просто чудесно. Имам обаче един проблем - не мога да пусна интернет на мобилните устройства, на които искам. В кухнята имам един смартфон, който искам да държа като домашен телефон. В спалнята ми също имам такъв. И двата искам да ги използвам като домашни телефони, но да имам и интернет на тях. Купих от магазин това което ми препоръчаха - USB устройство с LAN вход, купих и адаптор с букси - женско USB към микро USB, за да влезе във входа на смартфона. Свързах ги, последва съобщение: вашата карта е еди кой си номер с ПИН еди кой си номер и... нищо. Нямам връзка с интернет. Опитвах какво ли не. Не става и не става. Прилагам снимки на закупените от мен устройства и свързването им с телефона. 

Освен това ще помоля и за съвет дали е възможно чрез USB разклонител да пусна едновременно интернет сигнала от LAN адаптера и да включа захранващия кабел, който идва от адаптера за захранването за да не изключвам постоянно интернета за да включвам зареждането на смартфона. Така правех преди - не го изключвах и си беше постоянно включен в захранването. Това обаче - само ако е технически възможно.

Моля компетентните тук специалисти за помощ. За мен е наистина важно да пусна интернет и на мобилните си устройства. Благодаря на всички ви предварително!

Прикрепен(и) файл(ове)#2 panevdd

panevdd

  Потребител

 • Глобални модератори
 • ПипПипПипПипПипПип
 • 3048 мнения
 • Пол:Мъж

Публикувано: 30 May 2019 - 21:12

Първо опитай да изключиш безжичната връзка на телефона и ако в настройките за свързване е налична жичната мрежа - да зададеш ръчно настройките за IP адрес, Gateway и DNS.

 

Ако това не проработи, потърси подобно устройство, но да е предвидено за работа с Android, Mac или каквито операционни системи ползваш на телефоните.

Другото условие е телефона да поддържа USB OTG.

 

Прилагам ти описание на такъв работещ адаптер, който съм закупувал преди време:

"USB 2.0 to RJ45 Lan Network Ethernet Adapter Card Asix AX8872B For Mac OS Android Tablet pc Laptop Smart TV Win 7 8 XP 100Mbps"

Не съм го проверявал дали работи с USB хъб.


Публикувано изображение Публикувано изображение
Не съществува такова нещо като абсолютна обективност. Затова ползвам Google, Wikipedia, търсачката на форума, чета някои съвети и правилата на форума.

Други теми с тагове lan, интернет, кабелен интернет, смартфони, андроид

0 потребители четат тази тема

0 регистрирани потребители, 0 гости и 0 анонимни потребители