Jump to content

Свързване на смартфони и мобилни устройства към LAN-кабелен интернет


Препоръчан пост

Здравейте!
Тъй като наскоро прочетох някои статии и изгледах видеа за вредата от електромагнитното облъчване на рутерите вкъщи и вредата им върху здравето на хората (въпрос за който още не се говори у нас) решихме да преминем на кабелен интернет на всички устройства. Речено-сторено. Изключих копчето на Wi-Fi на рутера и техник ми свърза кабели от него към всички стаи където ми беше необходима интернет връзка. След няколко дни почувствахме разлика в съня и здравословното състояние: съня на всички стана по-дълбок, главоболието на майка ми изчезна, раздразнителността ни също намаля и т.н. и т.н. да не ви занимавам. Всичко беше просто чудесно. Имам обаче един проблем - не мога да пусна интернет на мобилните устройства, на които искам. В кухнята имам един смартфон, който искам да държа като домашен телефон. В спалнята ми също имам такъв. И двата искам да ги използвам като домашни телефони, но да имам и интернет на тях. Купих от магазин това което ми препоръчаха - USB устройство с LAN вход, купих и адаптор с букси - женско USB към микро USB, за да влезе във входа на смартфона. Свързах ги, последва съобщение: вашата карта е еди кой си номер с ПИН еди кой си номер и... нищо. Нямам връзка с интернет. Опитвах какво ли не. Не става и не става. Прилагам снимки на закупените от мен устройства и свързването им с телефона. 

Освен това ще помоля и за съвет дали е възможно чрез USB разклонител да пусна едновременно интернет сигнала от LAN адаптера и да включа захранващия кабел, който идва от адаптера за захранването за да не изключвам постоянно интернета за да включвам зареждането на смартфона. Така правех преди - не го изключвах и си беше постоянно включен в захранването. Това обаче - само ако е технически възможно.

Моля компетентните тук специалисти за помощ. За мен е наистина важно да пусна интернет и на мобилните си устройства. Благодаря на всички ви предварително!

post-42753-0-15340300-1559209977_thumb.jpg

Link to comment
Сподели другаде

Първо опитай да изключиш безжичната връзка на телефона и ако в настройките за свързване е налична жичната мрежа - да зададеш ръчно настройките за IP адрес, Gateway и DNS.

 

Ако това не проработи, потърси подобно устройство, но да е предвидено за работа с Android, Mac или каквито операционни системи ползваш на телефоните.

Другото условие е телефона да поддържа USB OTG.

 

Прилагам ти описание на такъв работещ адаптер, който съм закупувал преди време:

"USB 2.0 to RJ45 Lan Network Ethernet Adapter Card Asix AX8872B For Mac OS Android Tablet pc Laptop Smart TV Win 7 8 XP 100Mbps"

Не съм го проверявал дали работи с USB хъб.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...