Jump to content

Вероятен проблем с windows explorer


djudjendjer

Препоръчан пост

Дали той няма значение и кой е най-оптималният за windows при наличие на множество файлове в една папка?

Евентуално изглед "Големи икони", за да се показват по-малко файлове на екрана.

 

Успях да рестартирам explorer.exe, докато папката е отворена, но това не даде резултат, въпреки че сега като че ли windows-а се "държи" една идея по-добре.

Ако отвориш Task Manager, прекратиш всички процеси на explorer.exe и след това го стартираш отново, проблемът би трябвало да се реши за момента... докато не стигнеш до проблемния файл.

 

Ако допуснем, че във въпросната папка имам файл, който е повреден, който причинява всичко това, как мога да проверя тази хипотеза?

Това, което писах по-горе - да групираш файловете по някакъв признак и да преместиш отделните групи в отделни папки. Така лесно ще разбереш коя група файлове е проблемна, а след това можеш да продължиш да ги групираш, докато намериш проблемния файл.

 

Така че, дали наистина броят на файловете е такъв проблем в случая, или май не?... :?

Броя на файловете има значение за скоростта на работа с папката - при отварянето и, например. Проблемът със "замръзването" си е отделен - повреден файл или такъв, чието прочитане отнема повече време от нормалното.

 

По-горе писах за снимки и видео, сега се сетих и друго: да не би да имаш някакъв изпълним файл - .exe, например или архив - .zip, .rar... В такъв случай е възможно антивирусната ти програма да се опитва да го чете и това да причинява проблема.

 

Можеш да направиш и една проверка на файловата система, за всеки случай (с десен бутон на мишката върху дял C: -> свойства, Инструменти -> Проверка).

Link to comment
Сподели другаде

За нещастие, съмненията ми се потвърдиха.

Групирах файловете по тип. И като започнах да ги скролирам, всичко беше ок, докато не стигнах до уърдовските файлове, които са сред най-важните сред всички.

Възможно ли е всъщност проблемът да е свързан по-скоро със неправилното им асоцииране от страна на Microsoft office word?

Сега се сещам, че по едно време, някъде преди около 2-3 седмици, като влизах в папката с документи, ми изскачаше съобщение от word, че няма достатъчно място на диска за извършването на операцията. И от процесите в диспечера на задачите забелязвах, че Microsoft office също се стартираше като такъв, без реално да съм стартирал програмата.

Ще се наложи май да си преинсталирам офис пакета и да се надявам, че проблемът е в него, а не в някой повреден файл, защото аз разчитам на текстовите файлове за четене на книги. Сиреч, те всички са ми важни.

Link to comment
Сподели другаде

Така...

Тъй като имах работа с програмата word, съвсем естествено я отворих.

Възпроизведе се същото поведение, както в проблемната папка. Първо се появи син екран с последващо съобщение дали искам да заредя word през безопасен режим, тъй като през него могат да бъдат коригирани проблемите с програмата..

След като избрах "да", ми излезе това съобщение:

---------------------------
Microsoft Office Word 12.0
---------------------------
Няма достатъчно памет или място на диска за изпълнение на Word.
---------------------------
OK  
---------------------------

Вероятно следващата ми стъпка ще е да се опитам да го стартирам в безопасен режим и да видя евентуално там какво ще се случи. И ако проблемът не се коригира, да пристъпя към преинсталация на офис пакета.

Още веднъж благодаря на всички за препоръките и идеите, които ми дадохте. Мисля, че от тук натам ще мога да се оправя с проблема.

Link to comment
Сподели другаде

  • 4 weeks later...

Вероятня ти проблем със замръзващата папка е вирус и вече повредени данни. В момента в който достигнеш заразените файлове, понеже Windows при различните варианти на изглед зарежда Tumbnails и други данни, вируса се активира. Решение на проблема ти е със Live CD - със Win 7 или Win 10 без значение, да пусне компютъра някой, като зареди операционната система от Live CD-то и прехвърли всички файлове на друг дял или външен ( преносим ) хард диск, след това преинсталация, като препоръчвам или Win 8 не 8,1 или Win 10, предполагам софтуера ви ще работи и под тези версии. След това си слагате антивирусна програма, като препоръчвам Avira, някой да изключи опцията Autoplay или Автоматично зареждане на външни устройства. Сканирайте файловете, които сте преместили в друг дял на харда или на външен носител, след което можете да си ги преместите.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...