Прехвърляне към съдържание

Снимка

Вероятен проблем с windows explorer

проблем windows explorer

• Моля, влезте, за да отговорите
21 отговора по тази тема

#16 panevdd

panevdd

Потребител

• Глобални модератори
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 3053 мнения

Публикувано: 22 April 2019 - 07:57

Дали той няма значение и кой е най-оптималният за windows при наличие на множество файлове в една папка?

Евентуално изглед "Големи икони", за да се показват по-малко файлове на екрана.

Успях да рестартирам explorer.exe, докато папката е отворена, но това не даде резултат, въпреки че сега като че ли windows-а се "държи" една идея по-добре.

Ако отвориш Task Manager, прекратиш всички процеси на explorer.exe и след това го стартираш отново, проблемът би трябвало да се реши за момента... докато не стигнеш до проблемния файл.

Ако допуснем, че във въпросната папка имам файл, който е повреден, който причинява всичко това, как мога да проверя тази хипотеза?

Това, което писах по-горе - да групираш файловете по някакъв признак и да преместиш отделните групи в отделни папки. Така лесно ще разбереш коя група файлове е проблемна, а след това можеш да продължиш да ги групираш, докато намериш проблемния файл.

Така че, дали наистина броят на файловете е такъв проблем в случая, или май не?... :?

Броя на файловете има значение за скоростта на работа с папката - при отварянето и, например. Проблемът със "замръзването" си е отделен - повреден файл или такъв, чието прочитане отнема повече време от нормалното.

По-горе писах за снимки и видео, сега се сетих и друго: да не би да имаш някакъв изпълним файл - .exe, например или архив - .zip, .rar... В такъв случай е възможно антивирусната ти програма да се опитва да го чете и това да причинява проблема.

Можеш да направиш и една проверка на файловата система, за всеки случай (с десен бутон на мишката върху дял C: -> свойства, Инструменти -> Проверка).

Публикувано изображение Публикувано изображение
Не съществува такова нещо като абсолютна обективност. Затова ползвам Google, Wikipedia, търсачката на форума, чета някои съвети и правилата на форума.

#17 Иво Цанков

Иво Цанков

просто човек

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 85 мнения

Публикувано: 22 April 2019 - 11:53

За нещастие, съмненията ми се потвърдиха.

Групирах файловете по тип. И като започнах да ги скролирам, всичко беше ок, докато не стигнах до уърдовските файлове, които са сред най-важните сред всички.

Възможно ли е всъщност проблемът да е свързан по-скоро със неправилното им асоцииране от страна на Microsoft office word?

Сега се сещам, че по едно време, някъде преди около 2-3 седмици, като влизах в папката с документи, ми изскачаше съобщение от word, че няма достатъчно място на диска за извършването на операцията. И от процесите в диспечера на задачите забелязвах, че Microsoft office също се стартираше като такъв, без реално да съм стартирал програмата.

Ще се наложи май да си преинсталирам офис пакета и да се надявам, че проблемът е в него, а не в някой повреден файл, защото аз разчитам на текстовите файлове за четене на книги. Сиреч, те всички са ми важни.

#18 Иво Цанков

Иво Цанков

просто човек

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 85 мнения

Публикувано: 22 April 2019 - 14:10

Така...

Тъй като имах работа с програмата word, съвсем естествено я отворих.

Възпроизведе се същото поведение, както в проблемната папка. Първо се появи син екран с последващо съобщение дали искам да заредя word през безопасен режим, тъй като през него могат да бъдат коригирани проблемите с програмата..

След като избрах "да", ми излезе това съобщение:

---------------------------
Microsoft Office Word 12.0
Няма достатъчно памет или място на диска за изпълнение на Word.
OK  

Вероятно следващата ми стъпка ще е да се опитам да го стартирам в безопасен режим и да видя евентуално там какво ще се случи. И ако проблемът не се коригира, да пристъпя към преинсталация на офис пакета.

Още веднъж благодаря на всички за препоръките и идеите, които ми дадохте. Мисля, че от тук натам ще мога да се оправя с проблема.

#19 plamen_80

plamen_80

Потребител

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 231 мнения

Публикувано: 22 April 2019 - 17:35

Колко е голям твърдия Ви диск?

Колко и какви дялове има той?

Колко са запълнени/свободни отделните дялове на твърдия ви диск?

#20 panevdd

panevdd

Потребител

• Глобални модератори
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 3053 мнения

Публикувано: 22 April 2019 - 20:32

Първо опитай да изтриеш файла normal.dot - би трябвало да се намира в папката C:\Users\xxx\AppData\Roaming\Microsoft\Templates, където xxx е твоето потребителско име.

Публикувано изображение Публикувано изображение
Не съществува такова нещо като абсолютна обективност. Затова ползвам Google, Wikipedia, търсачката на форума, чета някои съвети и правилата на форума.

#21 Иво Цанков

Иво Цанков

просто човек

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 85 мнения

Публикувано: 23 April 2019 - 19:20

Проблемът се разреши с преинсталация на офис пакета.

#22 seo-to

seo-to

SEO Бастърд

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 7 мнения

Публикувано: 17 May 2019 - 15:21

Вероятня ти проблем със замръзващата папка е вирус и вече повредени данни. В момента в който достигнеш заразените файлове, понеже Windows при различните варианти на изглед зарежда Tumbnails и други данни, вируса се активира. Решение на проблема ти е със Live CD - със Win 7 или Win 10 без значение, да пусне компютъра някой, като зареди операционната система от Live CD-то и прехвърли всички файлове на друг дял или външен ( преносим ) хард диск, след това преинсталация, като препоръчвам или Win 8 не 8,1 или Win 10, предполагам софтуера ви ще работи и под тези версии. След това си слагате антивирусна програма, като препоръчвам Avira, някой да изключи опцията Autoplay или Автоматично зареждане на външни устройства. Сканирайте файловете, които сте преместили в друг дял на харда или на външен носител, след което можете да си ги преместите.

Други теми с тагове проблем, windows, explorer

0 потребители четат тази тема

0 регистрирани потребители, 0 гости и 0 анонимни потребители