Jump to content

Тенис - Григор Димитров 2019


BojidarVasilev

Препоръчан пост

Вавринка се изправи срещу един доста труден противник. По мое мнение, Фучович е една стена и въпреки трудния си мач в първи кръг, излезна за победа. Първия сет бе равностоен, като в началото му и двамата си размениха по един пробив. Все пак Вавринка се пропука в единадесетия гейм на сета и допусна втори пробив за 5-6, след което Фучович не се поколеба и затвори сета. Играта на Вавринка продължи да се влошава и във втория сет, като допусна цели три пробива и загуби сета с 1-6. Вавринка обаче не се бе отказал и спечели третия и четвъртия сет с 6-4 и 6-2. Стигна се до пети решаващ сет, в който и двамата си размениха по пробив и сета влезна в тайбрек. Вавринка имаше преимущество в него, като поведе 6-1. При резултат от 9-6, Вавринка имаше три мачбола и беше на път да направи пълен обрат, след като губеше 0-2 сета. За шок на всички, Вавринка не успя да спечели нито една точка повече. Следващите пет точки бяха спечелени от неговия противник (9-11), като с тях Фучович спечели и самия мач. Вавринка пропиля 3 мачбола и напуска Мелбърн.

 

Джокович имаше затруднения срещу Тиафо, като загуби един сет и беше в опасност да загуби и втори. Все пак не сте стигна до изненада и Джокович продължава напред след победа с 3-1 сета.

 

Тийм нямаше проблеми срещу Кьопфер и записа три сетова победа за час и четиридесет минути.

 

Шаповалов имаше къде по-лесен мач от този в първи кръг и след 6-1, 6-3, 6-2 се класира за третия кръг на откритото първенство.

 

Кирьос успя да се измъкне от много трудна ситуация, тъй като губеше 1-2 сета и трябваше да отразява два мачбола на сервис на противника. Успя да вкара мача в пети сет, в който реализира ранен пробив и това му беше напълно достатъчно да спечели сета 6-4, а с него и мача с 3-2 сета.

 

Зверев успя да се справи в три последователни сета, като не допусна пробив в никой един от тях.

 

Григор се справи с австралиеца Алекс Болт в три сета, като първият се оказа най-важен. В него, Болт играеше доста нахъсано и на мускули, като и двамата успяваха да вземат подаванията си, което доведе до тайбрек. В него, Григор не му остави шанс и му даде само една точка. Психически, след края на първия сет, Болт не беше същия и допусна два пробива за 4-0. След само няколко минути, Григор затвори втория сет с 6-1. Третия сет не се различи с почти нищо от втория, като отново Григор успя да реализира два пробива и малко по-късно сложи и край на мача на негов сервис гейм с 6-2.

Link to comment
Сподели другаде

  • Отговори 115
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

Рубльов, Медведев и Надал спечелиха мачовете си с 3-0 сета и са вече в 3-ти кръг.

 

Беретини имаше леки трудности срещу Махач, тъй като загуби третия сет в мача, но не допусна да се стигне до обрат и спечели с 3-1 сета.

 

Циципас имаше най-много проблеми срещу австралиеца Кокинакис. Въпреки, че Кокинакис не успя да пробие нито веднъж гръка, той успя да спечели два сета с тайбрекове. В петия сет, Циципас направи ранен пробив за 3-2 и устиска до края. След четири часа и тридесет минути игра, Стефанос се поздрави с победата.

Link to comment
Сподели другаде

Програмата за утре, за корта на който Григор Димитров ще играе:

 

Margaret Court Arena

Дневна сесия - започва в 02:00

Маркета Вондрушова - Сорана Кърстя

 

Дневна сесия - не преди 03:30

Гарбине Мугуруса - Зарина Дияс

Григор Димитров - Пабло Кареньо Буста

 

Вечерна сесия - започва от 10:00

Денис Шаповалов - Феликс Оже-Алиасим

Айга Швьонтек - Фиона Феро

Link to comment
Сподели другаде

Миии, за мача на Григор, кво да кажа?! Станах 05:30, за да гледам, а той вече беше повел 4-0. Доизгледах сета, който Григор спечели на нула. Кареньо Буста, в почивката, извика медицинския екип, тъй като имаше проблем с мускулите на корема. Излезна за втори сет, но след като бе пробит за 1-0, Кареньо Буста се отказа, именно заради тази контузия и Григор вече е на осминафинал.

 

Зверев без проблеми се справи и с Адриан Манарино и очаква победителя от мача между Педро Мартинес и Душан Лайович.

 

Денис Шаповалов беше остранен с 0-3 сета от Феликс Оже-Алиасим.

 

Доминик Тийм направи пълен обрат от 0-2 на 3-2 сета и отстрани представителя на домакините - Ник Кирьос.

 

Джокович просто оцеля. След като беше повел 2-0 сета срешу Фриц, получи някаква травма, която те първа ще бъде оточнявана. Получената контузия възпрепятства до голяма степен играта му. Трудно се движеше, не можеше да изпълнява хубав форхенд, като единственото което му оставаше беше сервиса. Фриц се възползва от получената контузия и успя да се върне в мача, като изравни 2-2 сета. Взетите от Джокович лекарства, потушиха болката му и заигра отново. Успя да реализира два пробива, като с втория затвори и мача. За сега Новак продължава напред, но не се знае дали ще може да излезне на корта в неделя. Ще стискаме палци и ще видим какво е състоянието му.

Link to comment
Сподели другаде

Рубльов продължава напред след победа в три сета.

 

Медведев имаше проблеми в своя мач, тъй като беше повел с 2-0 сета, но допусна изравняване в резултата. След като изгони треньора си, Медведев успя да спечели петия сет на нула и продължава напред към осминафиналите.

 

Циципас се справи с Имер за малко повече от час и половина.

 

Беретини, въпреки че спечели мача си в три сета, всички бяха спечелени в тайбреци. За жалост получи травма на хълбока и не се знае какво е физическото му състояние.

 

Камерън Нори направи доста добър мач срещу Надал, но това не му беше достатъчно и Надал продължава напред след победа с три на нула.

 

Утре е мача на Григор срещу Тийм, така че нека да видим на кой корт ще играят и в колко часа ще започне мача.

 

Rod Laver Arena

Дневна сесия - започва в 02:00

Гарбине Мугуруса - Наоми Осака

 

Дневна сесия - не преди 04:00

Арина Сабаленка - Серина Уилямс

 

Дневна сесия - не преди 06:00

Доминик Тийм - Григор Димитров

 

Вечерна сесия - започва от 10:00

Айга Швьонтек - Симона Халеп

Новак Джокович - Милош Раонич

Link to comment
Сподели другаде

Григор Димитров успя да се справи с Доминик Тийм в три сета - 6-4, 6-4, 6-0 и се класира за четвъртфиналите в Мелбърн, където ще се изправи срещу квалификанта от Русия - Аслан Карацев.

Григор не започна убедително мача, като още при първото си подаване, трябваше да отразява брейк бол. След това при сервис на Тийм, Димитров имаше 2 последователни възможности за пробив, но не успя да ги реализира. Тийм успя първи да реализира пробив и поведе с 1-3. Григор се взе в ръце, заигра по-уверено и успя да спечели следващите четири гейма за 5-3. С пробив преднина, Григор затвори първия сет.

В началото на втория сет, Григор пропиля пет възможности за пробив и след това бе пробит отново за 1-3. Повтори се сценария от първия сет и Григор веднага направи рибрейк, след което изравни за 3-3. При 4-4, Димитров успя да направи пробив, след което затвори и втория сет в негова полза.

В третия сет, Тийм не разполагаше с нужните отговори и не успя да запише нито един гейм на негово име. Григор му върза "геврек" и затвори мача за малко повече от два часа.

 

Зверев победи Лайович в три последователни сета, като само във втория сет имаше проблеми, тъй като беше реализирал пробив за 6-5 и сервираше за сета, но Лайович успя да върне пробива и да вкара сета в тайбрек. Зверев все пак спечели тайбрека на пет и продължава напред към четвъртфиналите, където ще чака победителя от мача Джокович - Раонич.

 

Преди началото на мача, имах леки притеснения за състоянието на Джокович, но все пак сърбина даде само един сет на Раонич и ще се изправи срещу Зверев в битка за място на полуфиналите.

Link to comment
Сподели другаде

Медведев без проблеми премина през противника си. Същото направи и Андрей Рубльов, който продължава напред след отказване на неговия противник при резултат 2-0 сета в полза за руснака. Двамата руснаци, Медведев и Рубльов ще се изправят един срешу друг в четвъртфиналите.

 

Надал, без големи затруднения и без загубен сет продължава напред.

 

Колкото до мача Циципас - Беретини, за жалост подари контузията на Беретини в хълбока и коремните мускули, той се отказа и Циципас продължава напред без игра.

Link to comment
Сподели другаде

Rod Laver Arena

Дневна сесия - започва в 03:30

Сие Шууей - Наоми Осака

 

Дневна сесия - не преди 06:00

Григор Димитров - Аслан Карацев

 

Вечерна сесия - започва от 10:00

Серина Уилямс - Симона Халеп

Новак Джокович - Александър Зверев

 

Григор Димитров загуби четвъртфиналния си мач срещу Аслан Карацев с 1-3 сета. До тук беше участието на Григор Димитров на тазгодишния турнир в Австралия. Благодаря му много за хубавите емоции през миналата седмица. Наистина постигна красиви победи, срещу Чилич, срещу Тийм, но и при него се обади контузия в кръста, която не му позволи да продължи да се бори.

В началото на мача и двамата взеха подаванията си за 1-1, след това Григор допусна да бъде пробит и Карацев поведе с 1-2. Димитров успя веднага да реализира рибрейк за 2-2 и не даде повече геймове на своя противник, като затвори сета с 6-2 в негова полза.

Втория сет също не тръгна лошо, Григор взе първото си подаване и на сервис на Карацев имаше възможности за пробив. За жалост пропусна цели пет такива и руснака изравни за 1-1. Григор след това измъкна гейма си от 0:30 и отново имаше две възможности за пробив. Тук Карацев от 15:40, вкара четири уникални първи сервиса, с които успя да вземе и този гейм за 2-2. Последва разманя на пробиви за 3-3, след което Григор поведе с 4-3. Може би от тази част на мача, Григор започна да изпитва болки в кръста, но все пак продължи да играе без да показва признаци за това. Карацев успя да вземе подаването си, след това да направи пробив и да затвори сета с 4-6.

От тук, нещата рязко тръгнаха с главата надолу. Болките в кръста на Григор се увеличиха до степен, в която той не можеше да изпълнява нито сервис, нито да се движи по корта. Гледката беше много грозна и след три пробива, Карацев спечели и третия сет с 1-6.

Димитров поиска медицинско прекъсване, което забави началото на четвъртия сет. Помислих си, че всичко приключи. Мислех, че Григор ще се откаже, но въпреки трудния момент той излезна...за да доиграе мача. Успя да спечели само два гейма на негов сервис и след още два пробива...мача...приключи. Тежко, тъжно, но няма как. Стиснаха ръцете си и всеки отиде да си събере багажа. Направи ми добро впечатление, че Карацев не се израдва на победата, а с уважение поздрави Григор и го изпрати към съблекалните.

Още веднъж, едно голямо БЛАГОДАРЯ за мъжката игра и за хубавите победи - ГРИГОР ДИМИТРОВ!  :bgflag:

 

Колкото до другите четвъртфинали, Осака сложи край на победната серия на Сие Шууей (тенисистката, която победи Пиронкова) и се класира за полуфиналите.

 

След малко започва другия четвъртфинал, който ще определи опонента на Осака за полуфинала - Уилямс-Халеп, а след него е мача на Джокович-Зверев.

 

И вече е известен първият полуфинален двубой. Това е Новак Джокович - Аслан Карацев.

Link to comment
Сподели другаде

Медведев победи Рубльов и се класира за полуфиналите, където ще чака победителя от мача на Циципас-Надал, а колкото до него:

И двамата започнаха силно мача си, като Циципас взимаше първите си подавания на нула. Надал имаше леки затруднения, но не допусна до се стигне до точки за пробив. В осмия гейм на първия сет, Надал стигна до точка за пробив, след като Циципас беше повел 30:0. Успя да направи пробива и поведе 3-5. След това спечели подаването си, за да спечели и сета с 3-6.

Още в началото на втория сет, Надал успя да реализира пробив, след което взе и подаването си, за да поведе 0-2. Надал успя да реализира още един пробив за 1-4, след това взе подаването си на нула за 1-5. Циципас не успя да противодейства и загуби и втория сет с 2-6.

В третия сет, всеки взимаше подаванията си, без никой да стигне до точка за пробив. На сервис на Надал, Циципас спечели само една точка и обратното - на сервис на Циципас, Надал успя да спечели само три. Стигна се до тайбрек, в който още в началото двамата си размениха по един мини-пробив. Циципас успя да реализира още един мини-пробив за 4-3 и успя да спечели тайбрека на четири, а с него и сета.

В първия гейм на четвъртия сет, Циципас стигна до точка за пробив, която бързо беше спасена. В четвъртия гейм, Циципас отново стигна до две последователни възможности за пробив при 15:40. Надал успя да неутрализира и двата брейк бола, след което взе подаването си и поведе с 2-3. В деветия гейм на сета, Циципас стигна до резултат 0:30 на сервис на Надал, но матадора изравни точките за 40:40. Все пак гръка стигна до точка за пробив, която реализира успешно и поведе с 5-4. Циципас след това взе подаването си и спечели сета с 6-4, с което изравни и резултата на 2-2.

До 5-5, никой не успяваше да стигне до точки за пробив. В единадесетия гейм при сервис на Надал, Циципас стигна до 0:40 и получи три скрити мач бола. След аут на Надал, Циципас реализира още първата си възможност за пробив и поведе с 6-5. Сервирайки за мача, Циципас имаше два мач бола, но не успя да затвори мача. Трябваше да спаси един брейк бол и успя да реализира третата си възможност за мача и така спечели сета със 7-5, правейки пълен обрат от 0-2 до 3-2 сета и то не срещу кого да е, а срещу Рафаел Надал.

Link to comment
Сподели другаде

Джокович и Медведев спечелиха с по три на нула полуфиналите си и ще се изправят един срещу друг в неделя, за да се определи шампиона на Australian Open 2021.
Link to comment
Сподели другаде

  • 3 weeks later...

Григор започва утре участието си на турнира в Акапулко. Тук ще проследим мачовете му.

 

ATP 500

Abierto Mexicano Telcel 2021

 

Round of 32 (1-ви кръг)

Адриан Манарино PSRjHT2.png 0 - 1 VCNrDVk.png Григор Димитров - 4-6, 0-3(ret.)

 

Round of 16 (2-ри кръг)

Миомир Кецманович xBjlkuH.png 0 - 2 VCNrDVk.png Григор Димитров - 4-6, 2-6

 

Quarterfinals (3-ти кръг)

Лоренцо Музети NF7ffHt.png 2 - 0 VCNrDVk.png Григор Димитров - 6-4, 7-6(3)

Link to comment
Сподели другаде

Григор изигра слаб турнир в Акапулко. В мача му срещу Музети, допусна доста не предизвикани грешки, а и сервиса му беше слаб, което логично доведе и до неговото отпадане. Доста по-добро беше представянето му в Австралия. Следващият турнир, в който ще играе е мастърса в Маями, който ще започне на 24 Март.
Link to comment
Сподели другаде

Да покоментираме мача на Григор. Даже ще бъде коментар "НА ЖИВО".

На бързо ще минем първият сет, тъй като той вече приключи. Горе-долу стабилна игра и успешно реализиран пробив за 5-3. При сервиране за първия сет, направи две двойни грешки, които му струваха подаването. От там си му знаем номерата, загуби го 5-7.

 

Втория сет не започна с нищо блестящо. Пробиха го за 1-2, но поне успя веднага да си върне пробива. Взе си и следващото подаване и за момента води 3-2. Няква огромна мъка, но поне си взе подаването за 4-3. Ей го нашия хубавец, пак се прояви при 5-5 сервира и допуска пробив на нула и сега Нори ще сервира за мача. Нямам думи за лиготията му. И приключи 5-7. Нещо имаше гримаси по лицето. Пак изглеждаше като контузия. Айде чао!

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...