Jump to content

Оптимални настройки на рутер


Препоръчан пост

Здравейте,тъй като повечето теми,свързани с рутери са заключени от старост а пък и немалко хора са се оплаквали от слаб сигнал или скорост на WiFi , днес бих желал да споделя няколко полезни неща за това : 

 

1.Ако рутерът ви е TP-LINK или Netis в настройките им има опцията Region и там задавате USA и така устройството ще си излъчва на пълна мощност както трябва да е попринцип.Някой ще каже че е нелегално,да така е но тук в нашата родина едва ли някой ще тръгне да се занимава точно с това.

 

2.Задължително сложете точно определен канал на рутера. Това ще го направим с помощта на приложението WIFI Analyzer за Андроид и там в зависимост от каналите на съседските рутери избираме най-далечния от тях. Опцията за автоматично търсене на канал натоварва излишно рутера и води до бавене на връзката в някаква степен и затова.Особеното е че ако някой е с Iphone не трябва да задава на рутерът му по-горен канал от 11 тъй като са американски стандарт и да.

 

3.Никога не оставяйте функцията WPS или QSS включена! Това важи особено ако сте с рутер Tenda , ZTE или Huawei-те на Виваком. Заради това чудо съм виждал как немалко wifi мрежи в съседните блокове са били кракнати и то с помощта на програма от Google Play,която извинете няма да кажа освен ако модераторите не позволяват. 

 

4.Ползвайте задължително WPA / WPA2 криптиране с алгоритъм AES. TKIP е поостарял а пък и заради неговото наличие също така се допринася за лесното хакване на wifi както споменах по-горе.

 

5.Последното което мога да кажа е да си смените паролата за самите настройки на рутера.Така пък ако някой случайно ви е хакнал поне няма да може да влезе в конзолата на рутера и да ви прави мизерии а само ще точи нет на аванта най-много.

 

Знам,че ще има хора,които да ме критикуват относно писанията ми по тази тема,но се надявам за поне 50% от нас да са полезни и да са свършили работа!

Поздрави!

Link to comment
Сподели другаде

Защо, много точни препоръки, всичките ги използвам без първата, защото не видях разлика при увеличение на мощността. над номиналната (100 мw).Най- вероятно колкото може, толкова си дава..

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...