Прехвърляне към съдържание


Снимка

Оптимални настройки на рутер


 • Моля, влезте, за да отговорите
1 отговор по тази тема

#1 Vaseto4

Vaseto4

  Потребител

 • Потребители
 • ПипПипПипПипПипПип
 • 1 мнения

Публикувано: 09 December 2018 - 15:37

Здравейте,тъй като повечето теми,свързани с рутери са заключени от старост а пък и немалко хора са се оплаквали от слаб сигнал или скорост на WiFi , днес бих желал да споделя няколко полезни неща за това : 

 

1.Ако рутерът ви е TP-LINK или Netis в настройките им има опцията Region и там задавате USA и така устройството ще си излъчва на пълна мощност както трябва да е попринцип.Някой ще каже че е нелегално,да така е но тук в нашата родина едва ли някой ще тръгне да се занимава точно с това.

 

2.Задължително сложете точно определен канал на рутера. Това ще го направим с помощта на приложението WIFI Analyzer за Андроид и там в зависимост от каналите на съседските рутери избираме най-далечния от тях. Опцията за автоматично търсене на канал натоварва излишно рутера и води до бавене на връзката в някаква степен и затова.Особеното е че ако някой е с Iphone не трябва да задава на рутерът му по-горен канал от 11 тъй като са американски стандарт и да.

 

3.Никога не оставяйте функцията WPS или QSS включена! Това важи особено ако сте с рутер Tenda , ZTE или Huawei-те на Виваком. Заради това чудо съм виждал как немалко wifi мрежи в съседните блокове са били кракнати и то с помощта на програма от Google Play,която извинете няма да кажа освен ако модераторите не позволяват. 

 

4.Ползвайте задължително WPA / WPA2 криптиране с алгоритъм AES. TKIP е поостарял а пък и заради неговото наличие също така се допринася за лесното хакване на wifi както споменах по-горе.

 

5.Последното което мога да кажа е да си смените паролата за самите настройки на рутера.Така пък ако някой случайно ви е хакнал поне няма да може да влезе в конзолата на рутера и да ви прави мизерии а само ще точи нет на аванта най-много.

 

Знам,че ще има хора,които да ме критикуват относно писанията ми по тази тема,но се надявам за поне 50% от нас да са полезни и да са свършили работа!

Поздрави!#2 lupi

lupi

  Потребител

 • Потребители
 • ПипПипПипПипПипПип
 • 457 мнения
 • Пол:Не казвам

Публикувано: 09 December 2018 - 18:42

Защо, много точни препоръки, всичките ги използвам без първата, защото не видях разлика при увеличение на мощността. над номиналната (100 мw).Най- вероятно колкото може, толкова си дава..


0 потребители четат тази тема

0 регистрирани потребители, 0 гости и 0 анонимни потребители