Jump to content

Проблем със експлорер-а Windows 10


Evda

Препоръчан пост

А правата за достъп на текущия профил до съответните компоненти в comexp.msc зададе ли?

Да, задала съм всичко, както беше и с останалите ключове, които редактирах. Интересното обаче в случая е, че забелях, като предизвестие ми блокира една от притурките на десктопа. Пробвах без притурките, за да изключа подобно поведение предизвикано от тях, но няма промяна. Другото което забелязах е, че докато преди не се оправяше без рестарт, сега с изчакване се възстановят дяловете от файловия мениджър, но за кратко като се губят и появяват. Лошото е, че не го прави постоянно я само понякога, което усложнява нещата допълнително. Весело посрещане на новата 2019 год.

Link to comment
Сподели другаде

Много вероятно е от тоя шарения шел да възникват проблеми с експлоръра.
Защо не пробваш да деинсталираш пискюлите и да видиш как ще се държи системата?
С какво е разкрасявана системата?
Ако е само до иконите на дисковете, пробвай dchanger - портативен инструмент, работещ чудесно под всички версии на Windows - от XP  до 10 X86/X64 с поддръжка на български интерфейс.

Link to comment
Сподели другаде

Точно само промяна на иконите на дяловете съм правила със един прост autorun.inf файл друго нямам пипано по системата. Сега ще опитам без въпросната промяна и ще върна отзив.

 

пробвай dchanger - портативен инструмент

[/quote

 

Именно затова не ползвам допълнителни програми за такива промени, защото понякога омазват яко нещата.

Link to comment
Сподели другаде

Тази програма прави запис в рег за съответния диск с данни за желаната икона. И има възможност за възстановяване на състояние по подразбиране.
Може да се прегледат и интегрираните в обвивката добавки със shellexvew

Link to comment
Сподели другаде

Изготвих рапорт от shellexvew, но не виждам нищо притеснително прикачвам го тук за мнение. Интересното е, че не винаги го прави тоя номер, което в случая е по притеснително.

 

 

report.rar

Link to comment
Сподели другаде

Пробвай да изключиш всички не Microsoft-ски добавки и поработи така. Ако всичко е ОК, започни да включваш една по една изключените добавки. Докато намериш проблемната.

Link to comment
Сподели другаде

Здравейте отново, оказа се че е свързано с добавките по някаква необяснима причина за мен лично, проблема беше в едната от притурките на десктопа, която при работа забиваше. Т.нар. AppLauncher притурка, който трябва да стартира приложение от пряк път се оказа нещо бъгав. Не успях да разбера, как точно влияе на файловия мениджър, опитах сама да търся по-нови версии, но уви увисва при всички.. За съжаление обаче се натъкнах на друг проблем свързан с известията за който четох, че май е свързан с бъг в релийза на уиндоус 10. При включване на устройство в някой от USB слотовете без значение къде, не ми показва балон долу в дясно със съобщение какво е устройството и т.н вижда се нормално във файловия мениджър, пробвах какво ли не и засега нищо, иначе като го изключа от иконката за безопасно премахване има съобщение, че е премахнато безопасно. 

Link to comment
Сподели другаде

Пробвай с друго приложение за стартиране.

https://blogs.systweak.com/2018/01/10-best-program-launcher-for-windows-10/

Аз ползвам Rocket Dock за същата цел, но ставаше въпрос за притурка (gadgets) свързана със стартиране от пряк път на приложение. Още веднъж благодаря на ExaFlop за помощта 

Една лека поправка на предното ми мнение, за която се извинявам предварително -->

 

оказа се че е свързано

 

трябва да бъде -->

 

оказа се че не е свързано

Link to comment
Сподели другаде

Само за информация използването на гаджети е пробив в сигурността на системата. По тази причина преди време Microsoft гии изключиха по подразбиране.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...