Jump to content

Проблем с бутон "Office Shuttle Key" на мишка А4 Tech


Препоръчан пост

За да се ползва учебната програма ENVISION, са необходими за всеки ученик по една мишка и така те работят на интерактивната дъска. Има 25 мишки в комплекта от марка А4   , но те имат бутон ("Office Shuttle Key") на който могат да се присвоят различни функции. Това става с изтегляне на програмата от този линк:  http://www.a4tech.com/G9_G11/OfficeShuttle_us.aspx.    От там може и да се деактивира. Искам да ги деактивирам всичките (децата погрешка натискат този бутон, и той понеже не е актириан веднага отваря горния линк. Изтеглих програмата и деактивирах бутона. Но, когато се включат повече мишки, компютъра казва че иска само една и така не действа деактивирането на бутона и пак се стартира линка. А, това блокира програмата енвижън (http://www.nimero.com/), и така не може да се работи. Затова се чудя има ли начин да блокирам този бутон. Ако не софтуерно, то си мисля да им капна по една капка от цианакрилатно лепило (капчица). И, така да се залепи (ако стане) и да не се ползва. Иначе не работи номера да се каже на децата да не го натискат.... :-).


Има ли интелигентен начин да го деактивирам, така че на всички мишки да не работи?


Link to comment
Сподели другаде

Ето снимки:

post-9788-0-96937500-1543217441_thumb.pngpost-9788-0-75813600-1543217450_thumb.pngpost-9788-0-09826200-1543217458_thumb.pngpost-9788-0-52620400-1543217475_thumb.png

 

 

    Ако може да се спрат софтуерно тези бутони на всички мишки, ще е супер. Защото на всяка поотделно става, но като се включат в активния хъб 15 броя и изписва че са твърде много и трябва да премахнем всички само една да остане.

 

    Другия вариант да залепя бутона. Иначе чрез разглобяване и премахването му може да се счупят и са здраво капсуловани освен винтчето под батерийката....

 

   А, ето снимки от програмата за присвояване на функции на бутона (пробвах с деактивиране и да е като десен бутон), но след включване дори и на втора мишка пак програмата не действа изписва екран да се махне другата и при натискане на бутона пак работи и излиза този прозорец (когато е на кирилица), а ако е на латиница го разпознава и праща до интернет страницата... И така се бъгва. 

post-9788-0-31312800-1543218976_thumb.pngpost-9788-0-18886200-1543219007_thumb.png

post-9788-0-53010800-1543219023_thumb.png

Link to comment
Сподели другаде

Не тя се стартира, -когато се натисне на мишката бутона(малкия до скрола), препраща чрез run - директо на сайта от където се тегли тази програма, за да се присвои функция. И така се бъгва envision -програмата за работа с мишките.

 

 

 

Ето линк с мишката каква е: https://www.a4tech.com/product.aspx?id=107

Link to comment
Сподели другаде

Ако въпросната програма е деинсталирана (и не е налична в системата), предполагам, че няма как да се задейства при натискане на бутоните на мишката - след като е инсталиран стандартния драйвер и Windows не знае, че мишката има такива бутони, няма как да задейства функциите им.

Link to comment
Сподели другаде

Неее, не мога да обясня най-вероятно.

Какво става, -при натискане на този бутон, праща линк през "run" и го стартира в браузъра..... за да изтегля тази програма.

 

Eто как : 

-от run - се стартира когато е на латиница компютъра това : win2./g9, (иначе когато е на кирилица не може да зареди браузъра но изписва съобщение .... -има снимка по-горе).

-и отваря в браузъра това: http://www.a4tech.com/g9/

-и така се бъгва компютъра.......

от сайта(http://www.a4tech.com/g9/) си изтеглих програмата с която присвоявам функции на този бутон. 

От там мога и да го деактирирам.

но само на една мишка (която и да е). Но когато включа повче от една не се сработва програмата иска да се откачат другите до една само иначе не работи програмата(деактивирането).

 

Всичко е със снимки показано по-горе.

Просто питам защото не открих начен да ги деактивирам софтуерно.

 

Иначе проблема си го реших. 

Просто залепих бутоните с акрилатно лепило.

 

Исках да знам дали не може все пак да стане по друг начин.

И понеже знам че тук ще получа интелигентен и професионален отговор.

Та, затова. 

Link to comment
Сподели другаде

Щях да предложа да опиташ с X-Mouse Button Control, която може да контролира допълнителните бутони на мишки и е възможно да не се оплаче от наличието на повече от една едновременно.

Link to comment
Сподели другаде

Ако искаш, публикувай един log от Autoruns, за да видим за какво става въпрос. Сещам се за поне три възможни варианта: някакъв service, който отговаря за поведението на мишката, резидентна програма (напр. *.ехе), която се зарежда при стартиране и разширение (във вид на *.dll, например), което работи с exeplorer.exe.

Link to comment
Сподели другаде

Няма значение какво му присвоя, ако са повече от една мишките - не работи. Аз вече реших проблема с лепило и залепих почти всички бутони. И другите няколко ще оправя. Трудното е че ги разглабям, за да се получи добре. 

Но, изтеглих програмите и Autoruns (и ще пратя тук лог), а също и програмата X-Mouse Button Control, с нея ще се опитам да направя нещо.

То, сега ако се получи, ще го деактивирам, въпреки че то няма как да се задейства защотохе залепен.

Благодаря за съветите. 

Ще пиша да информирам.

Link to comment
Сподели другаде

Здравей, да се върнем в началото, казваш 25 мишки, а на учителя къде е мишката!? Сложи тя да бъде единствената, за да се изпълни условието, след като иска поне една да е включена.

Link to comment
Сподели другаде

А другите, нали и те ще се ползват? Залепих ги бутоните. Със софтуер не стана. Освен това сега ще миже да си включват на всеки компютър, без да се качват програми... Дърварски метод, но.. То дори и проблем е като включа хъбовете и докато се стартират всички се бъгва компютъра понякога.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...