Jump to content

Препоръка за външна батерия за телефон


Препоръчан пост

Телефонът е LG G4. Батерията се натоварва основно от навигацията, а и това, че екранът е UHD също не помага. Батерията е сменяема. Известно време обмислях да взема резервна такава, но от една страна телефонът вече поостаря и тази допълнителна батерия не бих могъл да я ползвам за друго, а от друга страна заради модата на запечатаните батерии и издължените и "рогати" екрани вероятно скоро няма да взема нов телефон...

Link to comment
Сподели другаде

Прецени кое е по-удачното за теб:

- пада ти батерията и след 2 мин. имаш пълна батерия

- пада ти батерията и два* часа към телефона ти има свързан кабел с външна батерия

Въпреки, че не ползвам Smart телефони обичам да имам и двете опции - външна батерия и заредена втора батерия за телефона.

 

Ако не се лъжа въпросния телефон има 3000 mA батерия, значи външната е хубаво да е поне 4000 mA, ако искаш едно цяло зареждане, за две отиваш към 8000 mA.

Хубаво е да видиш и какви стандарти за бързо зареждане поддържа телефона - съответно дали има батерия сертифицирана за него и дали на теб тази екстра ти трябва, ако не съобразяваш колко ток да може да отдава батерията.

 

Казваш навигация - вероятно става дума за ползване в кола - дали зарядно за кола не би било полезно?

Link to comment
Сподели другаде

Да, по принцип съм наясно с плюсовете и минусите на двата варианта. На предишния ми телефон(Samsung Xcover) му бях взел от Китай резервна батерия. Оказа се(както бях чел вече), че тя издържа по по-малко време от оригиналната.

И двата варианта ще ми дойде в повече. В смисъл, че едната батерия ще е от 30 до към 60-80 лв., другата преди време я гледах, че също е към 40-тина лева.

Ако за два часа става зареждането от външната батерия - пак добре. :) Така или иначе това няма да ми е удобно, защото става въпрос за пешеходен режим. Представям си как вървя из Пловдив - в единия джоб телефона, в другия - външната батерия и кабел от едното до другото + кабел за слушалките... Резервната телефонна батерия си има и друг минус - ще трябва периодично да я зареждам чрез самия телефон.

Целта ми е да си реша проблема оптимално - без излишно харчене на пари и създаване на електронни отпадъци в бъдеще. Засега изглежда съм 60/40 за резервна вътрешна батерия...

Link to comment
Сподели другаде

Хубаво е, че мислиш за отпадъците, но защо производителя не мисли за тях - има толкова начини нещата да са по-унифицирани и заменими, а да не казвам и по-качествени, а използвания материал, труд и транспортни разходи са съпоставими.

 

Мисли го добре, защото ти ще го ползваш и на теб трябва да ти е най-удобно.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...