Jump to content

Проблем с Asus Vivobook S550CM


Препоръчан пост

Наскоро ми дадоха този лаптоп за служебен.Има обаче един проблем.Изключва се хаотично без видима причина.Инсталиране е Уиндоус 10 10586.1176.Прикачвам лог от CPU-Z и снимки от евънт лога.

post-22328-0-07702600-1537715140_thumb.png

Asus 550CM.txt

Link to comment
Сподели другаде

Ще трябва да тестваш как се държи само на батерия (без зарядно) и само на зарядно (с премахната батерия). Ако се изключва напълно внезапно, ми звучи като проблем със захранващата част и/или дънната платка.

Link to comment
Сподели другаде

Да напълно внезапно. Следих темперетурите и волтажите. Последния път се изключи на около 57 градуса. Забелязах че се изключва под товар примерно актуализации,инсталации,бенчмаркове.Утре ще пробвам без зарядно, после без батерия.
Link to comment
Сподели другаде

Напреженията няма смисъл да ги следиш, ако е софтуерно. Информацията не е надеждна.

 

Правена ли е някаква профилактика на системата наскоро?

Някъде по корпуса усеща ли се някакво силно загряване? Вентилаторът колко топъл/горещ въздух извежда?

Link to comment
Сподели другаде

Да софтуерно ги следя с HWMonitor.Незнам дали е правена.Доколкото знам е пращан за ремонт, отварян е и е върнат със заключението "Не можем да го оправим."И това от две места, но не знам доколко читави сервизи са били.Отдолу липсва едната заключалка на батерията и около едното винтче има надрасквания по корпуса.Преди изключване духа непрестанно топъл въздух.Освен това следих скороста на вентилаторите с FanSpeed и забелязах странен бъг.В даден момент показва скороста на вентилатора в милиони RPM за известно време след което се оправи и си показва нормално число.

Link to comment
Сподели другаде

  • 2 weeks later...

Така.Пратих го до Most Computers за диагностика.Отговорът беше дефектна дънна платка - цена 1000лв.Естествено отказах.Въпросът ми е откъде мога да потърся такава дънна платка и да си я сменя сам, естествено ако цената на часта не е прекалено скъпа.

 

ПС:Пробвах и на батерия и със зарядно и без батерия със зарядно - винаги изключва.

Link to comment
Сподели другаде

Да, дънната платка беше другият вариант за причина.

 

Лично според мен не си заслужава да се прави ремонт на въпросния лаптоп. Дори и да намериш дънна платка, не мисля, че ще е драстично по-евтина, ако е нова. Ако е втора ръка, може и да е по-евтина, но пък тогава рискът се увеличава. За жалост не съм се занимавал много с подобни неща, така че мога да ти кажа с голяма точност къде да търсиш. Може би eBay и OLX.

Link to comment
Сподели другаде

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Здравейте.Имам нов въпрос относно същият лаптоп.Тъй като забелязах че рам модулуте в него са два, но различна марка искам да ги сменя с два еднакви които имам.Но въпросът ми е следният - модулите в него са DDR3 а аз имам DDR3L.Има ли някаква генерална несъвместимост или ще стане?

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...