Jump to content

Необяснимо поведение на дефектирала флашка


Препоръчан пост

Здравейте!Имам една флашка,която изглежда нещо се е повредила.Повредата стана когато я бях включил към телевизора и при опит да се възпроизведе филм,нещо й стана.Когато я включа към компа,се започва един цикличен процес,който е съпроводен със също такъв цикличен звук от компа.Процеса се изразява в това,че започват да се отварят прозорци на файловият мениджър и във всеки от тези прозорци излиза едно по малко прозорче със съобщението "Поставяне на диск.Поставете диск в Сменяем диск (G:)" и отдолу бутон "Отказ".Същевременно курсора на показалеца на мишката в този прозорец става едно въртящо се кръгче.Освен това тези прозорци си стоят независимо дали флашката е в порта или е впоследствие извадена.Знае ли някой как се оправя този проблем.Ако не може да се направи нищо за флашката,може ли поне да се види какви файлове е имало на нея?

Link to comment
Сподели другаде

Предполагам въпросните прозорци могат да бъдат затворени.

 

Опитай да задържиш Shift, преди да свържеш устройството. Ако проблемът е с някаква autorun функцията, това може да помогне.

Устройството появява ли се в This PC?

Ако да, коя опция е по подразбиране в контекстното меню? Т.е., като кликнеш с десния бутон върху устройството, коя опция е първата (в получер шрифт)?

 

Ако нямаш важни файлове, винаги можеш да опиташ просто да форматираш устройството.

 

В противен случай можеш да опиташ да възстановиш файлове с помощта на програма като Recuva или GetDataBack, макар че няма никакви гаранции, че възстановяването ще е успешно.

Link to comment
Сподели другаде

Прозорците се затварят от бутона "Отказ",за който споменах по-нагоре.При задържан клавиш Shift,няма някаква промяна,освен това че започна да се отваря и DVD-устройството на лаптопа.Да,появява се в This PC,но не показва информация за общ размер и свободно място.Първата опция при десен бутон е "Отваряне",а контекстното меню почти на мига веднага се затваря и поради тази причина незнам как ще може да се форматира,понеже заради процеса не може да има контрол върху опцията от менюто.Пък и както писах бих искал да разбера,какво съм имал на флашката,преди да става въпрос за форматиране.

Link to comment
Сподели другаде

Опитай да отвориш устройството с Recuva например. Обикновено е за възстановяване на файлове, но в случая можеш да я използваш просто да разгледаш съдържанието.

 

Как изглежда въпросното устройство в Disk Management (десен клик върху This PC -> Manage -> Disk Management)? Дай снимка, ако може.

Link to comment
Сподели другаде

  • 2 weeks later...

Незнам как може да се отвори устройството с Recuca,след като ми показа това:post-30503-0-81023100-1538466331_thumb.png

Успях да направя снимка на Disk Managеment с телефона,иначе по друг начин нестава.post-30503-0-96344700-1538466674_thumb.jpg

Link to comment
Сподели другаде

Хм, може би Recuva не се справя с подобни ситуаци. Не съм сигурен, не съм я използвал повече от два пъти.

 

В такъв случай, можеш да опиташ с GetDataBack, която е далеч по-пълноценен и качествен продукт, но и платен.

Link to comment
Сподели другаде

Може да се пробва да се сканира с test disk. или да се пробва възстановяване на дял с Minitool Parition Wizard - прилича на повреден MBR или на повредена файлова таблица

Link to comment
Сподели другаде

Не става с GetDataBack.Опитах и с другите програми,но дали заради това че си нямам хал хабер как се работи с тях или поради някаква друга причина резултата е нулев.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...