Здравейте.
Имам известни колебания при избора на мишка.Основното което търся е висок DPI, както и разширени макро възможности за настройка.
Засега се чудя между -
Razer Naga Trinity
ROCCAT Kne Aimo
Публикувано: 11 September 2018 - 09:17
Здравейте.
Имам известни колебания при избора на мишка.Основното което търся е висок DPI, както и разширени макро възможности за настройка.
Засега се чудя между -
Razer Naga Trinity
ROCCAT Kne Aimo
Публикувано: 11 September 2018 - 19:38
Маркетинговите отдели са си свършили добре работата, защото този мит, че е нужен висок DPI, не иска да умре.
Най-важното нещо в една мишка е ергономията, т.е. колко ще ти е удобна, а това се определя от формата ѝ и какъв захват използваш.
Знаеш ли какви са видовете захвати (начини за хващане/държене) на мишки? Ако да, какъв е твоят?
За какви игри ще се използва?
Бюджет?
Love is just a chemical, no matter the origin. We give it meaning by choice.
- Eleanor Lamb (BioShock 2)
Публикувано: 12 September 2018 - 17:30
За захват не съм сигурен - досега съм ползвал A4Tech Bloody V3 и ми е удобна.
Игри - Diablo 3, Dragon Age, Starcraft 2, Vampyr, Call of Chtulu
Бюджет - 200лв
Публикувано: 13 September 2018 - 18:22
Публикувано: 13 September 2018 - 20:03
Публикувано: 13 September 2018 - 21:05
A4Tech WOP 49 е най-удобната за ръката, която съм срещал. Много чувствителна. За съжаление не виждам от къде може да се купи, защото модела е много давнашен. Ако мога, пак от нея бих си взел, само дайте координати. Имам я по препоръка от служител на най-реномирания магазин и сервиз за компютри.
Публикувано: 13 September 2018 - 22:29
Не знаех че продуктите на Razer са проблемни. Мислех че са една от качествените марки.
Razer никога не са били еталон за качество, макар че в по-ранните си години съотношението им цена/качество не беше толкова зле. С времето занемариха контрола върху качеството на производство и сега съотношението им цена/качество е може би най-лошото от всички. За техен късмет, маркетингът им е отличен, което им движи компанията. Не че маркетингът не е много важен елемент за всяка компания, но за Razer това важи с огромна сила. Утре могат да се преименуват на „The Marketing Corporation“ и на никого няма да му направи впечатление.
Измежду най-големите имена сред производителите на гейминг периферия единствено Logitech заслужават внимание. Те са единствената компания, която всъщност се опитва да разработва нови технологии и се стреми към някакви иновации като цяло. Не че са ангелчета, те също имат някои доста прехвалени и надценени продукти, както и маркетингов отдел, който да хвърля пясък в очите на клиентите. И все пак, за разлика от останалите, имат някаква подплата.
Това разбира се не значи, че те съветвам да си купиш мишка на Logitech. Ако някоя друга мишка ти е наистина удобна, вземаш нея. За жалост изборът е труден. На повърхността не изглежда така, но колкото повече се интересува човек от това какви са факторите при избор на мишка и защо са важни, толкова по-ясно става колко сложен е изборът. Поне ако човек наистина иска да направи максимално добър избор. За щастие аз открих мишка, която за моите нужди е общо взето перфектна. Затова си купих и резервна (която не е идентична, но е на 99% същата, но на драстично по-ниска цена).
Както и да е, ако имаш други въпроси, питай. И не, DPI-ът не е важен. Това е една от най-големите маркетингови заблуди... може би в компютърната индустрия. Не че нямаше и други, но повечето потънаха в забвение. Тази обаче упорото отказва да си отиде. Геймърите са наивни същества. Макар че всъщност не е учудващо. Все пак са деца, които се радват на шарени светлинки.
Публикувано: 14 September 2018 - 14:06
Засега съм се спрял на ROCCAT Kone Aimo.
Относно останалите предпочитания за мишка.
тежест - предпочитам да е по тежка
искам да има максимални възможности за макроси.
Публикувано: 14 September 2018 - 15:24
За макросите е важен софтуерът и евентуално с колко бутони разполага мишката, за да можеш да използваш повече такива. Различните мишки разполагат с различни опции за настройка на профили и смяната им, за което ообикновено помага и вградената памет в самата мишка. За жалост обаче не съм запознат в детайли със софтуера на различните мишки. Не използвам макроси и за мен вградената памет в една мишка е важна дотолкова, доколкото да може да си съхрани настройките и да мога да деинсталирам софтуера на производителя.
0 регистрирани потребители, 0 гости и 0 анонимни потребители