Jump to content

Снимане на видео с телефон


Препоръчан пост

Наскоро опитах да снимам вечерно време(сцена от концерт) няколко видеа с телефона - LG G4. Бях на лошо място - отстрани на сцената, обаче видеото се получи дори по-зле, отколкото очаквах. Фигурите на хората излязоха прекалено ярки, лицата никакви не се виждаха. И най-лошото - не виждам никакви настройки - за разлика от снимането на единични снимки, за да се опитам поне малко да подобря картината.

При всички телефони ли е така или проблемът е само в този модел/марка?

Друг телефон ли да търся или друго устройство? Забелязах, че компактните фотоапарати са с моно-микрофон, което значи че заснетото видео е "3/4" образно казано. Загледах се в евтини видеокамери - цената им е като на добър телефон, а вършат максимум две от неговите функции(надявам се - достатъчно добре). Не съм сигурен обаче доколко компактна видеокамера може да се използва И като фотоапарат...

Link to comment
Сподели другаде

Забелязах, че компактните фотоапарати са с моно-микрофон, което значи че заснетото видео е "3/4" образно казано.

Често казано това за 3-те четвърти не го разбрах. Аз имам фотоапарат Canon PowerShot SX150 IS , който има два микрофона - ляв и десен.

 

 

 

Наскоро опитах да снимам вечерно време(сцена от концерт) няколко видеа с телефона - LG G4. Бях на лошо място - отстрани на сцената, обаче видеото се получи дори по-зле, отколкото очаквах.

Много е важно светлината да е зад теб, когато снимаш. Светлината играе по-големия фактор при заснемане на каквото и да било.

Link to comment
Сподели другаде

Имах предвид, че HD-видео(1080р) с моно-звук изглежда малко странно. Друг въпрос е доколко е реално това "стерео", когато двата микрофона са на едва няколко сантиметра разстояние. И третото е, че сайтове като Технополис понякога допускат грешки за техническите параметри на продуктите. По-странното е, че и самите производители невинаги обявяват ясно и еднозначно такива по-"второстепенни" детайли...

 

За съжаление няма как да контролирам светлините по и към сцената. Най-често се случва светлината да е частично към мен или пък да осветява изпълнителите и те изглеждат обвити в синкаво(по-често) сияние и тогава се чудя дали трябва да увелича или да намаля ISO-то...

 

Иначе вече си взех Panasonic DMC-TZ40 и започвам да го разучавам.

Link to comment
Сподели другаде

Май със всички е така... Минаха ми през ръцете три телефона... Всичките бяха горе долу така...Все пак телефон... Снима прави клипове, ама не баш...Имам си и фото апарат. Друга бира е определено!

Link to comment
Сподели другаде

  • 1 month later...

Мисля че в някои отношения този фотоапарат не е по-добър от телефона. Например на фотоапарата стъпките на ISO са през 100, а на телефона са през 50. Освен това - ако правилно съм разбрал инструкциите и това, което видях на практика - при снимане на видео пак настройките нямат особен ефект и още повече - не могат да се променят "в движение".

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...