Jump to content

Волейбол - Световно Първенство 2018


BojidarVasilev

Препоръчан пост

Русия си замина, очаквано! САЩ продължават да мачкат. Май няма да има кой да ги спре. Шампиони ще станат, без нито една загуба.

Изненадата, поне за мен, дойде от Полша-Сърбия. Не очаквах Полша да бият. Но сърбите, сами са си виновни, защото ги разиграха. В края на първият гейм, сърбите водеха 19-15 и се отпуснаха, като се увеличиха непредизвиканите грешки, които помогнаха на поляците да се върнат в гейма и да го спечелят. Въпреки загубата, шансовете на сърбите, за класиране на полуфиналите, остават големи. За да имат какъвто и да е шанс, италианците трябва да бият Полша 3:0 и пак няма да е сигурно дали ще продължат, защото ще се стигне до гледане на точкова разлика. А на Полша им трябва само един гейм и драмата за Италия приключва. Така, че от тази група най-вероятно отборите, които ще излезнат са Полша и Сърбия. Вече знаем, че от група I, излезнаха САЩ и Бразилия.

Link to comment
Сподели другаде

Бразилия опънаха Сърбия с 3:0 и са на финал. Малко по-късно ще видим и кой отбор ще се изправи срещу Бразилия за златото. Предполагам, че това ще е САЩ.
Link to comment
Сподели другаде

Е това немога да го повярвам. Полша победи САЩ и отива на финал.   :no: 

Финала от световното през 2014 се повтаря. Бразилия срещу Полша.

Link to comment
Сподели другаде

Полша, учудващо, защити световната си титла от 2014, но несъмнено направиха, може би, най-добрият си мач за този турнир. От друга страна, бразилците с много грешки и от сервис, и от атака.

 

И така, това беше последната волейболна тема за 2018 година. Разбира се, догодина отново ще бъдем тук, за да подкрепяме националния отбор по волейбол, като най-ранната възможност за това, би трябваки да бъде в началото на новата година.

През 2019 ще имаме няколко възможности да гледаме нашите национали:

  • Световна Квалификация за Олимпиадата в Токио през 2020
  • Лига на Нациите 2019
  • Европейско Първенство 2019
Има Европейски Игри, но в официалният сайт за игрите не е посочен волейбола, като една от дисциплините.

 

И като стана въпрос за Квалификации за Олимпиада, по сегашна информация, би трябвало да участваме в три квалификационни турнира:

  • Световни Квалификации - които съм ги написал и отгоре, като един от турнирите за догодина.
  • Ще има три интерконтинентални турнира и си мисля, че ще можем да участваме в един от трите, както беше 2012, където отново имаше такива турнира, като на един от тях бяхме домакини и победихме Франция с 3-1, за да може да се класираме.
  • Европейска Квалификация - също ако се стигне до там, до последна възможност (надявам се, че не), има и тази квалификация, която според името си мисля, че ще можем да участваме и в нея.
От световната квалификация, ще се дадат 3 квоти, а от другите квалификационни турнира - по една.

 

Само мога да пожелая успешна 2019! Но за да бъде такава, трябва да бъде поставена ясна цел, която да бъде следвана с всички сили и да бъде постигната на всяка цена! :bgflag:

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...