Jump to content

Нужда от помощ


Препоръчан пост

  • Отговори 46
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Спира копирането в един момент и дава грешка на някакъв файл " Не може да се чете от файла или диска източник"  :no:

Дисковете които записах днес и предните дни, спират копирането и показват грешка и на другия компютър. Явно при записването също е имало проблем, не само при четене.

Пробвах и със стар диск - на въпросния компютър и той спира да се копира, докато на другия компютър се копира целия.

IDE контролерите нямат промяна за сега. Нямам представа защо се бяха променили.

Дали е възможно от запрашена среда и/или рядкото използване на оптичното устройство (в смисъл някакво клеясване на определен сектор от пътя на движение на оптичната глава) да са причина. Също не изключвам разтърсване по време на работата. Или софтуерен проблем. Какво е твоето мнение?

Link to comment
Сподели другаде

Възможно е самата оптика да е замърсена разбира се, така че ако ти се занимава, можеш да отвориш устройството и да я почистиш.

 

Също така, можеш да опиташ и с друг носител. Не знам в момента какви точно дискове използваш, но да речем можеш да опиташ с Verbatim. Най-добре ще е да ми кажеш какви дискове са налични в магазина, от който пазаруваш.

Link to comment
Сподели другаде

Ако не е причина софтуерен проблем - заради промяната в IDE контролерите (не знам дали механичен проблем би променил в PIO Only Моde), то първо се съмнявам, че от разтръскване се е получил дефект защото помня един такъв случай докато правех запис на диск, но не помня дали преди това разтръскване имаше проблеми с оптичното устройство - забавяния... и второ замърсяване от прах - нямам представа за процедурата по почистване, но като имам време ще отворя устройството. Общо взето много рядко го ползвам, но ме дразни като имам проблемни елементи. Също и заради него мисля е причината при поправката чрез диск (не е могло да се прочете), да не се е поправил TCPIP.SYS файла.

Последно ползвах MAXELL дискове.

 

Не ми е много ясен въпросът с портовете - чета за проблеми в сигурността ако има отворени портове и не се били ползвали от програма... Това в същност са разрешения от Firewall ли - когато дадена програма ми изисква да я разреша в защитната стена и това разрешение съответства на даден номер порт ли? Или става дума за друго. Как да разбера имам ли такива проблемни портове?

Ако може някакъв линк да се ограмотя. Или ако може с няколко думи. Единствено мисля дали в прозореца Windows Firewall  >  Exceptions  въведените програми и сървизи се отнасят до отворените ми портове. и ако няма нищо налично там, означава ли, че нямам незадължителни отворени портове и налични програми на които съм премахнал отметките но си седят в прозореца дали са затворени портовете или изцяло трябва да се изтрият ?

Това нещо такова ли е и има ли проблем - пише за порт 445

 

post-42673-0-63735400-1534861681_thumb.jpg

 

Ще пусна да се обновят и драйверите и също MiniTool-а показваше и други елементи - виждат се част от тях на предишната , а също и на тази снимка.

 

post-42673-0-13161800-1534860662_thumb.jpg

 

Необходимо ли е и тях ....и вече да приключвам със занимавката по този компютър който исках да оправя от проблемите и като цяло мисля добре работи вече, че и ужасно много време ти отнех и безкрайно съм ти благодарен за помощта. Друго си е да се допита човек до специалист като теб :punish:

Имам питанки и за един лаптоп, но може би е добре да пусна друга тема и вероятно в друг раздел... свързано е с вируси, софтуер, хардуер, операционни системи... от всякакво естество...

Link to comment
Сподели другаде

За отваряне и почистване на оптичното устройство можеш да погледнеш тази тема.

 

Ако се съмняваш, че заради непрочитане на диск не е била успешна поправката, можеш просто да си монтираш ISO файла на инсталация на Windows XP на виртуално устройство (с помощтта на DAEMON Tools, Virtual CloneDrive, WinCDEmu и т.н.) и да опиташ поправка отново. Би трябвало да се засече наличен източник.

 

Коя е версията на tcpip.sys файла/драйвъра?

 

Не разбрах за кои питаш дали са необходими.

Link to comment
Сподели другаде

За отваряне и почистване на оптичното устройство можеш да погледнеш тази тема.

 

Много добра тема. Благодаря! Ще я имам в предвид.

 

 

Коя е версията на tcpip.sys файла/драйвъра?

 

Показвам го на снимката:

 

post-42673-0-44809000-1535008445_thumb.jpg

 

Колкото до актуализациите за които питах, имам в предвид тези които MiniTool-а не ги маркира след като избрах най-горе Selected by Windows Update  - тези оградените със синьо на снимката. Питах за тях защото виждам че втората е български за Internet Explorer 7, а една от актуализациите вече ми качи Internet Explorer 8. Също най-долу на снимката оградената със синьо Update for Windows XP (като има три такива до края на списъка не маркирани), също се чудя защо не е маркирана и съответно не съм ги инсталирал. В края на списъка също има актуализации свързани със Security Essentials Free Antivirus. Нямам антивирусна - предлага ми да я инсталира или само актуализация на несъществуваща ?

Въпросът ми е освен актуализацията на драйверите които ми предлага, предполагам и тези няколко Update for Windows XP ще е добре да инсталирам, кое още е необходимо ?

 

post-42673-0-80584600-1535009936_thumb.jpg

 

post-42673-0-72260300-1535010059_thumb.jpg

 

Отделно , в папка С:\ се виждат файлове, които според мен не са от стандартните. Дали има нещо нередно. Особено този .ini който съм показал на снимката ?

 

post-42673-0-56772700-1535010472_thumb.jpg

Link to comment
Сподели другаде

 

 


А и не би трябвало да е проблем да може да се деинсталира актуалзицията, както всяка друга.

 

Как става това с Windows Genuine Advantage Validation Tool (KB892130) ?

В "Добавяне и премахване на програми" пише "This update cannot be removed."

Link to comment
Сподели другаде

Предполагах, че ще може да се деинсталира нормално. Така или иначе, не би трябвало това да ти е проблем. Важните актуализации не изискват валидация, а ако имаш известията за нелицензирана операционна система и те дразнят, можеш да използваш RemoveWGA.

 

Ако настояваш да се опиташ да премахенш и валидационния инструмент, можеш да погледнеш тук.

 

Всичко е наред с файловете в C:\. Не че няма излишни, но не са проблемни или опасни.

Link to comment
Сподели другаде

Имам следния въпрос:

Две програми са направили архивни записи на определени файлове. На снимката съм ги посочил оградените в зелено и лилаво. Искам да архивирам актуалното състояние на файловете - тези оградени в червено. Как е добре да се постъпи?

 

post-42673-0-72190100-1535524245_thumb.jpg

 

 

Link to comment
Сподели другаде

Останаха 5 актуализации, които не могат да се инсталират... При всяко изключване се опитва да ги инсталира, но не успява.

Ще спра автоматичното обновяване, ще тествам как е в момента системата след всички неща които ми помогна да направя и да оправя проблемите и ако всичко е наред, искам да направя актуални архивни копия на регистри - система.

Link to comment
Сподели другаде

  • 1 month later...

Възможно ли е флашка HP v165w 8GB да не може да се форматира така, че от FAT, да стане на NTFS формат?

Исках да кача файл няколко GB (филм), но мисля заради FAT системата не ми позволи, а като пробвах с форматиране (стандартното - с десен бутон и от менюто - форматиране) да променя на NTFS, не се получаваше.

Link to comment
Сподели другаде

По принцип Windows XP може да форматира флаш памет в NTFS, но не и по подразбиране. След като свържеш, намери устройството в Device Manager, кликни два пъти върху него, иди на подпрозорец Policies, избери опцията Optimize for performance и кликни OK. След това трябва да имаш опцията за форматиране в NTFS.

Link to comment
Сподели другаде

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...