Jump to content

Какво ще стане с цените на РС компонентите и периферията при започващата търговска война на Тръмп с останалия свят?


Препоръчан пост

Вероятно дори за опитни икономисти ще е трудно да дадат сигурен отговор, но все пак търся някакви обосновани предположения за различни ситуации. Имам предвид, че от доста време обмислям да сменя монитора с по-голям - 32" 4к. Четох ревюта за вече 5-6 различни модела и обикновено като стигна до Screen Uniformity и се отказвам. :) Явно е въпрос на подсветката. Четох за някакъв Дел, който за разлика от останалите марки и модели има светодиоди по цялата площ, а не само по краищата. Само че онзи модел е 28 инча, а цената му е като за 32 предполагам. И предвид сегашните събития в глобалната геополитика - може би няма смисъл да чакам, а обратното - да взема каквото се предлага в момента, докато не е станало по-скъпо? 

Въпросът се усложнява първо от това, че почти всички РС части се произвеждат/сглобяват в Китай или региона и базовата им цена е в долари. Второ - ще има ли разлика дали марката юридически е американска(напр. Дел) или китайска/тайванска(Benq)? Очаква се ЕС да въведе контрамита за американски стоки - значи продуктите на Дел най-вероятно ще поскъпнат, но какво може да се каже за Benq(харесал съм си PD3200U)?

Link to comment
Сподели другаде

Здравей Sten,

по мое мнение, което не ангажирам никого с него, си вземи, нещо, което да ти свърши работа, с максимални опции, които биха те устройвали.

Цялата тенденция е насочена към така наречената: "Свърши ли гаранцията, нещо и се случва на техниката".

Най-пресният пример: Имам/х принтер, на който гаранцията му изтече преди някой ден, буквално 4 дена. Малко преди това му свършиха 4те глави. отидох, аз и се набутах с над 120 лв. за чисто нови глави оригинални, и при поставянето им, "принтера, сподели с мен, че черното няма да работи". :)

Минах през всички сайтове, дори и през официалният, за да видя какво да направя и т.н. Почистване, тестване, всичко, което беше описано, не помогна и сега съм с нова поръчка на принтер, защото може би, за да върви бизнеса в целият свят, някой си, не само за моят принтер, аз говоря по общо му, е решил да нареди може би софтуерно, принтера да спре да работи.

В този ред на мисли, съм се зарекъл, от тук, нататък да си търся "неща", които да могат да покрият моите изисквания, на що годе разумна цена.

Ако ти направя снимка на състоянието на принтера, никога няма да познаеш, че е използван, но е време да си купя нов...... (предполагам разбираш, какво се опитвам да кажа).

Хубав ден от мен.

Поздрави

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...