Jump to content

Препоръчан пост

Здравейте момчета. Както винаги не знам дали е правиния раздел!

Последният ми лаптоп. Dell Latitude 6430 дето го купих преди 2 месеца втора употреба. Грееше малко повече от необходимото на празен ход и понеже трябваше да чакам 1 месец за сервиз, взех , че го отворих. Вътре само умряла мишка нямаше! Чистих, нова термопаста, тръгна, никакъв проблем с Windows 8.1. Доволна съм много.

 

Играта VikingBrothers1,2,и 3  Много я харесва синът ми, на старата щайга с нейната си видео карта не тръгна имаше проблем с екрана https://forums.softvisia.com/index.php/topic/18794-%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B0-%D0%B8%D0%BB%D0%B8/ Сложих външна видео карта - тръгна. На геймърския комп - дето го събирах миналата година играта също прави проблеми,но за това не става дума сега. Само за пояснение.

Синът ми излиза във ваканция, и ще ходи при дядо си, на вилата. Трябва да му дам лаптопа!!! Е няма как!

 

Проблема: Пускаш играта, която и да е от трите издания и температурата на процесора хоп за няколко минути на 85 градуса, и бавно върви нагоре! Видео чипа и той солидарен с процесора 80-82 градуса! Иначе играта върви обаче...

 

И само с тия три игри! Иначе проблем никакъв с нищо. Ако го впредна с тежка програма, неговите игри (какви ли ги няма!) стрес тест с Аида, какво ли не още, максимум я докарва 75 градуса, на 100% товар на процесора!

Четох в сайта на производителя, изисквания към системата! Лаптопа е с далеч по високо възможности от изискванията! Нямам идея какво може да бъде! Със старата щайга даже и процесора стои на 50,55 а тука какво става и на геймърския комп? 

Идеи? Някакви специални настройки (дето нищо не разбирам от това. Или почти нищо!) на видеото?

Благодаря! :)

Накрая ще ги изтрия тия игри и няма да ги играе!

 

Link to comment
Сподели другаде

С какви други игри е тествано? С коя програма следиш температурата? На допир има ли разлика между загряването с проблемните игри и с останалитевеселата

Веселата ферма1,2,3, Call of Atlantis, The Golden Compass, Metal Gear 1,2 Silent Hill 1,2,3 Resident Evil 1,2,3 4, Warcraft, final fantasy 8,9,10 Тия ги има в момента на компа, Опитала съм ги всичките! Всяка коя повече коя по малко, товари компа! Но максимум температурата е на 72 градуса - Warcraft. Но тия викинги....85,86 и върви нагоре. 

С Аида.  Разлика има голяма. Ако си задържиш ръката на вентилатора с Викингите ще те опари!  Капаците стават горещи Знам ли...

 

 

п.п. То обяснявам, че лаптоп не е за игри, ама...кой те слуша!

Link to comment
Сподели другаде

Знам, че параметрите на лаптопа ги има някъде по темите, но според мен е логично да се дават винаги в темата в която става въпрос за него.

Аз бих пробвал да намаля честотата на процесора и видео картата до нива в които хем играта да върви, хем температурите да са по-поносими.

Link to comment
Сподели другаде

За всеки случай изтегли и провери температурите с Core Temp. Не че и AIDA64 не би трябвало да е достатъчно добра, но все пак...

 

При проблемните игри разликата само в температурата на процесора ли е или и температурата на видео чипа също се повишава?

 

Каква е натовареността на графичния чип? По-натоварен ли е при проблемните игри спрямо останалите?

 

И какво точно става на геймърския компютър?

Link to comment
Сподели другаде

http://store.picbg.net/pubpic/42/A2/d813c280c82142a2.jpg

 

Никаква разлика от показанията на Аида. В ляво, нормална работа-включен браузър. В дясно 45 сек. от стартиране на играта!

И видео чипа върви нагоре с 2-3 градуса по-ниска температура от процесора. Да, по натоварен е от другите игри!

На геймърския блокира картина и мишка за около 5 сек. После продължава но движенията са накъсани,човечетата се движат на тласъци някак... след време пак блокира и т.н.

Link to comment
Сподели другаде

В това няма никаква логика.

Питаш ме какво се случва, и ти казвам! А за логика...не знам!

Видео чипа седи 4,5 градуса под температурата на процесора. Като изключа "Турбото" отива 8,9 градуса над температурата на процесора!

вероятно защото вградения видео чип в процесора се изключва или не работи пълноценно. И всичкия товар отива на Nvidia чипа!

 

Имам два видео чипа  Intel® HD Graphics 4000 и NVIDIA NVS 5200M  

Link to comment
Сподели другаде

Ако процесора работи на честота до 3 400Mhz се загрява до 81 градуса, видео картата значи държи до 77 градуса (-4 от процесора).

Ако процесора работи на честота до 2 700Mhz се загрява до 85 градуса, а видео карта държи 94 градуса.

 

Това, че имаш две видео карти не дава отражение върху натоварването на външната/допълнителна карта освен ако играта не е пусната с нея и в двата случая!

Това, че турбо режима е спрян няма как да загрява нито процесора нито видеото повече.

 

Свали си GPU-Z и виж колко се товари видеото и кое.

 

Сигурно ли е, че правилно е почистен лаптопа?

Link to comment
Сподели другаде

Сигурно ли е, че правилно е почистен лаптопа?

Е какво сложно има в почистването на лаптоп? За някой...може би! За мен не е било никога проблем! Факт е ,че с нищо друго по компа, програми, игри, интернет, и каквото се сетиш, проблем няма. Нито с температури нито с нищо! Единствено тази игра създава проблеми, и предполагам, че има нещо в самата игра.

Link to comment
Сподели другаде

Въпросът е решен! Изтеглих от сайта на Алавар версия на играта която работи само 1 час. Няма загряване няма нищо! Процесор на 60 градуса и не мърда повече! 

Явно пача...прави нещо! Пуснах другото копие...кракнатото, пак същата работа, температура в звездите! 

Благодаря ви за отделеното време и весел празник!

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...