Jump to content

Термо паста или термо лепенка?


Препоръчан пост

Усещам, че пак ще разглобяваш :haha: но си има и положителен елемент- ще придобиеш опит.

Не позна! :) Той не е сглобяван от сутринта!  :haha: А и май няма да е днес, че имам и друга работа!  :yes:

Link to comment
Сподели другаде

Имай предвид, че термопадът уплътнява въздушната междина между плочката на охладителя и повърхността на чипа. разстояние. което не можеш да компенсираш с паста!

Link to comment
Сподели другаде

Имай предвид, че термопадът уплътнява въздушната междина между плочката на охладителя и повърхността на чипа. разстояние. което не можеш да компенсираш с паста!

Изглежда проблема не е в графичния чип, а в процесора и самия модел лаптоп... И не е от сега...

 

https://forums.lenovo.com/t5/ThinkPad-X-Series-Laptops/x100e-overheating/td-p/1032877

 

Въпреки, че и биос обнових и всичките препоръки направих...

Дали са и го подарък за 25 лв. От Виваком, като лоялен и стар клиент...

 

Много има писано по форума на леново за това , но явно без решение валидно, само някакви глупави обяснения от екипа на подръжката (актуализирай си драйверите за да не ти грее толкова !?!?!?) и без резултат... Що за съвет...

Звучи ми като провален модел лаптоп, недомислен, с едноядрен процесор ...нещо такова. Май няма да стане... Днес чета само форуми по въпроса.

 

Грее процесора, не графичния чип... 80 градуса...точно както го описа някой във форума на Леново...

Link to comment
Сподели другаде

А драйвърът за управление на захранването инсталиран ли е?

https://support.lenovo.com/th/nn/downloads/DS014924

Сложих я...Това е просто една програма еднаква с тази на Windows за пестене на енергия. Кога да заспива,кога да изключва монитора, на батерия, на захранване! Не виждам как може да помогне на процесора да не прегрява...? Сега в абсолютен покой температурата е 68-72 градуса. 

Отвориш ли браузър 80-85 А пуснеш ли клип 90 и ...чааал! Защитата изключва! Хем освен Хрома и Аида64 няма нищо друго инсталирано...А като наслагаш програми с техните update, безкрайни и тежки като ресурс, сигурно ще изключва още при стартиране...Както беше на практика като го донесе. Имаше много програми стартиращи автоматично! Паста сложих-хубава. Лепенка сложих... Ъпдейти правих, биос смених    И то с махнат долен капак и го обдухвам с един сушоар, иначе изключва.  Тест на Рам, Тест на харда, Тест на захранването. Все с сушоара де! :)Нищо! Никаква разлика. Нова инсталация му правих, пак с сушоара разбира се...

да не би пък нещо Windows да прави. Нищо по различно. Даже една флашка с Линукс, като жив диск, 5 минути и изключва. Повече идеи нямам... освен проблем със самата дънна платка... Да го носи в сервиз. Друго не знам какво да му правя!

 

Иначе готино лаптопче! Мъничко, кокетно и леко! :)

Link to comment
Сподели другаде

Съжалявам, че продължавам да ви занимавам... Но никога не съм била добра в тоя род решения!

 

Резултат от сервиза. Дънна платка за смяна. Имало дефектна серия с този проблем и просто трябва ново дъно.  Обща стойност на далаверата...250лв. Гаранция - 2 месеца !?!?!?  Това ми направи впечатление! Моя съвет беше ,да не се занимава...Купила го е за 10 лв.

Е да ама не...иска си го...Цената според мене е висока, по-добре да си купи нещо друго! Ама хем няма толкова пари, хем го иска...

Намерила по сайтовете дъна, има ги доста, от 45 до 75 долара, та даже в ebay една за 45 мисля, че беше даже с охладителната система.

Всичко е втора употреба, ако съдя по това, че процесора и видео чипа са омазани с паста! За мене това е скок в тъмното...50 на 50.. А и каква ми е гаранцията ,че няма да налетим на същия проблем... Ново дъно, поне аз в нета не можах да намеря...

Какво мислите за тая история? 

Благодаря!

Link to comment
Сподели другаде

Моето мнение е, че няма никакъв смисъл да се инвестират пари в този лаптоп. Далеч по-добре е да се купи чисто нов. Да, парите ще са повече, но е далеч по-сигурният вариант, а и самият хардуер ще е съвременен.

Link to comment
Сподели другаде

https://www.aliexpress.com/w/wholesale-ThinkPad-X100e-motherboard.html?spm=2114.search0104.0.0.512ee89bWrEtb1&site=glo&SearchText=ThinkPad+X100e+motherboard&SortType=price_asc&g=y&groupsort=1&initiative_id=SB_20180414120152&needQuery=n

Аз купувах от Reboto преди 5 месеца дъно за HP 250 G1 и всичко е както трябва. Че и платформата смених - чипсет от HM70 на HM75 и процесор от 2030M на Core i5 3230
Дъната са от разкулачени машини тествани.

Link to comment
Сподели другаде

Точно там ги гледах! От 40 до 75-80 долара. Разбирам,че са тествани, но от форумите разбрах, а и от сервиза са и казали, че дефекта се появява след някакъв период от време...Факт, че от сервиза дават само 2 месеца гаранция...Вероятно и тяхното дъно ще е втора ръка. Нови дъна вероятно не се правят вече, а и аз не успях да намеря ново в нета.

Така, че пак няма гаранция на какво ще попаднеш... Убедих я да си вземе нещо ново, има някакви промоции в момента за 600- 700 лв. На изплащане естествено. Пък този да почака.

Може лятото да се дадат 100 - 120 лв, за дъно, и каквото стане. Или ще си има два лаптопа, или след време ще пийне една студена вода с този! :)

Благодаря ви момчета за помощта и съветите! :)

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...