Здравейте! За да не я разтягам много, старото ми лаптопче сдаде багажа окончателно. И сега в кухнята няма...
Спряла съм се на това https://ardes.bg/pro...80077371-102179 Ще се ползва за всичко!
Какво мислите? Благодаря!
Публикувано: 01 March 2018 - 08:17
Здравейте! За да не я разтягам много, старото ми лаптопче сдаде багажа окончателно. И сега в кухнята няма...
Спряла съм се на това https://ardes.bg/pro...80077371-102179 Ще се ползва за всичко!
Какво мислите? Благодаря!
Зад всеки прецакан компютър стои по един човек, който твърди, че нищо не е пипал по него.
Да се откажа от ХР ? Хайде бе! Шегувате ли се?!...Е да де, ама...май...ще си кажем вече сбогом
Публикувано: 01 March 2018 - 09:02
Love is just a chemical, no matter the origin. We give it meaning by choice.
- Eleanor Lamb (BioShock 2)
Публикувано: 01 March 2018 - 09:59
Бюджет?
Не повече от 500!
Зад всеки прецакан компютър стои по един човек, който твърди, че нищо не е пипал по него.
Да се откажа от ХР ? Хайде бе! Шегувате ли се?!...Е да де, ама...май...ще си кажем вече сбогом
Публикувано: 01 March 2018 - 10:39
Защо 12,5"?
Старото лаптопче какво беше?
Как се употребява - на маса, плот или на диван в скута?
Трябва ли да има оптика - т.е. вероятно има и други лаптопи/компютри в близост и ако толкова се наложи ползването на диск ще има къде да се прочете запише.
С каква ОС ще се ползва (Да се откажа от ХР ? Хайде бе! Шегувате ли се?!)?
Какво е "всичко" за Вас?
Публикувано: 01 March 2018 - 11:55
Защо 12,5"?
Старото лаптопче какво беше?
Как се употребява - на маса, плот или на диван в скута?
Трябва ли да има оптика - т.е. вероятно има и други лаптопи/компютри в близост и ако толкова се наложи ползването на диск ще има къде да се прочете запише.
С каква ОС ще се ползва (Да се откажа от ХР ? Хайде бе! Шегувате ли се?!)?
Какво е "всичко" за Вас?
Стария беше този:
Само че замина!
Употребява се както дойде. Оптика трябва, камера и микрофон и HDMI USB2-3 Wi-Fi, Lan O.C. Windows 8.1 Pro.
Всичко!? Интернет, скайп, филми , музика, офис пакет, писане на субтитри. Сваляне на филми, мачкане и т.н. Редакция на аудио, на видео.
Монтаж на видео, HD филми! Само със сигурност няма да се програмира с него!
Публикувано: 01 March 2018 - 15:07
Ако наистина ти трябват всичките тези неща, ето три предложения...
Ако наличието на лицензирана (поне предполагам, че е такава) версия на Windows е важно, тогава това ми се струва приличен вариант.
В противен случай това или това. Разликите са, че първият има и отделна видео карта, по-добра батерия (ако изобщо държи, след като е втора употреба) и дисплей с малко по-голяма разделителна способност.
Публикувано: 01 March 2018 - 15:54
Ако наистина ти трябват всичките тези неща, ето три предложения...
Ако наличието на лицензирана (поне предполагам, че е такава) версия на Windows е важно, тогава това ми се струва приличен вариант.
В противен случай това или това. Разликите са, че първият има и отделна видео карта, по-добра батерия (ако изобщо държи, след като е втора употреба) и дисплей с малко по-голяма разделителна способност.
О не! Хич не държа на лицензиран Windows. Още повече Windows 10...Нещо не ми допадна тая оперативна система.
Особено с разни игри - блокира краковете! Мисля,че варианта от 451 лева е добър за нуждите в кухнята, и за това с което се занимавам!
Благодаря. Пак избра май най- доброто!
Публикувано: 08 March 2018 - 19:19
Не повече от 500!
За тези пари стрино не би могла да си купиш свестен телефон, та камо ли . . . лаптоп!?
Публикувано: 09 March 2018 - 00:15
Абсолютни глупости.За тези пари стрино не би могла да си купиш свестен телефон, та камо ли . . . лаптоп!?
Публикувано: 10 March 2018 - 17:13
Вчера лаптопа дойде, борих се 6 часа...драйвери,както обикновено! Отказах се от 8.1 защото ударих греда с драйвера на видеокартата. Не става,запъва, блокира, връща драйвера на Microsof, fatal erorr critical и т.н.... Лаптопа е със стикер - лиценз за 7 Та му сложих накрая 7 професионал 64. Трепач е! Само не знам...дали е нормално...Аида мери температурата на процесора...без товар 55 градуса. Като го впрегна с нещо много на 100 процента процесор, стига и до 80 градуса...?
Четох по нета че на I5 критична температура е 105 градуса...знам ли? Иначе компютъра хвърчи! Ама тая температура... От страни на отвора на вентилатора като е натоварен косата може да си сушиш!
Публикувано: 10 March 2018 - 18:07
Публикувано: 10 March 2018 - 18:43
По принцип не би трябвало да има проблем и с Windows 8.1, че дори и Windows 10, защото драйвъри за компонентите има. Не знам ти откъде си изтеглила драйвъра.
Температурите не са оптимални, но са в рамките на нормалното. Не знам дали лаптопът е почистван, но не би била лоша идея да му се направи една профилактика: да се почистят контактните повърхности на охладителя, да се смени термопроводимата паста с качествена, да се продуха изхода на радиатора и т.н. Не е наложително, но може би ще смъкне температурите леко.
Не мога да го пипам. В гаранция е! Драйвери теглих от HP и Dell Тези от HP хванаха веднага, за разлика на тези от Dell. Опитах от lenovo и други, но ми предлага някакви донлоад инсталатори,
дето са по 20 kb. и не смея да ги пускам защото съм брала с подобни много ядове! Не мога да изчистя компа после 100 часа от разни "полезни" програми!!! Че и заключени и трябва да ги махам с жив диск.
Четох във Википедия за Dell Модела на компа е от 2012...Не знам дали са правили драйвери за 8.1 и 10 после... Пише че стават ама...нещо ударих греда. С видеото, с Sata контролерите, с блутутът, с чипсета...знам ли? Но със седмицата върви на пушка!
Публикувано: 10 March 2018 - 18:59
Не знам защо първо прибягваш до HP и Lenovo, след като драйвър има на сайта на NVIDIA.
Публикувано: 11 March 2018 - 10:49
Не знам защо първо прибягваш до HP и Lenovo,,,
Ами...питай ме да ти кажа... и аз не знам! С тоя пакет всичко се инсталира без проблем! Вече съм с 8,1! И никога не разбрах, защо сайтовете на производителите предлагат драйвери дето я станат, я не станат! Благодаря ти отново!
п.п. И странно...максималната температура на процесора се смъкна с 5-6 градуса!
Публикувано: 11 March 2018 - 12:07
На страниците на производителите (Dell, Lenovo, HP, Toshiba и т.н.) се предлагат точни и правилни драйвъри, но за конкретен модел лаптоп и операционна система. Не можеш обаче да очакваш драйвър даден хардуерен компонент, да речем WiFi карта, изтеглен от сайта на HP да се инсталира на лаптоп на Acer например, дори и да изглежда, че безжичните карти са еднакви.
Възможно е да работи разбира се, но е напълно нормално и да не работи.
0 регистрирани потребители, 0 гости и 0 анонимни потребители