Jump to content

Бутон за Вкл. на дел оптиплекс 745


Препоръчан пост

Здрасти!  Компютъра е Дел оптиплекс 745 и при включване, доста често бутона не реагира за да се включи компютъра, изисква се по- силно натискане, та да се включи. 

Може ли да ме посъветвате, каков да направим - да го отворим и да опитам да почистя бутончето отвътре ли? Може би там е някаква плъстинка и плъстинката не прави добър контакт??? 

Или дали се продава такъв бутон /механизъм/ да го сменим? 

Благодаря! 

Link to comment
Сподели другаде

Не съм запознат с бутоните за включване на Dell Optiplex, но наистина ми звучи като механичен проблем. Възможно е да не прави добър контакт, но не мога да кажа колко разглобяем ще е предният панел, за да се стигне до почистване.

 

Не мисля, че някъде се продава само бутон/механизъм за включване на Optiplex.

Link to comment
Сподели другаде

Ако сте сръчни в ръцете не пречи да отворите капака и да видите как е достъпа до бутона от вътрешната страна. След като се запознаете с това може да прецените дали подлежи на разглобяване или не. Ако подлежи отваряте го и преглеждате състоянието му - може пластмасов елемент натискаш пластините да е дефектирал или нещо по самите пластини - побългарявате го според случая. Ако не става да се отваря може да се замислите за байпас на цялото копче - преглеждате към кои пинове водят кабелите от бутона и на тяхно място слагате други (най-лесно става с бутон от друга машина, но може и с подръчни средства и малко фантазия).

 

Вариант е да погледнете в настройките на биос-а дали няма горещ клавиш за палене на системата и да го активирате (може и да е комбинация).

 

Успех!

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...