Jump to content

Свързване на външен хард диск с Smart ТВ


Препоръчан пост

Здравейте! Намерих само подобна тема, но без нужния ми отговор. Проблемът ми е следния: Скоро се сдобих с външен хард с 1Т , та интересува ме възможно ли е да кача филм на него и да си го пусна на телевизора, усбто на харда е 3.0. Новият ми телевизор е с 2.0 , имам и тв с 3.0 , но ефектът е същия! Телевизорът не открива нещо свързано към усбто! Разликата между двата телевизора е, че при този с 3.0 светна индикаторната лампичка на харда! И двата телевизора са  модел 2017-та год.

Link to comment
Сподели другаде

Би трябвало да може! Аз гледам филми именно така с телевизора. Не съм имала проблеми. Само като го включа харда към телевизора, любезно ми предлага да го форматира,само дето му отказвам! :) Да не би самия хард да има проблем? Или някаква опция в настройките пропускаш? Прочети внимателно упътването!

Link to comment
Сподели другаде

Модели на телевизорите, модел на външния твърд диск?

С флаш памет пробвал ли си дали ги разпознава?

И също така дали разпознава NTFS файлова система!

Диска с колко дяла е?

Link to comment
Сподели другаде

Телевизурите са Сони и Самсунг а харда е Transcend StoreJet 25A3 1Т нищо не съм правил по него само качих един филм и пробвах дали ще тръгне. С флашки нямат проблеми ТВ-те. В упътването пише че разполага с NTFS система.

Link to comment
Сподели другаде

Питай мен за тези работи. Има една аномалия, която наш сънародник е заковал на специално място на български език в своя блог за да знаят и други читатели, мисля че беше някакъв бизнесмен, но това открих с железни нерви и търсене, а сега убий ме не го откривам. Той е категоричен, че това му решава проблема, на мене също ми го реши. Та този учен отбеляза, че открил аномалия и има разлика при форматиране в NTFS под Windows и форматиране в NTFS от програмата на производителя на твърдия диск. И двете форматират в NTFS, но едното е различно и няма как телевизора да го разпознае поради малфункцията на Windows OS. Тоест - форматирането от операционната система е кьорфишек! Аз имах проблем с WD Elements и телевизор LG. За съжаление телевизора не ме подкани да форматирам. Убеден съм обаче, че форматирането в друга различна и недопустима файлова система ще накара телевизора да те подкани за формат, при което е възможно да се отстрани проблема, но аз го направих директно така, ето какво се случва (АНОМАЛИЯ 1):

1. Формат NTFS под Windows -> резултат (разпознаваем за Windows хард диск, неразпознаваем за LG).

2. Формат NTFS с програма на производителя -> резултат (разпознаваем за Windows хард диск, разпознаваем за LG).

 

Следва опит с втори диск, чийто капацитет не е допустим, тъй като надвишава 2TB, тоест диска е 3TB. (РЕГИСТРАЦИЯ НА АНОМАЛИЯ 2):

1. Формат NTFS с програма на производителя -> резултат (разпознаваем за Windows докато хард диска е все още забоден, за LG тест не правим по обясними причини)

​2. Включване диска към друг чужд компютър (вече забождаме) -> резултат (подкана за формат от Windows 10 OS, системата не разпознава файловата система)

​3. Разрешаваш на Уиндоус да форматира с quick format трите терабайта диск, и той става вече използваем за Windows.

 

​ЗАКЛЮЧЕНИЕ: Както инженера го бе посочил в категоричното си мнение, така и аз констатирах същото - има разлика във форматирането към една и съща система NTFS. Имате Fake (фалшива), имате и Real (истинска).

Link to comment
Сподели другаде

Добре но не виждам програма с коята да го извърша. Или аз нещо не разбирам. 

 

Имат всички, до сега съм пробвал Kingston и Western Digital.

Намерих ти и източника, който ми помогна.

 

http://img12.lostpic.net/2017/12/25/8f073bf8944b1c69ed94843220265660.png

Link to comment
Сподели другаде

Добре но не виждам програма с коята да го извърша. Или аз нещо не разбирам. 

Форматирай го с Windows. Възможно е версията на NTFS  да е по-стара например версия 3.0. ,с която работеше Windows 2000. и за това телевизора не го разпознава диска. Хипотеза! Някой програми за Формат и манипулация на твърди дискове по-стари например Magic Partition по-стара версия използва NTFS vers. 3.0 От XP и нагоре всички ОС Windows ползват NTFS vers. 3.1 NTFS има 5 версии. излезли през годините. 1.0, 1.1, 1.2, 3.0, 3.1 Ако телевизорът ти вижда само версия 3.1 последната, a харда по някаква причина е с NTFS v 3.0 възможно е да не разпознава харда. Все едно на компютър с DOS или Windows 95, 98 да закачиш диск форматиран на каквато и да е NTFS! Изобщо няма да го види!

Не разбрах от темата само дали си пробвал харда на компютър, за да разбереш дали е в изправност самия хард?

Има и друго за проверка. До колко мегабайта диск виждат тези телевизори!

Link to comment
Сподели другаде

Да няма проблем да се свърже към настолния или лаптопа. Ще пробвам да го форматирам през уиндоуса , понеже не намирам програма на самата фирма transcend с коята да го направя. Благодаря за помоща! 


На Сони ТВ забелязвам че не се пуска дори лед лампичката на харда! Възможно ли е да не може да го захрани? 

Link to comment
Сподели другаде

Какъвто и да е телевизора има още нещо с което да се съобразиш - колко голям хард диск могат да поддържат. Ако ти имаш 1Тб хард диск, а телевизора ти поддържа 500Гб хард диск ясно е, че няма да тръгне. Провери до какъв размер хард диск поддържат твоите телевизори.

Link to comment
Сподели другаде

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...