Jump to content

Проблем при зареждане на Windows


mitak88

Препоръчан пост

Здравейте, имам нужда от малко помощ и се обръщам към вас. Така става въпрос за лаптоп, с ОС Windows 7 pro при включване излиза син екран, грешката е driver_irql_not_less_or_equal  STOP: 0x000000D1. Прочетох доста за тази грешка преди да правя каквото и да било. Първо направих тест на RAM памета с memtest, здрава е, следващия тест беше на HDD, тествах го с Victoria, и той е здрав, няма лоши сектори. Насочих се към ОС, направих чекдиск - chkdsk /r , сканиране - sfc scannow, никаква промяна. Проверих за вируси с Malwarebyte, изчистих темпъри файловете и пак нищо. Остана дънната платка, насочвам се към видеочипа, в safe mode зарежда, в този режим знам, че производителността на видео картата е намалена и позволява зареждане на ОС (но не винаги зарежда). Дали драйвера не е омазан или видеочипа е дефектен.Отворих задния капак за да проверя дали има прах, чист е, RAM памета има два слота, свалих я почистих 'перата' и я поставих в другия слот, няма промяна. Измерих температурите, с AIDA всичко е в границите на нормалното 50 - 55 градуса. Това е всичко, което направих, ако имате други идеи ще се радвам да споделите. Благодаря ви за отделеното врем и весели празници.

Link to comment
Сподели другаде

модел: eMachines G520

процесор: Intel Celeron 575

chipset: Intel GL40 Express

 

video: Intel GMA 4500MHD

RAM: 2GB DDR2-667 MHz

HDD: SATA 120 GB

 

Пробвал съм съм с live CD на Linux Ubuntu, пропуснал съм да го спомена, за което се извинявам. Работи без проблем, но не знам какво ще се случи ако го инсталирам.

Link to comment
Сподели другаде

Имаш ли нещо ценно в тази ОС?

На колко време е тя?

 

Аз бих си направил един бекъп на ОС-а (ако имам нещо чак толкова ценно там) и бих сложил наново и начисто ОС-а, като предварително си подготвя и драйвери (най-вече мрежови).

50-55 градуса не са малко като ти гледам и хардуера.

След новата инсталация бих огледал кое колко градуса е в престой и натоварено и тогава може да се помисли за профилактика ако не му е правена скоро.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...