Jump to content

Търся програма за поправка на jpg


Препоръчан пост

Здравейте,

Има такава тема, но е от 2011 година. Някой попадал ли е на по-нова и "читава" програма за възстановяване/поправяне на повредени jpg/jpeg файлове? На стара SD карта, докато възстановявах изтрити снимки, освен тези, които ми трябваха, намерих и такива, които смятах за безвъзвратно изгубени. Та сега се опитвам да ги възстановя и тях.

Копирах ги на харда, не очаквам чудеса - снимките са на картата от преди 3-4 години, а тя е ползвана доста активно. Някои, като thumbnail в експлоръра, изглеждат добре, но при отваряне половината снимка липсва. Та ето това се чудя - явно информацията я има във файлът, но нещо пречи да се "визуализира" - има ли програма, която може да реши този проблем (и да е безплатна, естествено :haha:)?

 

:offtopic: Между другото, за възстановяването ползвах програма, която до момента не бях чувал - http://www.puransoftware.com/File-Recovery.html

Имам спомен, че и преди съм ги търсил (старите снимки) с Recuva и Restoration, но тогава нищо не намерих. Форматирах картата, и я дадох на една позната да я ползва. И вчера ми я върна, че си изтрила снимките по невнимание. А аз намерих и моите си изгубени снимки ... :superman:

:offtopic:

Link to comment
Сподели другаде

Не мисля, че има програма, която да може да възстанови напълно повредени изображения, особено пък безплатна. Не съм се занимавал особено, но можеш да опиташ тази.

Link to comment
Сподели другаде

post-10468-0-52456700-1512459085_thumb.jpg

Благодаря!

Както казах, не очаквах чудеса, но не се сдържах да кача резултата от "възстановяването", за да му се посмеем заедно :haha:

Thumbnail-лите на оригиналът и "поправената" снимка изглеждат ОК, но поправянето се състоеше в заместването на голямото синьо петно с голямо кафяво такова (+watermark) :haha:

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...