Jump to content

Проблемна флашка


Препоръчан пост

Здравейте!Има една флашка с която имам проблем и търся програма с която да разбера дали флашката е повредена.Имам филми на нея.Когато я включа към лаптопа ми изкарва съобщение че трябва да се форматира,а телевизора ми съобщава че не намира видеофайл.Флашката е DataTravel 100 G3.

Link to comment
Сподели другаде

Ако имаш наистина ценни файлове, можеш да се опиташ да сканираш устройството с някоя програма за възстановяване на данни като да речем GetDataBack (Simple). В противен случай директно можеш да процедираш с предложението на колегата.

Link to comment
Сподели другаде

Пробвах с GetDataBack (Simple).Избирам 4-то ниво.Показва ми на 99% файловете които могат да се възстановят.Създавам имидж файла,но после когато го монтирам ми излиза съобщение че имиджа е повреден.

Link to comment
Сподели другаде

Ами доколкото разбирам,програмата създава имидж файл на това което е на флашката.От Tools и Create image създавам имиджа.В момента го виждам този файл с размер 14,5 GB/15 248 832 KB/ и име Untitled.Десен бутон върху него и Монтиране и ми изкарва съобщение "Монтирането на файла е неуспешно.Файлът на образа на диска е повреден".А между впрочем когато програмата създаде файла,видях че имаше 0 грешки.

Link to comment
Сподели другаде

За какво отиваш в TOOLS менюто изобщо? В ляво би трябвало да се появи флашката ти като устройство. Кликаш там.

Да и?Виждам в прозореца някакви два файла,$MFT и $MFTMirr с размери 3670016 и 4096,което очевидно не би трябвало да е само това.После какво следва?

Link to comment
Сподели другаде

Форматирал ли си вече флашката на Full Format?


Ако не си затрил всичко окончателно може да пробваш да потърсиш нещо друго, като R-Studio или Power Data Recovery пълните версии и да пробваш да сканираш с тях.

Link to comment
Сподели другаде

Да, аз затова питам дали си форматирал по първия съвет на FULL FORMAT, защото ако си го направил вече е безсмислено да се мъчиш да възстановяваш. Ако не си, то пробвай с някоя от тези програми, за които писах.

Link to comment
Сподели другаде

Не,не съм форматирал разбира се.Може и тях да пробвам,въпреки че не виждам защо не и с тази.Сетих се защо не ми тръгва имиджа.Предполагам защото флашката е с различна файлова система от тази на комютъра ми,а аз го създадох на него.Може би ще стане ако го направя на някоя друга празна флашка със същата файлова система като първата.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...