Jump to content

Програма за дистанционна работа с Windows 7 Pro


Препоръчан пост

Искат да инсталирам някаква програма за отдалечена работа с Windows 7. Подобна на Team Viewer, но не било необходимо да се въвежда парола от Team Viewer, а Username и Password на действително регистриран потребител на самия Windows 7. С други думи не е нужно да има човек при компютъра, който ще бъде управляван дистанционно, за да съобщи паролата на отдалечения оператор, а е достатъчно, компютърът да е включен и тази програма за дистанционна работа, да е стартирана. Коя е тази програма, която да инсталирам на компютъра и на лаптопа,която да позволява такъв начин на дистанционна работа ? - от лаптопа да се управлява десктоп компютъра (и двата са с Windows 7 Professional).

Link to comment
Сподели другаде

Здравей,

като начало тук можеш да видиш например колко много такива програми има.

Второ: Искат или искаш?

Трето: И team Viewer има тази опция да има регистрация, да има постоянна парола и да може да се влиза в определен компютър (лично аз го използвам).

Link to comment
Сподели другаде

Всеки Windows (Pro и по-висока версия) си има RDP.

За външна програма може и това да се ползва TightVNC.

 

Хубаво е обаче да си изясниш кой, какво и как иска да работи. С какъв софтуер, през колко бърза връзка и т.н.

Също така връзката само през локална мрежа ли ще е или през глобалната и какви защити ще сложите, тъй като само Username и Password може да се окаже недостатъчна.

Link to comment
Сподели другаде

И аз давам един глас за Team Viewer. Става както за отдалечен достъп така и за прехвърляне на файлове. Само имам едно питане към колегата k0st4din ако знае нека сподели тъй като ползвам безплатния вариант какви са му ограниченията?

Link to comment
Сподели другаде

Ако наистина става въпрос за име и парола, тогава е напълно възможно да е използван Remote Desktop. Като цяло това е най-добрият вариант за отдалечен контрол, но с някои уговорки:

- нужно е контролираният компютър да разполага с публичен (реален) IP адрес;

- нужно е да се направят нужните настройки на контролирания компютър: да се разреши в защитната стена достъпа до компютъра, както и евентуално да се пренасочи порт в рутера, ако се използва такъв;

- нужно е контролираният компютър да има акаунт с парола; без парола не може да се осъществи връзка; това значи, че или трябва да има отделен специален акаунт за отдалечен контрол, или потребителите, които използват въпросния компютър нямат против да въвеждат парола при влизане в акаунта;

- при създаване на отдалечена сесия контролирания компютър ще е неизползваем от други потребители.

 

Ако е нужно потребителят, използващ компютъра, да остане в акаунта си, тогава ще трябва да се използва нещо от порядъка на TeamViewer или Supremo. След инсталация, могат да се настроят да се стартират с Windows и да имат предварително зададени пароли за достъп. Така винаги ще може да се влезе с даденото ID и паролата.

Link to comment
Сподели другаде

Имаме един лаптоп, който беше ползван от колежка за отдалечен достъп до нейния служебен десктоп-компютър, когато тя не е в офиса, обаче трябва да направи нещо на десктоп компютъра си, (примерно от нейния дом или от някъде другаде). Лаптопът започна често да се рестартира и аз му инсталирах Windows 7 Pro. Не знаех какъв софтуер е използвала за отдалечен достъп. След като вече унищожих стария Windows XP чрез новия Windows 7, тя ми каза, че е ползвала някакъв софтур, но не може да ми каже точно .... 

За да възстановя възможността и за отдалечен дотъп попитах тук чрез тази тема, защото досега съм ползвал само Team Viewer във варианта, аз съобщавам номера на моя компютър и паролата за достъп, а отдалечения оператор ги ползва за известно време и след това освобождава компютъра, да си продължа работа. А колежката иска по всяко време, дори и след работно време при работещ неин служебен компютър да си влиза с акаунт и парола. Може би най-лесно за мен ще е да настроя Team Viewer за работа по искания от нея начин, понеже така или иначе съм инсталирал този софтуер на лаптопа. Остава да разбера как да настроя Team Viewer или ако не става с него вече ще трябва да премина на по-сложен вариант може би чрез Remote Desktop ....

Link to comment
Сподели другаде

След като вече си забърсал машината която се свързва минаваш на план Б и гледаш в машината към която се е свързвала какво има.

Най-добре е да го направиш както е било иначе рискуваш да излезеш виновен.

За друг път да знаеш девет пъти питаш за какво ще се ползва един път преинсталираш ОС.

Link to comment
Сподели другаде

Може би най-лесно за мен ще е да настроя Team Viewer за работа по искания от нея начин, понеже така или иначе съм инсталирал този софтуер на лаптопа. Остава да разбера как да настроя Team Viewer

 

Инсталирай пълната версия и направи един акаунт на teamviewer, след което на втората снимка постави парола, която тя ще я знае.

По този начин ще може да си се свързва, когато си поиска и където и да се намира.

Не забравяй да отметнеш да се включва viewer-a при пускане на компютъра.

post-18983-0-32662100-1507663648_thumb.jpg

 

post-18983-0-86557300-1507663370_thumb.jpg

 

И аз давам един глас за Team Viewer. Става както за отдалечен достъп така и за прехвърляне на файлове. Само имам едно питане към колегата k0st4din ако знае нека сподели тъй като ползвам безплатния вариант какви са му ограниченията?

Да ти кажа, никога не съм се замислял върху това каква е разликата, защото с версията за лично ползване се свързвам с над 35 компютъра и всички са ми запеметени и мога да влизам навсякъде с пълен контрол. Прави ми впечатление, че ми липсва оцията VPN, мисля че това е разликата (но не съм убеден).

Link to comment
Сподели другаде

@k0st4din

Благодаря за подробното обяснение по отношение настройката на Team Viewer. Ще се възползвам утре в офиса ....

 

@Night_Raven

Благодаря за подробното обяснение по отношение Remote Desktop, мисля че не е по моите възможности, да го настроя поради недостатъчните ми знания в тази област .... 

 

@plamen_80

Благодаря за съветите, за в бъдеще ще бъда крайно внимателен преди да преинсталирам ОС ....

Link to comment
Сподели другаде

По принцип задаването на автоматично стартиране на Teamviewer е риск за сигурността. Силно пожелателно е дължината на паролата да се зададе да е 8 символа (Password Strength).

post-18983-0-86557300-1507663370.jpg
VPN  си има и в безплатната версия.
Ограничения настъпват при честа достъпване на повече от две машини. Тогава програмата смята, че се ползва комерсиялно и започва да изиаква закупуване на лиценз и дда прекъсва връзката на кратки периоди от време.

Link to comment
Сподели другаде

 

 


По принцип задаването на автоматично стартиране на Teamviewer е риск за сигурността.

Така е, но ние изпълняваме и помагаме на потребителя да достигне до неговите желания. :)

А да не ти споменавам, че обяснявам 1 час, коя иконка трябва да се натисне, когато се чуем по телефона за да ми се даде ID и pass и се започне: - Ма, аз нямам такава иконка! ;)

Поздрави

Link to comment
Сподели другаде

 

 


Ограничения настъпват при честа достъпване на повече от две машини. Тогава програмата смята, че се ползва комерсиялно и започва да изиаква закупуване на лиценз и дда прекъсва връзката на кратки периоди от време.

Това за честото достъпване и аз го бях чел някъде, но колко често трябва да е то и с каква продължителност, че да не го сметнат за комерсиално.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...