Jump to content

Препоръчан пост



Процесор -  165.60лв



Кутия - 77лв


 

Здравейте, според вас тази конфигурация как би се справила с по - новите игри? 

Link to comment
Сподели другаде

Зависи какви са ти очакванията, с какъв монитор разполагаш, на каква разделителна способност искаш да играеш, колко си готов да жертваш графични детайли и т.н.

 

А и конфигурацията е лоша като цяло. Не е добре просто да мяташ произволни компоненти в кошницата.

 

Дънната платка и процесорът са несъвместими, защото са на коренно различни платформи. Дънната платка е излишно скъпа за нуждите ти. Процесорът е стар и на този етап е бита карта. Видео картата е слаба за по-сериозен гейминг, но не е и ужасна.

Захранващият блок е пълна скръб. Единственото, за което е подходящ, е да подпира врати.

 

Ако кажеш 1) от кой магазин мислиш да пазаруваш, 2) с какъв бюджет разполагаш и 3) дали вече имаш монитор, може и да се измисли нещо.

Link to comment
Сподели другаде

Здравей, съжалявам че не можех да отговоря по рано.

Марката на монитора е LG, не знам точен модел и т.н, максималната резолюция 1280 x 720, бях го хванал на промоция, и го взех преди година някъде. 

Също така имам и един въпрос, каква е разликата между водно охлаждане и обикновенното което не включва вода..

Link to comment
Сподели другаде

Или кажи точния модел на монитора, или кажи дали има DVI вход, защото ако няма някакъв цифров вход, ще ти трябва нов монитор.

 

Относно охлаждането, не схващам кое му е сложното: едното използва течност (най-често вода), другото използва въздух. 

Link to comment
Сподели другаде

И последен въпрос, за жалост малко накъсано ми идват наум заради по-необичайната ситуация. Възнамеряваш ли да сменяш този монитор със съвременен през следващите месеци или ще го смениш заедно със следващия ъпгрейд/смяна на компютъра?

Link to comment
Сподели другаде

В такъв случай ето ще предложа конфигурация, която ще използва компоненти от двата магазина. Смятам, че така е по-логично, макар и малко по-неудобно. Ако настояваш магазините да имат самостоятелни конфигурации, кажи.
 
Общата сума надхвърля бюджета ти малко, защото ти предлагам да не купуваш видео карта сега, а да ползваш вградената в процесора известно време, докато не събереш пари за отделна. То така или иначе на този монитор няма да ти трябва особено повече от вградената в процесора. Събираш пари месец-два и купуваш видео карта и монитор. Това ми се струва по-оптимален вариант. В противен случай ще трябва да се направят още по-големи компромиси с някои компоненти, което не добре в по-дългосрочен план.
Ако обаче настояваш видео картата да бъде поръчана заедно с останалите компоненти, ще направя промените по конфигурацията.
 
Също така, може да се спестят малко пари, ако няма да ти трябва нов твърд диск, т.е. ако вече имаш някакъв, който ще можеш да използваш.
 
КутияZalman Z1 NEO или DeepCool PANGU V2
Кутията е до голяма степен субективен избор. Лично аз предпочитам кутии без светлинки и шарения и с по-изчистен и стилен дизайн, но всеки си има вкусове. За жалост за тези пари изборът е по-ограничен. Първата има малко светещи нещица, но поне има филтър за прах отдолу и 3 вентилатора вградени. И все пак, можеш да погледнеш магазините и да си избереш някаква.
 
Процесор: ASRock B250M-HDV
Има я и в двата магазина, но в Йон е с малко по-ниска цена.
Тук също може да се вземе нещо по-евтино с около 30-40 лева, но тогава бъдещи ъпгрейди и добавяне на компоненти биха били по-трудни. Текущата дънна платка е с по-добри перспективи.

Процесор: Intel Pentium G4560
Отново го има и в двата магазина, но в Йон се спестяват 3 лева.
За момента няма процесор с по-добро съотношение цена/производителност за игри.
Не съм избирал охладител за него, така че ще трябва да използваш заводския. Ще е малко шумничък и охлаждането няма да е идеално, но все пак бюджетът е ограничен, а и винаги може да се смени.
 
Памет: Team Group Elite 8GB
В Йон е с 1 лев по-евтина.
По-малко от 8GB не е оптимално, но няма смисъл да се взема и повече. Винаги може да се добави още една 8-гигабайтова банка по-късно.
 
Видео карта: Gigabyte GeForce GTX 1050 Ti D5 4GB
Тук става малко сложно. Ако възнамеряваш да играеш поне малко сериозно игри на 1920x1080, ще трябва да вземеш карта, базирана поне на GTX 1050 Ti. Учудващо е, че модел на Gigabyte струва толкова малко (332 лева), може да е грешка някаква между eMAG и Вали. Ако се окаже, че наистина е грешка, тогава алтерантивата е Palit GeForce GTX 1050 Ti StormX 4GB
 
SSD: ADATA SU800 128GB M.2
Да се сглобява конфигурация без SSD в днешно време според мен е глупост, така че...
 
Твърд диск: Toshiba 1TB
Можеш да спестиш, ако вече имаш някакъв. Ако по някаква причина Toshiba не ти харесва, в Йон има Western Digital Blue 1TB за няколко лева отгоре.

Link to comment
Сподели другаде

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...